Inovație în Educație: Ghidul 'Eu Aleg' Debutează în Școlile Gimnaziale din Sectorul 6

Publicat pe 11 Noiembrie 2023
S-a lansat ghidul "Eu Aleg", o resursă educațională inovativă, conceput de Asociația Maxwell Romania pentru a ghida elevii de gimnaziu în călătoria lor de dezvoltare personală. Ghidurile au fost create pentru a fi folosite în școli, vor fi distribuite gratuit și sunt menite să servească drept resurse valoroase atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Din dorința de a susține educația și viitorul tinerilor, Asociația Maxwell România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6, a lansat ghidul "Eu Aleg". Evenimentul a avut loc pe data 6 noiembrie, la sediul Primăriei Sectorului 6, marcând un pas semnificativ în promovarea dezvoltării personale și a leadership-ului în rândul elevilor de gimnaziu.

"În unele domenii din viețile noastre nu avem de ales. Nu alegi unde și când te naști.

Dar viața ta este modelată de alegerile pe care le faci. Deși nu poți merge în trecut pentru a crea un nou început, oricine poate începe de acum să creeze un nou final."

Ghidul "Eu Aleg" este o resursă educațională inovativă, concepută pentru a încuraja și a ghida elevii din ciclul gimnazial în călătoria lor de dezvoltare personală. Lansarea acestui ghid este un moment cheie în misiunea Asociației Maxwell România de a construi un viitor de succes pentru tinerii din România.

În cadrul anului școlar 2022-2023, voluntarii Asociației Maxwell România au implementat programul Maxwell Leadership, influențând peste 55.000 de tineri cu un curriculum format din 12 lecții. Peste 1500 de profesori din întreaga țară s-au alăturat acestui proiect, înțelegând nevoile și preocupările elevilor.

Cu parteneriate deja stabilite cu 22 de inspectorate școlare, Asociația Maxwell România speră să obțină sprijinul Ministerului Educației în viitorul apropiat.

Lansarea ghidului "Eu Aleg" și întâlnirile ulterioare cu profesorii subliniază angajamentul asociației de a implementa aceste resurse în școlile gimnaziale, începând cu Sectorul 6 din București. Asociația își propune să transforme ghidurile în manuale de dezvoltare personală și să le integreze în toate școlile din România, cu un accent special pe sprijinirea elevilor din medii defavorizate.

"Ne dorim foarte, foarte mult să sprijinim copiii din întreaga țară, din orice mediu, dar mai ales pe cei care provin din familii dezavantajate. Copiii care învață bine, copiii care își doresc să ajungă mai departe în viață. Noi vrem să îi susținem să se regăsească pe sine în baza talentelor și pasiunilor pe care le au și să își atingă potențialul real în viață. Ne dorim ca acest ghid să fie transformat într-un manual de dezvoltare personală pentru tineri și pe viitor să fim prezenți în toate școlile din România.", a declarat domnul Florin Băcioiu - General Manager al Asociației Maxwell România.

Această inițiativă a luat naștere datorită eforturilor susținute de Lucian Dubalaru, consilier local la Primăria Sectorului 6 și beneficiază de sprijinul Primăriei Sectorului 6, condusă de domnul primar Ciprian Ciucu, și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6. Este un exemplu de colaborare între sectorul public și organizații non-profit pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate.

"În 2022, am avut ocazia să cunosc Asociația Maxwell care oferă valoare oamenilor în fiecare zi. De la prima interacțiune, mi-am propus să îi conving că și comunitatea sectorului 6 este deschisă și receptivă la schimbare. Sunt bucuros că astăzi îi avem alături de noi pe președintele Asociației Maxwell România - domnul Sorin Popa și pe domnul general manager al asociației - Florin Băcioiu", spune Lucian Dubalaru, Consilier local la Primăria Sectorului 6.

La această întâlnire au luat cuvântul și domnul primar al Sectorului 6 - Ciprian Ciucu, doamna Nicoleta Briciu - director Casa Corpului Didactic și doamna Daniela Bădescu - inspector școlar pentru management instituțional Sector 6.

Au mai fost prezenți Eugen Ilea, Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din București - FNAP, Otilia Guli, Președinta Federației Asociațiilor de Părinți Sector 6 și Lucian Cișmaru, Președintele Consiliului Municipal al Elevilor București.

Asociația Maxwell România este dedicată dezvoltării noilor lideri și promovării educației pentru leadership în rândul tineretului român. Prin programele și resursele sale, asociația își dorește să îi inspire pe copii și adolescenți să devină responsabili pentru propriile vieți și să contribuie pozitiv la societate.

Vă rugăm să regăsiți poze în linkul de Drive: https://drive.google.com/drive/folders/1OM_Mgr6cm9J9yvGfAqNNdKoJwkF25J68?usp=drive_link

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!