Importanta promovarii in mediul online - motive pentru care ai nevoie de marketing digital

Publicat pe 30 Ianuarie 2019
Cand vine vorba de succesul afacerii tale, marketingul online joaca un rol cheie deoarece te ajuta sa imbunatatiti viziunea, traficul si vanzarile. Studiile analistilor arata ca un numar din ce in ce mai mare de consumatori utilizeaza internetul pentru a efectua cercetari cu privire la produse si servicii inainte de a lua decizia finala de cumparare.

Prin promovarea online iti permiti sa construiti relatii stranse cu clientii , cu costuri reduse. Iata principalele motive pentru care afacerea ta trebuie neaparat sa fie promovata prin intermediul mijloacelor de comunicare online.

1. Pentru a spori vizibilitatea afacerii

In prezent, totul se poate face online - de la cumpararea biletelor de film pana la achizitionarea mobilierului pentru casa. Internetul a adus schimbari majore in stilul nostru de viata. Fiecare afacere trebuie sa constientizeze acest lucru si sa-si faca simtita prezenta in mediul digital. Acest mediu permite o vizibilitate mult mai mare, intr-un timp scurt.

2. Reach mai mare

Prin promovarea pe internet, poti depasi barierele puse de distanta. Poti vinde bunuri in orice parte a tarii, fara a crea puncte de vanzare fizice, locale, largind astfel publicul tinta. De asemenea, poti crea o afacere de export fara a deschide o retea de distribuitori in diferite tari. Cu toate acestea, daca doresti sa vinzi la nivel international, trebuie sa utilizezi serviciile de localizare pentru a te asigura ca produsele comercializate sunt potrivite pentru pietele locale si pentru a respecta regulamentele de afaceri locale. Serviciile de localizare includ traducerea si modificarea produselor pentru a reflecta diferentele de pe piata locala.

3. Cost redus

Marketingul online costa mai putin decat comercializarea produselor prin intermediul unor puncte fizice de promovare. De pilda, nu exista costuri recurente pentru inchirierea și intretinerea unor proprietati. Pot fi comandate stocuri in functie de cerere, mentinand costurile de inventar scazute.

4. Personalizare

Mijloacele de promovare online iti permit sa personalizezi ofertele in functie de clienti, construind un profil al istoricului și preferintelor lor de cumparare. Urmarind pagina web si informatiile despre produse pe care le vizi, poti face oferte directionate care reflecta interesele acestora. Informatiile disponibile pe site trebuie sa ofere clientilor o experienta unica, de neuitat.

5. Relatii

Internetul este o platform importanta pentru construirea relatiilor cu clientii si pentru a-i determina sa ramana langa tine pe o perioada cat mai lunga de timp. Cand un client a achizitionat un produs de la magazinul tau online, poti mentine relatia cu acests prin transmiterea unor newslettere interesante, pentru a confirma tranzactiile sau pentru a-i multumi clientului. Trimiterea periodica a ofertelor speciale catre clienti, personalizate, ajuta la menținerea relației cu acestia. De asemenea, puteți invita clienții sa trimita recenzii despre produse, acest aspect ajuta la construirea unui sentiment de coeziune, de comunitate.

Servicii de calitate din partea expertilor in marketing digital

Companiile, indiferent de dimensiunea acestora, pot genera venituri mai mari cu mai putine investitii atunci cand apeleaza la metode de promovare online. Fiind un stimulent excelent pentru clienti, este important sa retineti, de asemenea, ca promovarea online inseamna deschidere din toate punctele de vedere.

Astfel, afacerea ta poate obtine vizibilitate in mediul online, iar clientii tai te vor gasi mai repede. Apeleaza aici  la expertii de la Fortin Agency pentru a avea parte de cele mai bune servicii de marketing online.

Domenii: IT

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →