Invata cum sa iti protejezi telefonul inteligent – cele mai comune greseli de utilizare

Publicat pe 21 Ianuarie 2019
Abia asteptam sa apara modelele de telefoane mobile din 2019, an in care producatorii ne-au promis smartphone-uri de si mai mare autonomie, cu ecrane uriase si camere foto ce ilustreaza imagini cat mai apropiate de realitate.

Insa, la modele noi, probleme vechi. Cu alte cuvinte, desi smartphone-urile sunt prezente in tara noastra de mai bine de 10 ani, facem aceleasi greseli de utilizare, care ne pun in pericol atat pe noi, cat si smartphone-ul propriu-zis. 

Fara sa ne dam seama, utilizam telefonul mobil in mod incorect, fapt care duce la deteriorarea bateriei, a componentelor hardware, dar mai ales a aspectului. Il scapam, il folosim la temperaturi extreme, in “scufundam” pentru a-i demonstra capacitatile... toate acestea cauzeaza iar problemele se reflecta in pretul facturii de la service. 

Iata cele mai comune greseli de utilizare a smartphone-ului si cum sa le eviti:

1. Tii telefonul in baie sau la bucatarie, unde aburii “isi fac de cap”

Telefonul mobil a fost creat pentru a fi purtat tot timpul, insa nu este cazul sa il luam in baie sau in bucatarie. Chiar si producatorii atentioneaza ca umiditatea si aburii duc la defectarea telefonului mobil, in special a placii de baza, pe care se depun picaturi minuscule de apa, care in timp ruginesc marea parte a conductorilor.

2. Folosesti telefonul la temperaturi extreme

Nu mai suntem in era indestructibilului Nokia 3310, cu care spargea gresia si nu invers. Telefoanele inteligente nu sunt facute pentru a fi folosite la temperaturi prea mari sau prea mici (sub 0°C sau peste 35°C). In astfel de conditii, smartphone-ul se suprasolicita, iar bateria se consuma prea repede.

3. Uiti de protectia exterioara

Este indicat ca atunci cand iti cumperi un telefon mobil sa ii aplici o folie de protectie, de preferat, din sticla si o husa potrivita pentru a-l proteja de lovituri, socuri si chiar umiditate (ideala pentru punctele 1 si 2). 

Daca privesti gama variata de modele, vei fi coplesit de numarul de huse de telefoane, care iti vor face alegerea mult mai dificila. In primul rand, pe langa protectie, scopul unei huse de telefoane este sa lase liber microfonul, casca si camera foto ale telefonului pentru ca obturarea lor afecteaza negativ performantele dispozitivului. 

In ceea ce priveste formatul, ai de unde alege, insa fiecare design vine cu avantajele si dezavantajele sale. Spre exemplu, husa portofel te ajuta sa iti protejezi telefonul, dar si sa ai la indemana cardurile, permisul de conducere sau bani. Husele bumper, create din silicon, sunt gandite pentru a proteja smartphone-ul de socuri, iar modelele recente si mai scumpe au introduse inclusiv camere de aer in interior, pentru o mai buna amortizare. 

In ceea ce priveste design-ul, ramane exclusiv la latitudinea ta. Cei mai multi prefera husele de telefon slim pentru ca nu ocupa mult spatiu in buzunar, sunt practice, eficiente si vin intr-o gama variata de culori. 

 Si in ceea ce priveste materialul din care este realizata husa de telefon exista o paleta destul de variata, cele mai intalnite fiind plasticul ABS, pielea, metalul si siliconul. Pretul, desi un bun indicator al calitatii, nu reprezinta principalul factor de luat in considerare. 

4. Nu il cureti frecvent

Chiar daca ai folie de protectie sau husa, telefonul necesita curatare frecventa de praf si microbi. 

5. Testezi sa vezi daca, intr-adevar, este rezistent la apa

Multi utilizatori vor sa se convinga ca producatorii nu ii mint, asa ca il scufunda in apa pentru a-i verifica rezistenta. E drept ca, majoritatea, o fac in alte conditii decat cele mentionate in cartea telefonului, iar asta provoaca defectarea microfonul, a display-ului sau a placii de baza. E momentul sa intelegi ca telefonul este rezistent daca ai varsat un pahar de apa pe el, nu daca l-ai scufundat in piscina sau mare. 

6. Il tii mereu la incarcat, chiar si peste noapte, desi nu este cazul

Cei mai multi dintre noi incarcam telefonul 100%, mai ales daca stim ca urmeaza o zi stresanta, plina de intalniri si fara acces la priza. Daca il incarci mai mult decat trebuie bateria va fi afectata pe termen lung, mai ales ca modelele pe Li-Ion nu trebuie incarcate la capacitate maxima pentru ca scade rezistenta in ritm accelerat. Poti cumpara o priza programabila, care sa opreasca alimentarea dupa scurgerea timpului stabilit. 

Tot aici trebuie mentionata si utilizarea incarcatoarelor care nu sunt originale. Cele contrafacute afecteaza bateria, ba chiar pot declansa explozia telefonului mobil (cazul Samsung) sau incendii. 

7. Folosesti aplicatii care nu iti sunt necesare permanent

De la bluetooth, la Wi-fi, la diverse programe sau jocuri, toate acestea irosesc bateria. Specialistii recomanda sa le inchizi atunci cand nu sunt folosite.

8. Iti pastrezi telefonul alaturi de chei sau alte obiecte contondente

Aceasta greseala este comisa in special de barbati. In cazul femeilor, gentile sunt prevazute cu diverse compartimente, care elimina riscul ca telefonul sa fie zgariat sau ecranul spart. 

Domenii: Telecom

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!