Importanta structurii site-ului pentru SEO

Publicat pe 14 Iulie 2016
Foarte important este ca inca de la inceputul construirii site-ului sa punem accent si pe partea de SEO, sa fie bine structurat si sa nu uitam ca si sitelinkurile reprezinta un avantaj imens pentru SEO.

Sfaturi de la SEOAgency.ro

Cu cat site-ul dumneavoastra este mai bine structurat, cu atat el are sanse mai mare de a se pozitiona mai bine in motoarele de cautare. Fiecare site are o anumita "structura". Poate sa fie o structura riguroasa si simplificata sau poate fi un amestec dezordonat de pagini. In cazul in care acordati suficienta atentie structurii site-ului dumneavoastra, veti ajunge la performanta de a crea un site foarte bun pentru cautari.  

De ce structura unui site conteaza atat de mult? 

Este surprinzator cat de des oamenii trec cu vederea structura site-ului. Pe de o parte, structura reprezitna unul din cele mai importante aspecte legate de performanta unui site, dar pe de alta parte putin webmasteri si proprietari inteleg ce inseamna sa aiba un site cu o structura bine pusa la punct care sa le imbunatateasca seo.

Un site bine structurat inseamna automat o experienta mai placuta pentru utilizator. Daca ar fi sa dam la o parte culorile, fonturile, spatierea, grafica, imaginile precum si spatiu alb, un design bun al site-ului este reprezentat intr-adevar de o structura buna.  

Mintea umana tanjeste dupa un echilibru cognitiv - capacitatea de a pune piesele la un loc in mod logic, de a gasi lucrurile acolo unde ne asteptam si de a localiza rapid ceea ce cautam. Prin urmare, o structura foarte buna si o logica puternica a site-ului este satisfacatoare pentru utilizatori din punct de vedere cognitiv.  

Dupa cum probabil v-ati dat seama, cu cat site-ul dumneavoastra este mai atragator pentru utilizatori, cu atat este mai atragator si pentru motoarele de cautare. Algoritmul Google utilizeaza informatii primite de la utilizatorii care cauta anumite lucruri. Dupa aceste criterii site-ului dumneavoastra ocupa o anumita pozitie in motoarele de cautare. Daca site-ul dumneavoastra inregistreaza valori ale ratei de click-uri si timp redus de stationare, site-ul nu va putea fi competitiv. In schimb, daca un utilizator gaseste un site care ii place - adica un site cu o structura foarte buna - el nu va sari asa usor peste el, ci va petrece mai mult timp acolo. O buna structura a site-ului poate reduce rata de respingere si poate imbunatati timpul de stationare, ambele elemente ducand la o pozitionare mai buna in cautari.  

O structura buna inseamna automat un site eficint din punct de vedere al linkurilor 

Extensiile de sitelinkuri reprezinta un format sub forma de lista in SERP unde apare pagina principala a site-ului, alaturi de mai multe linkuri interne indentate.

Doriti sa aflati mai multe lucruri despre sitelinkuri si impactul lor asupra strategiei de SEO? Intrati pe www.seoagency.ro pentru servicii de optimizare seo profesioniste.

Sitelinkurile reprezinta un avantaj imens pentru SEO. Ele cresc navigabilitiatea site-ului dumneavoastra si ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca rapid cele mai relevante informatii pentru ei. Brandul se va bucura de un succes mai mare, increderea utilizatorilor va creste, veti putea sa dominati SERP, sa cresteti rata de click si sa minimizati canalul de conversie. In esenta, sitelinkurile sunt minunate pentru seo.

Dar cum puteti creati sitelinkuri? Nu e suficient sa accesati Google Webmaster Tools si sa completati cateva campuri intr-un formular.Nu puteti solicita un sitelink. In schimb, algoritmii Goole vor recompensa automat un site bun cu sitelinkuri. Iar acest lucru are la baza structura site-ului.

Daca structura site-ului este mediocra, cel mai probabil site-ul dumenavoastra nu va primi linkuri pe site. Absenta extensiilor de sitelink v-ar putea costa foarte mult atat in ceea ce priveste traficul, cat si in ceea ce priveste rata de clickuri precum si numarul de conversii.

O structura buna inseamna si o indexare mai buna

Web crawler-ii cum este Googlebot vizeaza structura unui site. Scopul lor este de a indexa continutul cu scopul de a returna rezultatele cautarii. Cu cat structura site-ului este mai buna cu atat va fi mai usor pentru crawlere sa acceseze si sa indexeze continutul.

Web crawler-ii nu gasesc in mod automat orice de pe site-ul dumneavoastra. De altfel Google chiar admite ca pot exista pagini de pe un site pe care nu le poate..."descoperi" sau ca "URL-urile nu pot fi identificate prin procesele normale de indexare". De aceea este nevoie de o buna structura a site-ului, de sitemaps. Crawler-ii vor putea sa acceseze mai rapid si mai usor continutul de pe un site bine structurat.

La baza unei strategii de SEO foarte puternice sta intotdeauna o structura buna a site-ului. Asta insemna optimizarea site-ului pentru crawleri.

Ca sa tragem linie, modul de organizare a site-ului dumneavoastra reprezinta calea sigura catre succesul SEO. De fapt, putem arata ca fara o structura buna a site-ului, nu veti avea niciodata un succes real din punct de vedere SEO. O structura logica si puternica a site-ului ii confera acestuia o fundatie SEO incredibila ce ajuta in final la o buna cautare organica.

Daca va doriti ca site-ul dumneavoastra sa se pozitioneze mai bine in motoarele de cautare puteti apela cu incredere la noi. Seoagency.ro are experienta vasta in domeniu si un pachet de cunostinte actualizat legat de cele mai noi aplicatii, strategii si algoritmi. 

Domenii: IT

Alexandru Razvan

Ne ocupam de SEO (certificati google analytics), ADWords (certificati) si promovam magazine online si servicii. Facem asta de peste 8 ani si incercam ca fiecare client cu care colaboram sa-si...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!