La ce ajuta confectiile metalice?

Publicat pe 27 Noiembrie 2018
In orice gospodarie si mediu de lucru, metalul joaca un rol major in modul in care oamenii opereaza. De la aparate si corpuri de iluminat la unelte de birou, scaune si ustensile, metalul este elementul stabilizator care face posibil toate facilitatile de astazi.

In orice gospodarie si mediu de lucru, metalul joaca un rol major in modul in care oamenii opereaza. De la aparate si corpuri de iluminat la unelte de birou, scaune si ustensile, metalul este elementul stabilizator care face posibil toate facilitatile de astazi.

Confectiile metalice este procesul de transformare a metalelor brute in forme prefabricate pentru uz de asamblare. Compania Analko Aluminium Industry SRL ofera o serie de servicii in acest domeniu raportat la confectii metalice industriale. De exemplu, panourile care cuprind cadrul unui autovehicul sunt realizate prin procedee de fabricare a metalelor obisnuite, care sunt de obicei efectuate la o fabrica de productie si apoi trimise la o instalatie de asamblare auto. Cu toate acestea, procesele implicate sunt complexe si variate, de aceea urmatoarele sectiuni exploreaza si compania Analko Aluminium Industry SRL raspunde la doua intrebari simple: Ce este fabricarea metalului si cum functioneaza?

Ce este procesul de confectionare a metalelor?

Cand oamenii sunt invatati cum functioneaza fabricarea metalului, urmatoarele procese sunt, de obicei, parte a programului de antrenament. Fiecare proces are un grad de practica si o indemanare de a stapani, iar sculele si masinile necesare sunt de obicei costisitoare si consuma suficient spatiu de lucru. Cu toate acestea, fiecare proces de fabricare a metalelor poate fi folosit pentru taierea, forarea, indoirea si sudarea celui mai puternic material de pe pamant:

Procesul de fabricare a metalului

Taiere

Poate ca cele mai frecvent utilizate procese de fabricare a metalelor implica taierea, unde foile de metal sunt impartite in jumatati, treimi sau sectiuni mai mici. Intr-o multime de aplicatii, metalul taiat este proaspat fabricat si nu trebuie inca sa fie in forma in ceva special. In alte aplicatii, metalele preformate precum barele si panourile masurate sunt supuse taierii. Cuturile se efectueaza pe o gama larga de masini, de la lasere si lanterne cu plasma la masini mai performante, de inalta tehnologie.

Pliere

Unul dintre procesele mai complicate de fabricare a metalului implica plierea, unde o suprafata metalica este manipulata pentru a forma la un anumit unghi. Cu anumite aplicatii pliabile, intentia este de a face ca suprafata metalica sa fie indoita la un unghi de 90 de grade, sau altceva care este mai mult sau mai putin neclar. Cu toate acestea, plierea poate fi efectuata numai in spatii dotate cu echipamente specifice, de inalta tehnologie, datorita complexitatii intregului proces. In multe cazuri, cand este necesara o pliere, imbinarea a doua panouri metalice la unghiuri selectate ar fi cea mai practica alternativa.

Sudare

Alaturi de taiere, sudarea este unul dintre cele mai populare procese de fabricare a metalelor printre entuziastii mestesugari. Procesul care face referire la sudura MIG/MAG presupune imbinarea a doua parti metalice separate. Partile folosite intr-o aplicatie de sudare ar putea fi foi, panouri, bare sau forme - atata timp cat piesele sunt fabricate din metal, nu conteaza deloc. Sudarea este realizabila prin numeroase metode si tipuri de scule. Adesea, o sudura este realizata prin aplicarea de caldura de-a lungul punctelor in care cele doua piese sunt destinate sa se uneasca. O multime de lucratori in domeniul metalului urmaresc in primul rand zona de fabricare a metalelor cu proiecte de sudura in minte.

Prelucrare

Cand o masina este folosita pentru a indeparta portiunile dintr-o bucata de metal, procesul este cunoscut ca prelucrare. In mod obisnuit, procesul este efectuat pe un strung, care va roti metalul impotriva uneltelor care decupeaza colturile si muchiile pentru a taia piesa pana la o forma sau masura dorita. In alte aplicatii de prelucrare, se va forma o gaura sau un set de gauri direct pe suprafata metalica. Ca atare, burghiul de metal ar putea fi clasificat ca un instrument de prelucrare.

Stantare CNC

Atunci cand gaurile sunt formate intr-o bucata de metal, procesul implicat consta in perforarea, unde metalul este asezat sub o matrita si este supus unui burghiu printr-un burghiu. Pentru ca pumnul sa aiba dimensiunea corecta, circumferinta burghiului trebuie sa se scurga corect prin matrita. Punching-ul intra intr-una din cele doua subcategorii bazate pe intentia unei aplicatii date. In majoritatea cazurilor, intentia este de a introduce gauri intr-un panou de metal in scopul fixarii lampilor sau altor parti straine. In alte aplicatii - alternativ cunoscute sub numele de "blanking" - zona cu gaura este extrasa special din panoul mai mare pentru a forma o parte mai mica de biti.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!