Importanța aspectului fizic asupra carierei

Publicat pe 20 Mai 2019
Ai putea crede că doar cei mai superficiali dintre colegii tăi te-ar putea eticheta după “detalii” precum stilul vestimentar pe care îl adopți, zâmbetul afișat sau parfumul pe care îl folosești. Însă oamenii rămân oameni, indiferent de funcția trecută sub numele lor, pe cartea de vizită.

Așadar, le este mult mai ușor (mai ales în cazul în care nu te cunosc) să îți creioneze rapid un profil psihologic, plecând de la modul în care arăți. Este importantă imaginea în cariera ta? Absolut! Deci haide să vedem ce presupune un upgrade constant al propriei imagini:

Un zâmbet frumos contează enorm!

Îi poți cuceri pe toți cu o dantură perfectă, un detaliu de look ce spune o mulțime de lucruri despre tine. Dinții perfecți te descriu ca fiind o persoană îngrijită, atentă la detalii. Totodată, afișarea unui zâmbet larg este o formă de manifestare a respectului față de interlocutori, dar și un semn ca relația dintre voi se poate baza pe deschidere și respect. 

Dacă te confrunți cu probleme dentare, ce influențează aspectul danturii tale, o albire profesională sau un implant dentar sunt tratamente la care poți apela oricând. În cazul în care ai pierdut unul sau mai multi dinți, implantul dentar este cea mai bună soluție la care poți apela. Fără durere sau disconfort, implantul dentar poate reda atât funcționalitatea danturii, cât și aspectul estetic plăcut al unui zâmbet perfect. 

Este timpul să umbli la garderobă 

În privința hainelor pe care le porți la birou, trebuie să ții cont de următoarele aspecte: 

1. Dress code-ul impus de companie

Dacă se impune o anumită ținută, atunci ai nevoie de toate piesele vestimentare ce compun un astfel de look: costume, cămăși, pantofi de calitate, butoni. Nu face rabat de la calitate, pentru ca acolo unde exista dress code, există și ochi fini ce pot depista rapid kitsch-ul. Investește într-o garderobă de calitate și ai din start o bilă albă la capitolul “Imagine”. 

2. Îmbracă-te ca un adolescent și vei fi tratat ca unul 

Dacă nu există dress code, încearcă să adopți totuși un stil pe măsura respectului cuvenit. “Casual” nu înseamnă neapărat blugi și tricouri cu mesaje amuzante. Dacă adopți și menții un astfel de look, nimeni nu te poate lua în serios. Exista o mulțime de ținute office pe care suntem siguri că ai vrea să le încerci. Un simplu search pe net te ajută să afli cum îți poți împrospăta garderoba pentru birou. 

3. Parfumul - cea mai frumoasă “piesă” din garderobă

Am povestit puțin mai sus despre faptul că ochiul priceput sesizează instant materialele ieftine sau croiala îndoielnică a unui costum. La fel se întâmplă și în cazul parfumurilor. Este firesc să îl utilizezi, este greșit totuși să crezi că orice parfum are trecere în fața celor cu care interacționezi. Regula este sa “asortezi” întotdeauna parfumul cu care alegi să te dai la ținuta pe care vrei să o porți.

RECOMANDARE:

Nu este recomandat să te dai cu parfumuri prea dulci, sau cu note prea senzuale dacă mergi la o întâlnire. Pentru astfel de ocazii, îți recomandăm un parfum ce denotă prospețime și dinamism. Atenție la cantitatea de parfum utilizată! Vrei să îi surprinzi în mod plăcut pe interlocutorii tăi, nicidecum să îi deranjezi cu un miros prea puternic. 

Grijă deosebită pentru coafură și parul facial 

În privința părului facial și a coafurii, indolența nu este niciodată trecută cu vederea. Nu poți veni la o întâlnire cu părul ciufulit, ca după o noapte plină de distracții din facultate. Dacă știi că părul tău este “rebel”, folosește produse cosmetice ce îi pot oferi forma dorită. Nu folosi gel, pentru că este un produs privit cu ochi mai puțin buni în mediile de afaceri, ci creme speciale, ce nu lasă acel aspect de umezeală. 

Dacă alegi să porți barbă, fa-o cu stil și nu prezenta un aer neîngrijit. Apelează cu încredere la un barber shop, o dată pe luna, pentru a avea mereu un look fresh. Dacă vrei să îți îngrijești singur parul facial, atunci comandă online un set profesional de grooming și acordă-i tenului atenția cuvenită. 

În pofida unor păreri eronate, grija pentru propria imagine nu este deloc un lucru lipsit de masculinitate. Dimpotrivă, prezentarea unui look impecabil denotă respect, atât pentru tine, cât și pentru cei alături de care lucrezi. 

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →