Invelitorile pentru acoperiş

Publicat pe 10 Iunie 2022
Aspectul şi forma unui acoperiş se decid în funcţie de arhitectura construcţiei. În funcţie de amprenta totală a clădirii, de forma şi înălţimea acesteia, se decid tipul şi forma acoperişului, panta, învelitorile potrivite, culoarea şi accesoriile, creându-se astfel un aspect general plăcut, în acelaşi timp, un acoperiş eficient şi sigur.

Panta acoperişului

Panta unui acoperiş reprezintă unghiul dintre planul orizontal al plafonului clădirii şi planul acoperişului. În funcţie de aceast unghi, acoperişurile sunt plate, formând un unghi mai mic de 5 grade, cu pantă mică, cu un unghi sub 15 grade, şi acoperişuri medii, cu o pantă între 15 şi 45 de grade. Există şi o categorie a acoperişurilor abrupte, a căror pantă este mai mare de 45 de grade. Acoperişurile abrupte şi medii intră în categoria acoperişurilor înalte. Rolul pantei acoperişului este important, asigurând protecţia şi întreţinerea acoperişului. Cu cât panta acoperişului este mai mică, cu atât expunerea la acţiunea factorilor exteriori este mai mare. Un acoperiş plat sau cu pantă mică va favoriza stagnarea apei pluviale, crescând astfel riscul infiltrării apei şi apariţiei umezelei în interiorul clădirii. Pentru un acoperiş cu pantă mare, poziţia înclinată va fi mult favorabilă, deoarece nu va permite acumularea apelor pluviale, a frunzelor uscate şi a altor elemente care pot conduce la deteriorarea stării acoperişului.

Învelitorile pentru acoperiş

Frumuseţea unei construcţii poate fi scoasă în evidenţă prin forma acoperişului şi prin tipul de învelitori alese. Este foarte important ca alegerea învelitorilor pentru acoperiş să fie făcută ţinând cont de sfaturile specialiştilor, aceştia susţinând toate etapele de montaj acoperis. Un acoperiş corect construit, se va transforma într-un scut de protecţie în faţa intemperiilor şi a factorilor externi care pot conduce la deteriorare. Este foarte important ca după finalizarea ridicării acoperişului, să se aleagă învelitorile potrivite, materialele puse la dispoziţie fiind foarte diferite şi acoperind nevoile oricărui tip de construcţie şi acoperiş. Se pot alege ca învelitori pentru un acoperiş, ţiglele metalice, din plastic, ceramice, din sticlă sau beton, plăcile, panourile, tablele sau chiar şi învelitorile din lemn.

Ţigla metalică

Ţigla metalică este o învelitoare accesibilă ca preţ, uşor de montat, fiind prevăzută cu sisteme de prindere şi accesoriile necesare. Are o greutate redusă, este rezistentă la interperii şi radiaţii, nu reţine umezeala. Există variate tipuri de ţigle metalice, stratului initial de oţel aducându-i-se din ce în ce mai multe îmbunătăţiri, astfel încât eficienţa acestui tip de învelitoare să crească. Există ţigle metalice cu un grad foarte mare de rezintenţă în faţa condensului, cât şi ţigle metalice îmbogăţite cu straturi din materiale bio. Ţiglele metalice se aleg în funcţie de lungime, grosime şi lăţime, de straturile componente, de design, culoare şi finisajele. Un alt aspect de care se poate ţine cont atunci când se alege ţigla metalică este cel al sistemului de montare, existând sisteme de prindere ascunse şi sisteme clasic. Odată ales modelul preferat, etapa de montaj tigla metalica va fi efectuată cu profesionalism şi exactitate de către echipele de specialişti, astfel încât acoperişul să fie rezistent, durabil, dar să aibă şi un aspect frumos.

Domenii: Constructii

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!