HOMEPOD: Clădirea care se proiectează singură. Oportunitate pentru producători și distribuitori de materiale și finisaje

Publicat pe 18 Martie 2018
Compania H0MEPOD SRL dezvoltă software pentru a crește eficiența procesului de construcții: un computer proiectează automat un imobil cu ajutorul unui robot. O rezolvare pentru o piață a construcțiilor de tip DIY (do it yourself) în creștere, la nivel mondial.

În urma unui transfer de tehnologie în 2016 din Marea Britanie in România, H0MEPOD SRL a început construcția unui ‘creier’ artificial cu o echipă de dezvoltatori de software din România.

Construcțiile automate sunt abia in faza de testare pe calculator și sub forma de jucării modulare. Procedeul de personalizare a construcțiilor este similar procedeului de personalizare a unui automobil online. Utilizatorii pot filtra după culoare, preț, performanță, stil și mărime. În funcție de alegerile lor, robotul personalizează imobilul și îl asamblează în componente pre-fabricate. Acesta este instalat pe o fundație personalizată, după standardul imobilului.

Pentru a veni în beneficul producătorilor locali, compania a lansat un sistem informatic de achiziții. Acum selectează cele mai bune produse din România iar producătorii și distribuitorii au acces la piața unică digitală. Înscrierile se pot face aici.

“Când ne gândim la HOMEPOD, gândim să re-inventăm procesul de construcții; în special pentru a reduce deșeurile și consumul cu energia. La nivel european, industria de construcții, arhitectură și inginerie generează anual 980 de milioane de tone de deșeu. Noi nu suntem de acord să primim 2 tone de deșeu anual și să nu facem nimic. Mi se pare absurd să nu faci nimic în aceste condiții. ” a explicat Andrei Toma, fondatorul brand-ului HOMEPOD

O tehnologie in curs de accelerare premiată la nivel mondial 

Compania a câștigat numeroase premii și distincții internaționale iar cel mai recent vine din partea WITSA (World Information Technology and Service Alliance), care a votat HOMEPOD cu Soluția digitală emergentă la nivel Mondial.  

Accelerarea a fost finanțată de Climate-KIC prin EIT (Institutul European de Tehnologie) si Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT).  

“La nivel mondial, vedem o creștere a schimburilor de unități locative datorită flexibilității cu locul de muncă. Această flexibilitate a deschis o piață pentru lanțurile de distribuție valorice, hibride. Industria de Arhitectura, construcții și inginerie este una din cele mai centralizate industrii, fiind în mare parte regularizată prin credit. În ultimii ani am văzut o creștere a sindromului DIY care a dat naștere la trendul Tiny House (case Mici) personalizate chiar de proprietar cu ajutorul cunoștințelor din comunitate. HOMEPOD oferă o soluție end-to-end de construcții sustenabile pentru a adresa aceste nevoi.” a precizat Andrei Toma, fondatorul HOMEPOD. 

Compania oferă un cont gratuit pe viață, utilizatorilor cu un volum mic de achiziții. Acest cont oferă posibilitatea de descoperire al produselor de design interior unice, plasarea comenzilor și evaluarea produselor după factorul de sustenabilitate sau eficiență energetică. Înscrierile se pot face aici.   


H0MEPOD SRL

Compania H0MEPOD Srl este o companie care product un sistem inteligent pentru automatizarea constructiilor de tip eficient energetice cu ajutorul unui software. Acest software are functii de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!