Importanța recreerii și activităților în aer liber pentru cei mici

Publicat pe 8 August 2019
Cei mici au nevoie de o atenție sporită, în special pentru că în perioada copilăriei încep să deprindă anumite atitudini și comportamente ce pot fi definitorii pentru dezvoltarea lor. Orice activitate alegeți să faceți împreună cu cei mici, gândiți-vă la impactul pe care îl poate avea asupra lor. Indiferent că vorbim de activitățile în aer liber sau de micile jocuri ce au loc în casă, cei mici trebuie să aibă întotdeauna ceva de învățat.

Odată cu evoluția și cu apariția numeroaselor gadgeturi la care copiii au acces, aceștia renunță la timpul petrecut în aer liber și la plăcerea de socializa cu alți copii. Înainte ca tehnologia să fie atât de avansată, cei mici aveau un program de joacă afară, uneori prea scurt în comparație cu ce și-ar fi dorit ei.

De ce este atât de important ca cei mici să petreacă o perioadă din zi afară? Motivele sunt multe și importanța lor crește pe zi ce trece. Copiii trebuie să se recreeze și să se deconecteze de la toate informațiile pe care le primesc din mediul online, de ușurința cu care pot face anumite lucruri. Un copil care își petrece majoritatea timpului în casă nu va știi cum să se comporte afară, cu alți copii. Sedentarismul în rândul copiilor este o problemă foarte mare, iar aerul curat și activitățile de afară le permit acestora să aibă un stil de viață mai sănătos. Pot explora mediul înconjurător și acesta la rândul lui le poate stimula simțurile. Copii învață să fie curioși, să pună întrebări și să facă mișcare.

Activitățile în aer liber care presupun mișcarea sunt foarte importante pentru copii, indiferent de vârsta pe care o au. Jocurile îi ajută pe copii să se dezvolte fizic și mental, în special dacă acestea presupun un minim de logică. În aer liber, jocurile îi pot ajuta să se orienteze în spațiu, să vadă în ce fel natura se schimbă odată cu fiecare anotimp.

Așa cum am menționat, activitățile în aer liber sunt importante pentru copiii aflați în creștere deoarece susțin dezvoltarea fizică, mișcarea, își îmbunătățesc echilibrul și deprind abilități pe care nu le pot învăța în casă. În ultima categorie intră săritul, cățăratul și alergatul. În cazul în care locuiți la casă, le puteți crea celor mici un loc de joacă. Găsiți numeroase jucării exterior la Educlass, de la mașini pe care le pot conduce și până la leagăne.

Recreerea celor mici în are liber îi poate ajuta să-și dezvolte imaginația și să își imagineze că pot fi oricine își doresc. Ei pot imita animale, păsări sau se pot imagina piloți, exploratori sau chiar mari sportivi.

Activitățile din aer liber nu se pot realiza în totalitate în casă, ca o rezervă pentru zilele ploioase. Dar, imediat ce copiii se învață afară își vor dori să iasă chiar și pe ploaie, să sară prin bălți sau să alerge prin iarba udă.

Încercați să îi învățați pe cei mici să se joace împreună cu ceilalți copii, mai ales că activitățile de grup sunt cele mai frumoase. În plus, își vor face prieteni noi și vor avea motive în plus să iasă mai des din casă.

Chiar dacă vă încadrați în categoria părinților care sunt foarte ocupați, găsiți întotdeauna timp să vă ocupați de cei mici. Chiar și o jumătate de oră pe zi petrecută cu ei afară le este de folos. Jucați-vă cu mingea, tenis, alergați sau cel puțin faceți o plimbare și povestiți-le despre natură. Este important ca cei mici să știe cât mai multe lucruri despre mediul în care se află și ce posibilități au dacă nu stau în casă.

Copiii nu știu ce este bine pentru ei și nici nu cunosc aportul pe care activitățile în aer liber le pot avea în procesul lor de dezvoltare. Un copil care petrece timpul afară, socializează și se joacă cu alți copii, cu siguranță va avea de câștigat pe toate planurile. 

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →