Imobiliare Cluj: Vânzările sunt în creștere

Publicat pe 11 Septembrie 2019
Ai vrea să activezi pe piață imobiliară și nu știi dacă merită? Simți că a venit momentul să cumperi un apartament și nu știi dacă acum ar trebui să faci acest pas? Realitatea vorbește de la sine. Bazează-te pe statisctica, pentru că cifrele nu mint.

Rapoartele arată că în luna iulie 2019, au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 50.890 de imobile, cu 10.683 mai multe faţă de luna iunie. Pe lângă București și Ilfov, și-au făcut credite și clujenii, pentru a-și lua apartamente, pentru că locuințele de aici sunt din ce în ce mai valoroase. Piață de imobiliare din Cluj e în plină dezvoltare și e doar un exemplu.

Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor vândute, la nivel naţional, în luna iulie a acestui an, este cu 6.460 mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna iulie 2019, în Bucureşti - 8.871, Timiş - 4.974 şi Ilfov - 3.822.

Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Tulcea - 298, Gorj – 297 şi Olt – 167, informează Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în luna iulie 2019, a fost de 39.190, cu 12.409 mai mare faţă de luna iulie 2018. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în Bucureşti - 18.210, Ilfov - 1.886 şi Cluj - 1.755.

La polul opus, se află judeţele Bistriţa Năsăud - 87, Harghita – 86 şi Gorj - 53.

Judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a şaptea lună a anului 2019 sunt Timiş - 795, Arad – 535 şi Dolj - 506, mai arată statisticile.

Unde sunt căutate apartamentele

Cu excepţia Bucureştiului, majoritatea marilor oraşe au consemnat, trimestrul trecut, creşteri ale preţurilor apartamentelor – chiar dacă acestea nu au fost foarte mari.

Cel mai important avans, în cuantum de 1,7%, a fost cel din Braşov (unde s-a ajuns la o sumă medie cerută de 1.120 de euro pe metru pătrat util), pe următoarele locuri situndându-se Timişoara (+1,2%, până la 1.210 euro pe metru pătrat), Iaşi (+0,8%, până la 1.000 de euro pe metru pătrat), Cluj-Napoca (+0,7%, până la 1.570 de euro pe metru pătrat) şi Constanţa (+0,2%, până la 1.140 de euro pe metru pătrat).

În Capitală, pe de altă parte, pretenţiile vânzătorilor au ajuns la o valoare medie de 1.310 euro pe metru pătrat.

Imobiliare Cluj

Iar dacă te gândești să cumperi pentru a închiria ulterior, uite cam ce poți obține în Cluj-Napoca, un oraș care prinde din urmă Capitală. În Cluj-Napoca, prețurile variază de la puțin peste 100 de euro, în localitățile limitrofe orașului, și ajung chiar și la 450 de euro, în zonele ultracentrale.

Garsonierele de închiriat în Cluj au o medie de 260 de euro pe lună. Cluj-Napoca a depășit adesea Capitala la tranzacțiile imobiliare, motiv pentru care și prețurile chiriilor sunt aliniate celor din București.

Iar dacă cumperi pentru a vinde ulterior, ar trebui să știi că, în prezent, aproape 60% dintre cei care caută să îşi cumpere o locuinţă aleg apartamente noi, în vreme ce apartamentele vechi pierd tot mai mult teren, pe o piaţă în care oferta de locuinţe noi este în creştere, iar preţurile acestora s-au stabilizat, arată cele mai noi analize.

Domenii: Imobiliare

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!