Huawei publică o "Lucrare de poziționare privind aplicațiile 5G" în cadrul ITU Telecom World 2019

Publicat pe 12 Septembrie 2019
În timpul desfășurării ITU Telecom World 2019, Yang Chaobin, președintele liniei de produse Huawei 5G, a publicat "Lucrarea de poziționare privind aplicațiile 5G" în cadrul forumului "5G+Gigabit: Conectarea unui viitor inteligent". În deschiderea forumului au vorbit dl Houlin Zhao, secretarul general al International Telecom Union (ITU – Uniunea Internațională Telecom) și dl László Palkovics, ministrul ungar al inovației și tehnologiei.

Lucrarea anticipează scenarii de utilizarea a aplicațiilor 5G în domeniile creșterii broadband, media și divertisment, producției industriale și transportului inteligent. Aceasta face apel la organizațiile și reglementatorii industriei de profil la nivel global să promoveze activ coordonarea standardelor și spectrului de emisie, alocarea de resurse suficiente și promovarea unui mediu bun de afaceri, pentru a garanta implementarea comercială a tehnologiei 5G și aplicațiilor acesteia.

La evenimentul organizat de Huawei Technologies în cadrul conferinței anuale ITU Telecom "5G+Gigabit: Conectarea unui viitor inteligent", atât dl Houlin Zhao, secretarul general al International Telecom Union (ITU – Uniunea Internațională Telecom) cât și dl László Palkovics, ministrul ungar al inovației și tehnologiei, au subliniat importanța rețelor 5G.

Tehnologia 5G își ia avânt. Este în desfășurare implementarea comercială 5G. La nivel mondial, 35 de operatori din 20 de țări au lansat 5G. În plus, 33 de țări au alocat spectrul pentru 5G, iar era 5G a sosit.

5G va deschide calea unei nișe de piață de mii de miliarde și a unor oportunități de investiție în viitor. În 2035, 5G va genera, la nivelul economiei mondiale, câștiguri de 12.300.000.000.000 USD, din care 80% câștiguri direct legate de 5G. Lucrarea detaliază patru aspecte: aplicații inovatoare, standarde, spectrul [de emisie] și ecosistemul industrial.

Odată cu avansurile procesului comercial 5G, aplicațiile 5G inovatoare apar într-un șir nesfârșit, inclusiv îmbunătățirea rețelei mobile broadband, divertismentul bazat pe media, producția industrială, transportul inteligent etc. Rețeaua 5G le poate aduce utilizatorilor acces la rețeaua Gigabit, cu cea mai performantă rețea și cea mai bună experiență de utilizare. Digtalizarea și inteligența sunt semnale importante ale erei 5G, încurajând folosirea din plin a avantajelor tehnologiei 5G pentru a sprijini mii de ramuri ale industriei și a îmbunătăți eficiența socială.

Standardul mondial unic încurajează eficientizarea 5G și folosirea acesteia la nivel comercial. Sandardizarea 5G este condusă de 3GPP. Primele standarde au fost publicate, odată cu implementarea comercială a rețelei la operatori și cu cele mai bune aplicații de servicii eMBB bazate pe rețele 5G]. Standardele mondiale unice 5G continuă să se dezvolte, inclusiv Ediția 16 (2020) și Ediția 17 (2021). Tehnologia 5G continuă să se îmbunătățească, încurajând dezvoltarea unei ecologii industriale sănătoase pentru 5G și aplicații inovatoare.

Alocarea spectrului este o problemă stringentă pentru autoritățile de reglementare. Sinergia spectrului la nivel mondial ajută la reducerea complexității și costurilor de implementare 5G pentru furnizori, operatori, partenerii din industrie și chiar și utilizatorii finali. Distribuția spectrului la nivel național rămâne modelul preferat și de încredere al autorităților naționale de reglementare. Totodată, sincronizarea rețelelor ar trebui luată în considerare pentru a îmbunătăți eficiența utilizării spectrului și a reduce interferențele.

Tehnologia 5G necesită un ecosistem stabil și transparent pentru a funcționa performant. Succesul comercial și economia creșterii la scară în era 5G, precum și maturitatea ecosistemului 5G depinde de o cooperare strânsă între operatori, vânzători, părțile interesate din industria de profil și autoritățile de reglementare care susțin inovațiile aplicațiilor.

Pentru mai mult informații, vă rugăm accesați lucrarea aici:

https://www-file.huawei.com/-/media/CORPORATE/PDF/public-policy/Position_paper_5G_Applications.pdf

Domenii: Telecom, IT

SC THE GOOD COMPANY PARTNERSHIP SRL

The Good Company is a consultancy hub that specializes in mixing Marketing & PR Communications to deliver results tailored to the strategic objectives of our local and international client brands.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!