Gulfstream – o poveste americana de success

Publicat pe 23 Octombrie 2018
La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Roy Grumman, co-fondator al Grumman Aircraft Engineering Corporation, a propus pentru prima oara dezvoltarea unei aeronave de business, diferita de modelele robuste folosite in timpul razboiului, cu scopul de a incuraja boom-ul economic post-razboi.

Treisprezece ani mai tarziu, Grumman a introdus o aeronava care avea sa revolutioneze aviatia generala si avea sa pozitioneze compania sa ca un pionier in domeniu – Gulfstream I.

Primul zbor al aeronavei Gulfstream I a avut loc pe 14 august 1958. Cu o capacitate de 12 locuri, Gulfstream I s-a bucurat de vanzari record pe parcursul celor 11 ani de productie, fiind vandute mai mult de 200 de aeronave de acest tip.

Astazi, Gulfstream produce cele mai avansate aeronave de business din industrie si continua sa isi mentina reputatia pentru excelenta si inovatie in domeniu. In flota sa se regasesc in prezent sase modele de aeronave: G650ER, G650, G600, G550, G500 si G280. 

Gulfstream G280 este o aeronava super-midzise, lider in clasa sa in termeni de perfomanta si economie. Aceasta poate acomoda pana la 10 pasageri si este singura aeronava din categoria sa care poate opera un zbor non-stop intre Londra si New York, intr-un timp record. 

Recent, Gulfstream Aerospace Corp. a anuntat si faptul ca aeronavele Gulfstream G280 vor beneficia si de sistemul Viasat’s Ka-band cel mai avansat si rapid sistem de comunicare si conectivitate disponibil pentru aeronave business de clasa mijlocie. 

La NBAA-BACE 2018, Gulfstream Aerospace Corp. a anuntat de asemenea o crestere cu 14% a autonomiei de zbor pentru modelul G600, capabil acum sa opereze zboruri non-stop intre destinatii ca Londra si Los Angeles, Sao Paulo si Aspen sau Hong Kong si Viena. Tot in cadrul evenimentului, aeronavele Gulfstream au fost premiate si pentru recorduri de viteza, stabilite pentru peste 25 de orase.

O alta aeronava reper a producatorului American este Gulfstream G650ER, care a setat un nou standard in ceea ce priveste autonomia de zbor in categoria reprezentata – 13.890 de km la Mach 0.85 – o performanta neatinsa de nicio alta aeronava de business din lume. 

G650ER a deschis o noua serie de posibilitati in ceea ce priveste zborurile fara oprire, conectand orase ca Dubai - Atlanta, Hong Kong – New York sau Los Angeles – Melbourne. 

Design-ul si productia aeronavelor au loc in Centrul de Cercetare si Dezvoltare din Savannah. Cele cinci cladiri ale campusului aduc impreuna ingineri si specialisti care asigura toate procesele esentiale, incepand de la inginerie, manufactura, testare si dezvoltare pentru intreaga flota Gulfstream. 

Pe langa inovatie si performanta, doua principii care ghideaza intreaga activitate a gigantului Gulfstream, personalizarea este si ea extrem de importanta. Cei care aleg sa achizitioneze un avion privat marca Gulfstream au posibilitatea de a personaliza interiorul acestuia pana la cele mai mici detalii. Incepand de la configurarea cabinei, culorile mobilierului, materialele folosite si pana la portelanurile pentru servirea mesei, totul poate fi planificat intr-unul dintre centrele de design din Savannah, Dallas, Londra, sau California. 

Recent, compania a inaugurat un nou centru de design in Manhattan. Spatiul ofera numeroase instrumente digitale si mii de mostre de materiale, cu ajutorul carora proprietarii isi pot personaliza aeronavele, conform dorintelor.

Pe langa aceste servicii, Gulfstream detine si cea mai mare retea de service-uri din industria aviatiei de business. Cele 11 puncte sunt plasate strategic pe patru continente, cel mai mare dintre ele aflandu-se in Savannah, Georgia. Gulfstream este si primul producator care a deschis un astfel de service pe teritoriul Chinei, la Beijing. In plus, Gulfstream ofera si servicii de suport mobil, prin intermediul sistemului FAST (Field and Airborne Support Teams).

In Romania, Gulfstream este prezent prin intermediul operatorilor de avioane private, executand curse long si medium-range catre destinatii precum Dubai, Abu Dhabi, Moscova, Londra sau New York. 

In 2018, Gulfstream a fost prezent in Romania si in cadrul unui static show, pe aeroportul Baneasa Aurel Vlaicu. Pasionatii de zbor, dar si cei interesati de achizitionarea unei aeronave, au putut admira modelul G550. 

De altfel, din ce in ce mai multi manageri si antreprenori importanti din Romania apeleaza la avioanele private pentru a-si facilita deplasarile intre diverse puncte de lucru, pentru intalniri cu partenerii din alte tari sau pentru a participa la diverse evenimente importante, fara a isi bloca astfel cateva zile din agenda. 

Avantajele unui astfel de zbor tin atat de factorii de timp si de utilitate, dar si de confort si de impresia lasata partenerilor de afaceri. In plus, pentru multe dintre destinatii nu exista curse de linie, astfel ca posibilitatea de a-ti programa zborul in functie de nevoile tale devine de asemenea un avantaj important. 

Timpul petrecut la bordul aeronavei este si el unul castigat, cu atat mai mult cu cat noile modele, cum este si cazul aeronavei Gulfstream G500, sunt dotate cu sisteme inteligente de filtrare a aerului si luminii, pentru a diminua astfel senzatia de oboseala cauzata de zbor. Mai mult decat atat, aceste aeronave functioneaza ca un adevarat birou, oferind conexiune la internet si un mediu linistit, in care calatorul isi poate desfasura neintrerupt activitatea. 

Avantajele celor care aleg sa calatoreasca cu un avion privat nu tin doar de zbor in sine, ci de intreg procesul, procedurile de check-in sunt facilitate, nu mai exista un timp de asteptare in aeroport sau pentru bagaj si nici intarzieri care se pot soolda cu pierderi financiare sau de imagine.  

Domenii: Afaceri

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!