Importanta detartrajului

Publicat pe 21 Septembrie 2018
Detartrajul este efectuat in mod obisnuit pentru a ajuta pacientii care au o afectiune gingivala si acumulare excesiva de placa. In timp ce o curatare standard va aborda suprafata dintelui, detartrajul merge mult mai adanc.

Detartrajul este efectuat in mod obisnuit pentru a ajuta pacientii care au o afectiune gingivala si acumulare excesiva de placa. In timp ce o curatare standard va aborda suprafata dintelui, detartrajul merge mult mai adanc. In cazul in care medicul dentist sugereaza un detartraj dentar alaturi de proceduri importante de sustinere a radacinilor prin proceduri specifice, este util sa stiti ce inseamna acest lucru pentru a va putea pregati pentru ceea ce urmeaza.

Detratrajul este o procedura obisnuita dentara pentru pacientii cu paradontoza. Acesta este un tip de curatare dentara care ajunge pana sub gingie pentru a elimina acumularea placii. Procesul de detratraj si sigilarea radacinilor dintilor este adesea denumit curatare profunda. Acest tratament este mai mult decat o simpla curatare a dintilor pe care o puteti face acasa si, contrar parerilor preconcepute, nu este un tratament de albire dentara.

Cand este necesar detratrajul dentar?

Toata lumea se confrunta cu o forma de acumulare de placa. Saliva, bacteriile si proteinele din gura formeaza un strat subtire care acopera dintii in orice moment. Cand mananci, particule mici, acizi si zaharuri din alimente se lipesc de aceasta pelicula, creand o acumulare pe dinti, cunoscuta sub numele de placa. Bacteriile care traiesc in aceasta placa pot provoca afectiuni ale gingiilor si carii dentare. Periajul, albirea dentara si curatarile dentare regulate vor ajuta la eliminarea placilor si la prevenirea problemelor mai grave.

Daca aveti gingii sanatoase, tesutul se va mentine strans in jurul dintelui si il va pastra in pozitie fixa. Cu toate acestea, daca se instaureaza paradontoza acest tesut se va slabi. Gingiile sanatoase se ataseaza la dinte la doar 1 pana la 3 milimetri sub gingie. Cand aveti paradontoza veti incepe sa dezvoltati spatii vizibile mai adanci. Acestea se pot umple cu placa, si agraveaza problemele si cauzeaza simptome precum respiratia urat mirositoare si uneori chiar sensibilitatea la cald si la rece sau dureri.

Detartrajul dentar implica indepartarea atenta a bacteriilor din placa de pe suprafata dintilor chiar sub linia gingiei. Exista doua metode de baza pentru detratrajul dintilor. Daca medicul dentist utilizeaza instrumente portabile, el sau ea va razui placa de pe dinti folosind un instrument metalic cunoscut sub numele de chiureta. Medicul dentist va introduce acest instrument subtire sub linia gingiei pentru a ajunge placa pe care periuta de dinti nu o poate atinge.

Alternativ, medicul dentist poate alege un instrument ultrasonic pentru a va detartra dintii. Acesta este un tip de metal care vibreaza, combinat cu un spray cu apa rece. Tartrul se sfarama si cade, pe masura ce apa atinge dintele.

Detratrajul dentar este in mod obisnuit urmat de o procedura cunoscuta sub numele de curatare a radacinilor. Acest lucru se face in acelasi mod ca detratrajul. Curatarea radacinilor netezeste suprafata radacinii astfel incat gingiile sa se poata reatasa corect.

Detratrajul dentar poate fi inconfortabila, mai ales daca aveti gingii sensibile. Medicul dentist va poate oferi un anestezic local pentru amortirea tesutului gingival si pentru a face procedura mai confortabila. Vorbiti cu stomatologul despre optiunile de desensibilizare a zonei daca sunteti preocupat de durere sau disconfort in timpul procesului.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!