Ivory – cele mai moderne tehnici de diagnosticare a maplozitiei

Publicat pe 20 August 2018
La Ivory beneficiezi de cele mai moderne tehnici de diagnosticare a malpozitiei dintilor si de solutii optime pentru orice buget pentru remedierea problemelor ce tin de malocluzii si dinti pozitionati gresit care in timp pot duce la probleme complexe la nivelul cavitatii bucale si asupra starii de bine in general.

La Ivory beneficiezi de cele mai moderne tehnici de diagnosticare a malpozitiei dintilor si de solutii optime pentru orice buget pentru remedierea problemelor ce tin de malocluzii si dinti pozitionati gresit care in timp pot duce la probleme complexe la nivelul cavitatii bucale si asupra starii de bine in general. Aici poti alege dintr-o gama variata de aparat dentar, de la aparat dentar safir si pana la aparate dentare metalice, iar daca vrei sa totul sa fie discret si invizibil poti opta chiar si pentru invisalign, un aparat dentar modern care iti va indrepta dintii in cele mai bune conditii.

Deviatiile dentare si excesele de spatiu, ingesuirea danturii si lipsa spatiului de pe arcada sunt uneori in stransa legatura de un decalaj al momentului de schimbare a dintilor de lapte. Dintii definitiv pot creste mai tarziu moment in care apar aceste malpozitii. In general aceasta tranzitie ar trebui sa aiba loc intre 6 si 14 ani. Atunci cand schimbarea se produce mai devreme sau mai tarziu este modifica eruptia dentara care se manifesta din punct de vedere clinic in mai multe moduri. Pot aparea dintii inclusi care raman fixati in os sau care erup doar partial. De asemenea sunt intalniti si dintii malpozitionati sau strambi si incongruentele dentare si alveolare care daca sunt ignorate si nu sunt corectate vor duce in final si la o trauma ocluzala.

Dintii care sunt inghesuiti reprezinta una dintre cele mai importante conditii care apar in general in urma spatiului foarte mic disponibil pe arcada. Atunci cand arcadele dentare au dimensiuni foarte mici din cauza varstei sau din cauza unor afectiuni genetice dintii cresc inghesuiti. Pozitionarea incorecta a danturii pe arcade in timp va duce si la aparitia mai devreme bolilor precum gingivita si paradontoza, si va trebui sa te preocupi si de un tratament paradontoza nu doar de un aparat dentar. Cu cat acorzi impotanta cuvenita acestei probleme inca de la inceput cu atat vei scapa mai repede.

Dintii cu spatii mari intre ei sunt cauzati de arcadele foarte mari un este prea mult spatiu. Acest lucru se intampla in geenral pentru ca nu au fost facute la timp lucrarile de restaurare care sa inlocuiasca dintii lipsa, sau in cazul in care mandibula sau maxilarul sunt prea mari.

Cele mai des intalnite cazuri de malpozitie dentara se prezinta in general ca o inghesuire a dintilor pe arcade dar exista si altfel de probleme precum rotirea dintilor fata de axul lor, pozitionarea dintilor foarte in fata sau foarte in spate in alveole, spatierea dintilor in exces pe arcade etc.

Sunt si numeroase situatii in care toate aceste probleme apar interconectat atunci cand dintii pot fi chiar inghesuiti in alveole sau rotiti de la pozitia normala.

De obicei, malpozitia unui dinte sau chiar a mai multora este inestetica si face sa fie dificila procedura de curatare si de intretinere corespunzatoare a dintilor, motiv pentur care este foarte bine ca problema sa fie corectata cu ajutorul unui tratament corespunzator. Clinica Ivory te asteapta cu solutii optime implementate de o echipa de specialisti.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →