Indexul Edge pentru martie 2016

Publicat pe 19 Aprilie 2016
Luna martie vine cu o noutate legata de indexul EDGE. Pe langa datele obtinute din surse interne, de acum vom adauga si date oferite de InternetCorp, unul dintre afiliatii importanti din reteaua 2Parale.

Luna martie vine cu o noutate legata de indexul EDGE. Pe langa datele obtinute din surse interne, de acum vom adauga si date oferite de InternetCorp, unul dintre afiliatii importanti din reteaua 2Parale.

Cele 2 mari componente ale marketingului de performanta, afiliere si pay per click (care includ canale precum Google Adwords, Facebook) au inregistrat in luna Martie 5.3 milioane click-uri. 

Luna martie pastreaza un trend constant in afiliere, cu mici imbunatatiri la nivelul ratei de conversie si a costului mediu de achizitie. Raportul de profitabilitate ramane la 1:15 (un leu investit produce 15 RON in vanzari), iar valoarea medie a cumpararii se situeaza la 164.5 RON.

Desi martie nu este o luna de reduceri, observam un comportament similar cu februarie, ceea ce demonstreaza capacitatea retelei de afiliere de a se adapta la conditiile pietei.

Pentru a avea o intelegere completa a pietei, vom analiza indicatorii de performanta si la nivel de afiliat. Astfel, datele oferite de InternetCorp, ne indica o valoare pentru client a costului per click de 0.1 RON, sub valoarea medie a retelei. Pe ansamblu, costul mediu platit de client pentru a obtine o vanzare, pe tot ce inseamna programe ICorp este de 11.3 RON, o valoare apropiata de media retelei, iar valoarea generata intr-o vanzare este, in medie, 200 RON.

Pentru rezultatele generate prin Pay Per Click (Google Adwords si Facebook), rata de conversie scade, in conditiile pastrarii valorii costului pe click. Aceasta situatie indica o schimbare in strategia mixului de marketing pentru anumiti clienti, mai exact un focus pe componenta de recrutare, in detrimentul vanzarii efective. Cei mai activi advertiseri sunt din fashion, carti, travel, finance si pariuri sportive.

Indexul Edge reprezinta o radiografie a pietei de online performance in Romania, obtinut pe baza unor indicatori agregati din surse interne. Indexul EDGE se doreste a fi un punct de referinta si orientare pentru oamenii de marketing online si e-commerce din Romania, atunci cand se discuta despre marketingul de performance.

Domenii: New Media

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!