Igiena locuinței în perioada pandemiei de coronavirus. Ce produse te pot ajuta

Publicat pe 21 Mai 2020
Curățenia și dezinfectarea suprafețelor din locuință sunt reguli esențiale, care trebuie respectate pentru a preveni infecția cu noul coronavirus.

Așa cum este obligatoriu să ne spălăm pe mâini de mai multe ori pe zi, în această perioadă este necesar să acordăm o atenție mai mare și igienei din casă și să folosim dezinfectanți profesionali. 

Totuși, nu orice produs de curățenie este suficient de puternic pentru a distruge acest virus periculos. Specialiștii au aflat că doar anumite substanțe sunt eficiente: ele se numesc biocide, pentru că pot elimina bacteriile și virusurile. 

Îți prezentăm în acest articol care sunt produsele de curățenie pe care trebuie să le folosești pentru a-ți dezinfecta locuința în această perioadă.

Produsele pe bază de clor

Clorul este unul dintre cele mai eficiente produse care pot elimina coronavirusul. Datorită compoziției sale, poate distruge ARN-ul virusului. Ar fi bine să folosim soluții dezinfectante pentru suprafețe pe bază de clor, pentru că altfel va trebui să diluăm noi clorul, deoarece acesta nu se poate folosi concentrat, fiind periculos pentru sănătatea noastră. 

Astfel, cel mai simplu este să cumpărăm soluții care conțin clor și să le folosim pentru a curăța gresia, faianța, obiectele sanitare, blatul din bucătărie, vasul de toaletă, tocul de la geam, clanțele și alte obiecte. Când utilizăm produse pe bază de clor trebuie să ne protejăm mâinile cu mănuși pentru menaj și să ne acoperim fața cu o mască, pentru că această substanță ne poate irita pielea și căile respiratorii. Clorul trebuie lăsat să acționeze aproximativ 15 minute pe o suprafață, apoi poate fi șters.

Săpunul

Principalul inamic al noului coronavirus este săpunul. Datorită substanțelor din compoziția lui, săpunul poate distruge învelișul protector al virusului, astfel încât acesta este eliminat. Putem folosi orice tip de săpun, nu neapărat unul antibacterian. 

Prin urmare, dacă nu avem alte produse eficiente de curățat în casă, putem igieniza diferite suprafețe folosind apă și săpun. Trebuie doar să frecăm bine obiectul respectiv cu un burete sau cu o lavetă, apoi să-l ștergem cu o cârpă curată. Săpunul se dovedește a fi, astfel, esențial nu doar pentru igiena personală și pentru spălatul mâinilor, ci și pentru dezinfectarea locuințelor.

Alcoolul etilic

Și soluțiile care conțin alcool sunt eficiente împotriva coronavirusului. Acțiunea alcoolului etilic (alcoolul medicinal) este similară cu a clorului: distruge ARN-ul virusului. Astfel, putem folosi produse de curățare pe bază de alcool, însă pentru a fi eficiente acestea trebuie să conțină alcool în proporție de cel puțin 70%. Soluțiile pot fi utilizate pentru a spăla podele, mese, blatul din bucătărie, piese de mobilier și alte obiecte care sunt atinse foarte des și pe care virusul poate supraviețui chiar și câteva zile.

Gelul dezinfectant pentru mâini este un produs eficient și pentru igienizarea suprafețelor, dacă avem suficient. Desigur, trebuie să verificăm eticheta, pentru că acesta va avea efectul dorit numai dacă are în compoziție alcool etilic în proporție de cel puțin 70%.

De asemenea, putem folosi șervețele dezinfectante pentru suprafețe, dacă acestea sunt pe bază de alcool. Mare atenție însă, pentru că multe produse de acest fel nu sunt suficient de puternice pentru a distruge virusul și conțin doar parfum și soluții care curăța diferite suprafețe, însă fără a le și dezinfecta.

Prin urmare, există multe produse eficiente pe care le putem folosi în această perioadă pentru a ne igieniza locuința și care ne pot proteja de noul coronavirus.

Domenii: Retail

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!