Industria alimentara si HoReCa in vremea coronavirusului, ce facem in continuare ?

Publicat pe 27 Mai 2020
Dupa cum bine stim restrictiile din ultimele luni au creat un mare dezechilibru pentru ceea ce inseamna angajatii din industria alimentara, dar mai ales in tot ceea ce inseamna HoReCa, peste 300.000 de angajati sunt in somaj tehnic sau si-au pierdut locul de munca.

Dupa cum bine stim restrictiile din ultimele luni au creat un mare dezechilibru pentru ceea ce inseamna angajatii din industria alimentara, dar mai ales in tot ceea ce inseamna HoReCa, peste 300.000 de angajati sunt in somaj tehnic sau si-au pierdut locul de munca.

Ce ar putea sa faca afacerile din HoReCa si industria alimentara in continuare ? Ce oportunitati sunt pentru cei care vor sa deschida afaceri in acest domeniu de activitate ?

1. Informeaza-te:

Incearca sa fii la curent cu tot ceea ce inseamna reglementari, este o situatie nemaintalnita si sunt decizii speciale precum ordonantetele militate si ordonantele privind situatiile de urgenta.

Unii antreprenori o sa fie atat de concentrati pe salvarea afacerilor si pe generarea veniturilor conexe incat vor neglija operatiunile interne, acest lucru poate duce la amenzi si la masuri care pot avea un impact major asupra afacerilor: verificati stocurile si gradele de conformitate, igienizati spatiile, ajustati programul de lucru pentru personal, implementati masurile de protectie si distantare sociala

2. Solutii de finantare: 

Incearca sa discuti cu banca si cu furnizorii solutii de administrare a acestei situatii, fa o planificare pentru a optimiza a resursele financiare si a cash-flow-ul din firma (esalonari de plata, amanari, reducerea unor comisioane etc).

Urmareste masurile pe care Guvernul Romaniei le anunta si implementeaza, recomandam sa analizati: obtinerea certificatului pentru situatii de urgenta pentru a avea anumite facilitati de plata, credit de tip IMM Invest, ajutorul pentru somaj tehnic,fonduri europene.

3. Echipamente:

Este nevoie de un audit pentru a vedea starea in care se afla echipamentele din intreg fluxul de lucru, de la comanda pana la livrare.

Ar fi neplacut ca in perioadele cu varfuri de comenzi, echipamentele sa aiba probleme de functionare, asigurati-va ca aveti back-up pentru echipamentele horeca, folositi consumabile si produse de intretinere eficiente si conforme pentru a nu pierde garantia; echipamentele au nevoie de service si mentenanta la timp, va recomandam sa aveti la indemana cateva contacte telefonice cu service-uri care pot interveni intr-un interval foarte scurt.

Recomandarea noastra este sa achizitionati echipamente de calitate care au o rentabilitate foarte buna si care pot sa faca diferenta fata de concurenta. Verificati funrizorii pentru astfel de utilaje, cei mai multi dintre ei vin direct cu solutii de creditare si leasing

4. Produse si sisteme pentru protectie Sars Covid 19:

Aici vorbim despre tot ceea ce inseamna produse de protectie pentru personal: masti, viziere, manusi, halate de protectie, dezinfectanti, cabine si porti de igienizare; in plus de asta ne referim si la foarte multe echipamente si sisteme de protectie impotriva coronavirusului care sunt recomandate pentru industria alimentara si HoReCa in aceasta perioada: distribuitoare de gel, solutii de spalare si curatare, dezinfectante, sisteme de protectie, covoare dezinfectante, sisteme de plata la distanta cu cardul, sisteme de plata cu telefonul sau ceasul inteligent

5. Prezenta online: 

Daca inca nu ati facut acest lucru acum este momentul.

Afacerile din industria alimentara au nevoie de minim un site de prezentare sau un magazine online unde se pot plasa comenzi.

Nu neglijati comunicarea cu clientii prin site, social media sau e-mail, actualizati-va tot timpul meniul si ofertele si incercati sa luati feedback de la clienti.

Speram ca aceste sfaturi au fost de ajutor si ca o sa trecem cu bine de aceasta perioada.


MARCU BUSINESS SOLUTIONS SRL

Plum Media ✅este o agentie de web design, marketing online si optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) care ofera solutii personalizate pentru IMM-uri si nu numai. Cu peste 10 ani experienta...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →