Ignifugarea, un pas important pentru a te proteja impotriva incendiilor

Publicat pe 14 Mai 2019
Nimeni nu isi doreste sa aiba parte de un incendiu, dar iata ca pericolul de izbucnire al unui incendiu este un pericol real. Vestea buna este ca ne putem proteja casele sau afacerea cu ajutorul ignifugarii.

Ce este ignifugarea?

Ignifugarea este o metoda prin care un material combustibil este tratat cu solutii speciale pentru a-i spori rezistenta in cazul in care este supus la foc. Tratamentul de ignifugare nu garanteaza imunitatea materialului, dar are cateva avantaje:

 • incetineste viteza de aprindere
 • incetineste viteza de ardere
 • izoleaza focarul, nu lasa focul sa se extinda catre alte zone

Ignifugarea materialelor combustibile este o operatiune care trebuie sa se execute obligatoriu. Pentru a beneficia de acest serviciu va trebui sa apelati la firme de ignifugare specializate in acest domeniu.

O ignifugare realizata de catre o persoana fara niciun fel de pregatire nu va avea rezultate favorabile.

Una dintre firmele de ignifugare la care puteti apela cu incredere este Servicii-Ignifugare. Servicii-Ignifugare este o firma cu un portofoliu extrem de vast, plin de clienti care sunt multumiti de lucrarile realizate cu maiestrie.

Pentru a realiza lucrari de ignifugare de calitate exista anumite perioade atunci cand este recomandat sa fie facute.

 • Este recomandat ca ignifugarea sa fie facuta atunci cand o casa, un imobil, este in constructie. In acel moment se poate face mult mai usor accesul la componentele combustibile pe care la are o casa.
 • Atunci cand se realizeaza lucrari de renovare, modificare a unei cladiri sau a unui imobil.
 • Este recomandat ca ignifugarea sa fie facuta pentru toate materialele combustibile. Din aceasta categorie fac parte lemnul, masele plastice, celuloza etc.

  Casele, si in general constructiile din lemn necesita tratamente de ignifugare obligatoriu conform legii in vigoare. 

  Ignifugarea trebuie sa fie facuta periodic, trebuie intretinuta. Substantele ignifuge care se folosesc pentru a fi aplicate pe materialele combustibile au o perioada limita in care actioneaza si protejeaza impotriva flacarilor.

  Desi ignifugarea este o metoda ideala atunci cand vine vorba de protejarea unui imobil impotriva focului, nu trebuie omise si alte masuri de prevenire si protectie in caz de incendiu. Este esentiala achizitionarea de instalatii cu ajutorul carora puteti stinge incendiu, mijloace de prima interventie sau chiar instalatii de semnalizare. Aceste achizitii, aparent nesemnificative pot avea un rol extrem de important in cazul producerii unei tragedii de mari proportii. 

  Este mult mai bine sa previi decat sa combati.

  Domenii: Imobiliare

  Accent Adserving Agency SRL

  Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →