In ce situatii alegem un lac incolor pentru lemn? Beneficii si motivatii

Publicat pe 14 Mai 2019
Constructiile si piesele din lemn, in special daca sunt de exterior, necesita o tratare corecta pentru a rezista in timp si a nu-si schimba aspectul.

Utilizarea unui lac incolor pentru lemn este una dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le facem pentru a asigura acest lucru.

Elementele din lemn pot sa schimbe considerabil aspectul curtilor si teraselor, insa daca nu sunt intretinute asa cum trebuie, totul se poate transforma intr-un dezastru in doar cativa ani. Lipsa unui lac face ca lemnul sa fie mult mai sensibil la umezeala, mucegai, putrezire si decolorare. Totusi, multor oameni le place aspectul natural al lemnului, lucru care adesea este alterat prin lacuirea sa cu solutii clasice. Ei bine, pentru a rezolva acest lucru, tot ce trebuie sa facem este sa aplicam un lac incolor pentru lemn si sa ne bucuram de naturaletea lemnului pentru multa vreme.

Lacurile incolore

In general, lacurile incolore sunt alese in doua cazuri:

1. Cand nu stim ce nuante au alte lacuri si nu vrem sa riscam obtinerea unei culori neplacute.

2. Cand dorim, de la bun inceput, sa pastram lemnul in cel mai natural aspect al sau.

Lacurile incolore, in special cele din ziua de astazi, au aceeasi eficienta ca lacurile clasice, reusind sa protejeze lemnul in fata conditiilor meteorologice, bacteriilor, razelor solare si imbatranirii. In plus, acestea ofera o delicatete subtila lemnului si ajuta la pastrarea texturii si culorii sale naturale pentru foarte multa vreme.

Mai exact, lacurile incolore au urmatoarele avantaje:

Protejeaza lemnul - Lacurile protejeaza lemnul in fata precipitatiilor, umezelii, razelor solare si tuturor fenomenelor derivate, cum ar fi dezvoltarea mucegaiului sau craparea. O lacuire, oricat de bun ar fi lacul, nu tine pentru totdeauna, insa un lac bun, aplicat corect, va fi eficient pentru mult timp;

Pastreaza aspectul natural - Lacurile incolore ajuta la pastrarea culorii naturale a lemnului, reusind in acelasi timp sa evidentieze textura sa. In special in crearea unui stil traditional sau rustic, lacul incolor este foarte potrivit si recomandat;

Dau flexibilitate - Daca dupa cativa ani decidem totusi ca vrem sa oferim lemnului o anumita nuanta, putem fara probleme sa aplicam un alt lac peste cel incolor, fara a obtine o alta nuanta decat cea pe care o dorim. In plus, lacuirea cu un lac incolor este o practica economica fiindca acest lac intra in profunzimea lemnului si il protejeaza foarte bine, pentru mult timp.

Cand utilizam un lac incolor?

Un astfel de lac poate fi utilizat de oricine, in functie de preferintele generale, insa cele mai intalnite cazuri sunt atunci cand vrem sa oferim elementelor din lemn prospetime fara a le schimba culoarea sau cand dorim sa stopam degradarea fara a avea un impact vizual prea puternic.

Bineinteles, cu toate ca lacuim piesele din lemn, trebuie in continuare sa avem grija de aceste suprafete, curatandu-le regulat, inspectandu-le si reparand eventualele stricaciuni sau semne de degradare care pot aparea in timp.

Lacuri incolore marca Klebrom

Klebrom, o companie din Transilvania, este una dintre cele mai cunoscute firme care se ocupa de comercializarea lacurilor si adezivilor de cea mai buna calitate. Punand la dispozitie atat lacuri si adezivi pentru lemn, cat si produse pentru alte materiale, Klebrom vine aici  pe piata cu o oferta variata.

Produsele Klebrom apartin unor producatori cu experienta pe piata, oferind cea mai inalta performanta, indiferent ca alegem un lac incolor pentru lemn sau un adeziv de orice fel!

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →