Impact Hub lanseaza Creative Business Studio, programul de accelerare pentru industriile creative

Publicat pe 19 Septembrie 2018
Impact Hub Bucharest, impreuna cu alte 4 Impact Hub-uri din Europa, lanseaza astazi un program international de accelerare de afaceri dedicat industriilor creative. Tinerii antreprenori sunt invitati sa isi inscrie ideile de business in platforma, urmand ca participantii selectati sa beneficieze de un program intens care ii va ajuta sa creasca si sa isi lanseze propriile afaceri. in Romania, programul este organizat in doua orase: Bucuresti si Cluj-Napoca.

Creative Business Studio este linia de start pentru antreprenorii creativi din sase orase europene (Bucuresti, Cluj-Napoca, Lisabona, Madrid, Siracuza si Vigo). Ei vor avea sansa sa isi lanseze produsele sau serviciile si sa obtina finantare prin intermediul platformelor de crowdfunding.

Proiectul este finantat sub Actiunea Cheie 2 a programului Erasmus+ al Uniunii Europene: Parteneriate strategice in domeniile educatiei, formarii si tineretului​, actiune ce isi propune crearea de punti de legatura intre parteneri din mai multe tari cu scopul de a creste cooperarea internationala prin dezvoltarea de produse educationale de calitate si inovatoare.

”Programul Creative Business Studio este o initiativa in plus de a dezvolta ecosistemul antreprenorial si de a contribui la dezvoltarea unei piete ofertante, aceea a industriilor creative, prin deschiderea catre resursele locale si internationale pe care le ofera reteaua Impact Hub.  Vedem aici oportunitatea de a face un pas in plus in sprijinirea viitoarei generatii de antreprenori si, in calitate de coordonatori, ne-am asumat misiunea de a arata potentialul creativitatii si al inovatiei atunci cand sunt completate de instrumente de business si de expertiza mentorilor cu care lucram.” a declarat Lucian Gramescu, Incubation Manager, Impact Hub Bucharest.

Cui i se adreseaza?

Creative Business Studio este un program dedicat tinerilor antreprenori cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, care locuiesc intr-unul din orasele participante, care realizeaza produse sau servicii creative si vor sa puna bazele unei afaceri. De asemenea, este important sa fi facut deja un prim pas in aceasta directie - de exemplu, au dezvoltat un MVP, au organizat un eveniment pentru a prezenta ideea de business prietenilor sau au creat un landing page.

Cateva dintre domeniile vizate se numara: design grafic, mestesuguri, design de produs, gaming, web design, moda. 

Ce include programul?

  • Creative Studio - o serie de workshop-uri pe teme relevante pentru un antreprenor la inceput de drum: crowdfunding, business models, value proposition, financial, marketing. 
  • Acces la mentori cu experienta din industrie
  • Sprijin in dezvoltarea si lansarea unei campanii de crowdfunding
  • Marketing Bootcamp international, la Madrid

Toate detaliile si programul acceleratorului dezvoltat in Bucuresti sunt disponibile pe www.bucharest.creativebusiness.studio. Informatii despre desfasurarea Creative Business Studio in Cluj-Napoca pot fi gasite pe www.cluj-napoca.creativebusiness.studio.

Care este procesul de aplicare?

inscrierea este simpla, gratuita si presupune completarea formularului online de pe pagina fiecarui oras participant.

Termenul limita pentru inscrieri este 7 octombrie pentru Bucuresti si 12 octombrie pentru Cluj-Napoca.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala a initiativelor cu impact pozitiv in societate in cadrul unei comunitati globale, oferind spatii de lucru colaborative, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente, precum si optiuni de finantare prin crowdfunding. Prezenta in Bucuresti din 2012, organizatia face parte din reteaua globala Impact Hub cu prezente fizice in peste 100 de locatii de pe 5 continente.

Despre Erasmus+ 

Erasmus+ este programul prin care UE sprijina educatia, formarea, tineretul si sportul in Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul carora peste 4 milioane de europeni vor putea castiga experienta si avea acces la studii, formare si voluntariat in strainatate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →