Iti cauti un loc de munca? Afla unde ai cele mai mari sanse sa gasesti ce ai nevoie!

Publicat pe 1 Martie 2019
La nivel international, piata fortei de munca este caracterizata de consolidarea echipelor de lucru, prin alinierea valorilor angajatilor cu cele ale companiei, insa in Romania, spre exemplu, majoritatea angajatorilor cauta candidati seriosi, apti de lucru, pe care sa ii pregateasca intern in vederea ocuparii postului disponibil.

Atat in Social Media, cat si pe diversele portaluri de job-uri din Romania, angajatorii pun mai mult accentul pe pozitiile de entry-level, prin care ii implica pe absoleventi si masteranzi in programe de internship, trainee, stagii de practica sau alte activitati extra-curriculare. Cu alte cuvinte, au nevoie de oameni ce cunosc teoria, dar vor sa invete si sa o puna in aplicare. 

In cazul job-urilor de pe portalurile online pentru pozitiile de middle si senior, companiile cauta sa recruteze persoane cu experienta, dar care au rabdare, sunt organizati si vor sa invete si mai multe. De asemenea, la interviul pentru locuri de munca, echipa de HR pune accentul pe compatibilitatea candidatului cu valorile companiei, pe abilitatile de relationare cu clientii/echipa de lucru/management, pe implicare si pe atitudinea pozitiva.

Unde sa cauti eficient un nou loc de munca:

  • Online – acceseaza portaluri de job-uri, site-uri ale companiilor ce detin sectiunea “Cariere”, retelele de Social Media, LinkedIN etc.;
  • Presa tiparita – inca se mai apeleaza la acesta metoda, iar companiile platesc diverselor ziare dume considerabile pentru a le fi publicate anunturile de angajare. Fie ca optezi pentru cotidiene, fie pentru ziarul Anuntul, citeste cu atentie anuntul de angajare, pentru a identifica daca te potrivesti sau nu job-ului, apoi aplica in conditiile mentionate in anunt;
  • Corespondenta – desi multora li se pare demodata aceasta alternativa, sunt companii pentru care corespondenta clasica inseamna o mare parte din activitate. Poti intra pe diverse site-uri ale companiilor la care iti doresti sa lucrezi, apoi sa tiparesti CV-ul, insotit de scrisoarea de intentie, si sa il trimiti la Departamentul de Resurse Umane;
  • Pe e-mail – ai optiunea de a trimite CV-ul si scrisoarea de intentie pe adresa de “office” sau “contact” a companiilor vizate, pe cea de recrutare/cariere sau pe cea a specialistului in recrutare din cadrul companiei.
  • La targurile de job-uri – pentru a putea participa trebuie sa te inscrii. In cadrul acestor targuri intri in contact cu un numar mare de angajatori si companii, deci paleta de locuri de munca este mult mai vasta. Poti merge la fiecare stand de prezentare in parte pentru a-ti lasa CV-ul companiilor care ofera cele mai atractive locuri de munca pentru tine, urmand a fi contactat ulterior pentru un interviu.
  • Participa la diversele evenimente ale companiilor de care esti interesat – companiile romanesti si internationale organizeaza, anual, un eveniment intitulat “Ziua Portilor Deschise”. Aici sunt invitate persoanele dornice sa cunoasca activitatea companiei, dat si oportunitatile pe care un loc de munca il poate oferi. Pregateste-te cu CV-uri tiparite, in cazul in care se va face o colectare de aplicatii. Noteaza-ti cele mai importante aspecte discutate in cadrul evenimentelor de acest tip.

Domenii: Antreprenoriat

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →