Jacheta moto pentru zilele mai putin placute

Publicat pe 20 Ianuarie 2023
Te-ai intrebat vreodata cat de important sa porti o jacheta moto in orice anotimp? Mai ales acum, iarna!

Te-ai intrebat vreodata cat de important sa porti o jacheta moto in orice anotimp, fie vara, fie iarna, pentru ca iti ofera un grad ridicat de protectia la nivcelul umerilor, coatelor, mainilor? O geacă moto de vară trebuie să te protejeze, să fie cât mai bine aerisită, fabricată din materiale care să elimine transpirația și să poată fi ajustată perfect pe corp.

Temperaturile ridicate din zilele de vară îi fac pe tot mai mulți motocicliști să renunțe la echipamentul moto. Dacă mersul fără cască este interzis prin lege, restul echipamentului este opțional din punct de vedere al normelor rutiere. Astfel, mulți umblă în tricou, iar o căzătură în astfel de condiții poate avea urmări grave. De aceea, au fost create jachetele moto de vară, care pot fi purtate în zilele călduroase și care te protejează in cazul unui accident.

Protectia

Protectia este elementul cel mai important de care sa tii cont in alegerea unei jachete moto. Cele mai expuse riscului sunt coatele, umerii, coloana vertebrală și pieptul. O astfel de geacă de strada moto trebuie, în primul rând, să aibă protecții sau măcar întărituri în zonele respective. Cele mai performante jachete beneficiază de protecții compozite interioare, detașabile/ajustabile și, eventual, (la cele de top) de slidere (exterioare) din titan, carbon sau alte materiale, pe umeri.

Un alt element care nu trebuie să lipsească de la geaca moto este protecția pentru coloană, care în unele cazuri este tot „o întăritură” a zonei respective. Cele mai pretențioase jachete au un buzunar în care se poate introduce o protecție special creată, flexibilă, ventilată (cocoașă), cumpărată separat, care să protejeze zona respectivă în cazul unui impact.

Datorită tehnologiilor avansate, gecile moto din material textil încep să se apropie de cele din piele, ca nivel de protecție. Totodată, inserarea unor elemente reflectorizante este o modalitate în plus de protecție, astfel încât, în cazul deplasărilor pe timp de noapte, motociclistul să fie cât mai vizibil.

Accesoriul potrivit pentru tine

Folosește echipament moto adecvat pentru fiecare sezon, mai ales daca nu detii o vasta experienta pe motocicleta!

Ca începător, este foarte important să nu îţi distragă nimic atenţia de la condus. Dacă ai degetele îngheţate, nu mai simţi bine cum acţionezi comenzile. Dacă tremuri, nu mai eşti la fel de atent la ce se întâmplă în jurul tău. Dacă ţi se abureşte viziera, nu mai vezi ce se întâmplă în trafic. Tocmai din aceste considerente, un echipament moto adecvat te poate ajuta foarte mult.

Domenii: Lifestyle

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!