Inovație Hoval. Utilizarea energiei solare direct pentru încălzirea locuinței

Publicat pe 26 Octombrie 2017
Hoval, specialistul în tehnologia încălzirii, gândește creativ, combinând componentele consacrate cu ceva complet nou și realizând o soluție exclusivă care utilizează energia solară, soluție în măsură să creeze un punct de referință pentru casele unifamiliale. Utilizarea energiei solare direct pentru încălzire reduce costurile cu aproximativ 30% și are ca rezultat imediat obținerea unei clase de eficiență energetică mai ridicate.

Hoval, specialistul în tehnologia încălzirii, gândește creativ, combinând componentele consacrate cu ceva complet nou și realizând o soluție exclusivă care utilizează energia solară, soluție în măsură să creeze un punct de referință pentru casele unifamiliale. Utilizarea energiei solare direct pentru încălzire reduce costurile cu aproximativ 30% și are ca rezultat imediat obținerea unei clase de eficiență energetică mai ridicate.

Mulți dintre proprietarii de case au instalat colectoare solare pe acoperișuri pentru a încălzi apa menajeră pe care o folosesc în băile și bucătăriile lor. Dar ce se întâmplă cu căldura suplimentara pe care aceste sisteme o produc? Dacă ar putea fi folosită pentru încălzirea apei calde într-un cazan în condensație? Specialiștii de la Hoval au avut acest gând – și chiar au dezvoltat această idee.

Logica sistemului rezultat constă în faptul că echipamentele în condensație pe combustibil gazos sau lichid pornesc numai atunci când soarele nu produce suficientă căldură. Acest lucru reduce cantitatea de combustibil consumat. Cu volumul său mare de apă, cazanul în condensație de la Hoval devine un veritabil stocator. Aceasta înseamnă că agentul de încălzire nu mai trebuie să fie deviat catre un rezervor de stocare adițional. Această utilizare inteligentă a energiei termice înseamnă în cele din urmă că o suprafață mai mică a colectorului poate fi utilizată pentru a furniza același nivel de performanță. 

UltraGas® oferă răspunsul

Hoval a pornit de la ideea inițială și a creat un sistem care utilizează energia solară pentru alimentarea cu energie termică. Totuși, o soluție de acest tip necesită un cazan în condensație cu volum mare și șase racorduri hidraulice care să permită ca apa din cazan să fie stratificată în funcție de temperatură - apa caldă la partea superioară, apa rece la partea inferioară. Hoval UltraGas® este singurul cazan în condensație cu aceste caracteristici de pe piață.

O economie suplimentara de 1000 kWh

Acum cu un boiler mai mic de apă calda menajeră și cu o suprafață colectoare a panourilor de pe acoperiș redusă cu un sfert – acestea necesită mai puține lucrări de instalare, cu costuri de investiție de asemenea cu aproximativ 30% mai mici decât pentru sistemele convenționale. O altă scădere cu aproximativ 30% se înregistrează în consumul de combustibil și, prin urmare, în costurile obișnuite de operare. Rezervorul de stocare mai mic asigură, de asemenea, pierderi reduse de energie în timpul perioadelor de inactivitate - ceea ce face posibilă obținerea economiilor suplimentare de 1000 kWh.

Un alt plus – vizibil pe eticheta eficienței energetice

În comparație cu o soluție solară standard, varianta combinată cu un cazan in condensatie adaugă un alt + pe eticheta de eficiență energetică, sporind clasa de eficiență energetică de la A + la A ++, ceea ce reprezintă un mare beneficiu pentru proprietarii de case, reducând costurile de exploatare și protejând în acest fel și mediul.

Control inteligent - pentru o eficiență și mai mare

Regulatorul de sistem Hoval TopTronic® E acordă prioritate energiei solare, sporind și mai mult eficiența energetică. Controlează sistemul de încălzire în funcție de vreme, ținând cont de prognoza meteo de pe Internet. Asadar, dacă soarele strălucește în timpul zilei, nu este nevoie ca încălzirea să porneasca la capacitate maximă dimineața. TopTronic® E preia cele mai recente informații meteo pentru adaptarea temperaturilor de lucru pentru prognoza următoarelor trei ore - pentru a se asigura că încăperile din casă au o temperatură optimă. TopTronic® E permite, de asemenea, economisirea altor 10% din consumul de combustibil.

Hoval combină componentele într-un sistem armonizat - permițând clienților să economisească energie fără a compromite confortul protejând și mediul înconjurător. Soluția sistemului solar care utilizează căldura soarelui ca sursă directă de încălzire este o dovadă că această abordare funcționează.

În comparație cu o soluție solară standard, noua soluție Hoval necesită o suprafață de colectoare de numai 7,5m2 (3 colectoare) și un rezervor de stocare de numai 400l.

La toate cele menționate nu trebuie uitat că echipamentele, dispozitivele și automatizările sunt livrate de către un singur furnizor – Hoval.


Hoval Srl

Avand o experienta de peste 70 ani, Hoval dezvolta si furnizeaza solutii premium de incalzire, ventilatie si conditionarea aerului. Solutiile noastre se regasesc in cele mai importante cladiri din...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →