Impactul Dizabilității în economia românească – oportunitate, nu obstacol, va fi dezbătută la Palatul CEC Bank

Publicat pe 6 Decembrie 2022
Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități va fi celebrată, la Palatul CEC Bank, din Calea Victoriei, Miercuri, 7 decembrie, în cadrul evenimentului Impactul Dizabilității în economia românească – oportunitate, nu obstacol.

Evenimentul este inițiat de către Figo.Pay, (un produs fintech, dezvoltat de Medeva Fintech, companie 100% românească, implicată activ în dezvoltarea mediului de afaceri cu o importantă componentă socială), Social.ro, portal agregator de informații oficiale, care comunică cele mai importante evenimente din mediul social, alături de CEC Bank, prima bancă a românilor încă din 1864 si Fondul de Garantare a Depozitelor în sistemul bancar.

Evenimentul va include prezentări și debate-uri tematice, cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Dizabilității în întreaga lume, și vor fi organizate în jurul a patru piloni de comunicare, de importanță majoră pentru persoanele cu nevoie speciale din România - Sănătate, Muncă, Educație și Viață Socială.

În plus, evenimentul va include și un cocktail, prin care invitații reuniți în jurul cauzei vor putea discuta liber despre inițiativele și oportunitățile pe care le dezvoltă.

Evenimentul își propune să atragă atenția asupra importantei dizabilității în economia românească, precum și asupra construcției unor politici incluzive pentru persoanele cu nevoi speciale și punerea în aplicare a unor standarde în beneficiul acestora. Mai mult, evenimentul subliniază nevoia de formare a specialiștilor, a cadrelor medicale și a profesorilor, în abordarea dizabilității, dar și în comunicarea specialist – pacient.

La eveniment vor participa ca oaspeți și speakeri confirmați, Mihai Tomescu - Președintele Autorității pentru Protecția Drepturilor persoanelor cu dizabilități în România, Reuven Azar - Ambasadorul Israelului la București, Bogdan Neacșu - Președintele CEC Bank, Mirela Nemțeanu - Director General Hospice Casa Speranței, Iancu Guda – Jurnalist și Analist Financiar, Petre Tulin - Director General, Fondul de Garantare a Depozitelor în sistemul bancar, Cristian Roman – Președintele Asociației Taxiul cu bomboane, Viorel Agheană - Lector universitar doctor, Facultatea de Psihologie si Științele Educației, specialist în Psihopedagogia școlii inclusive, Deputatul Raluca Giorgiana Dumitrescu, Daniela Bololoi – Președintele Help Autism, alături de mai mulți invitați ai diferitelor asociații pentru persoanele cu dizabilități, dar și ai mediului de afaceri și politic.

La nivel European, aproximativ 87 de milioane de persoane trăiesc cu o anumită formă de handicap.

Peste un miliard de oameni suferă de dizabilităţi, iar tendinţele globale, cum ar fi îmbătrânirea populaţiei şi creşterea globală a condiţiilor cronice de sănătate arată că există o creştere a prevalenţei dizabilităţii.

În întreaga lume, persoanele cu dizabilităţi au o sănătate mai precară, performanţe educaţionale mai scăzute, o participare economică mai scăzută şi un grad mai mare de sărăcie decât persoanele fără dizabilităţi.

La nivel European, doar jumătate din persoanele cu handicap sunt angajate, față de 3 din 4 în cazul persoanelor fără handicap, în timp ce peste 28 % din persoanele cu handicap prezintă riscul de sărăcie sau excluziune socială, prin comparație cu 17,8 % în cazul persoanelor fără handicap.

Figo.Pay aplicație românească pentru persoanele din categoriile vulnerabile

După lansarea pachetului Figo.Pay by CEC Bank, Medeva Fintech S.A. se situează în luna decembrie a aceluiași an, cu aplicația de plată Figo.Pay, în Top 10 aplicații de plată, conform Google Play.

Figo.Pay este o aplicație de tip Social eWallet, cu funcție de cashback, prin care utilizatorii primesc beneficii pentru cumpărăturile făcute de la partenerii Figo.Pay care s-au alăturat proiectului.

CEC Bank este prima bancă care oferă spre consultare documente bancare în limbaj Braille clienților cu dizabilități de vedere.

În premieră pentru România, CEC Bank este prima instituție financiară care a lansat, în luna februarie a anului 2022 un pachet complet de servicii bancare dedicate persoanelor cu nevoi speciale.

Pachetul Figo.Pay by CEC Bank se adresează persoanelor din categoriile vulnerabile social, persoane cu venituri reduse, pensionari, elevi, studenți, persoane cu dizabilități, însoțitorii persoanelor cu dizabilități, asistenți sociali, personal angajat în activitățile ce deservesc asistență socială.

Pachetul conține un cont curent, un card bancar de debit în lei (de tip Visa), Mobile Banking, serviciul SMS Info și servicii de urgență și transport adaptat, oferite prin intermediul Medeva Fintech.

Serviciile de urgență au o importanță majoră pentru cei din categorii vulnerabile și sunt oferite în mod gratuit prin intermediul aplicației de mobil Figo.Pay. Pentru a beneficia de serviciile de urgență, clienții trebuie să își înroleze cardul CEC Bank în aplicația mobila dedicată Figo.Pay, disponibilă gratuit pe website-ul figopay.ro sau în magazinele Google Play si App Store.

Domenii: Afaceri

POINT PRIMUS CREATIVE MEDIA SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!