La ce să fii atent când vizionezi un apartament?

Publicat pe 16 August 2019
În căutarea apartamentului ideal, vei pune accent pe cele mai importante elemente, care să corespundă așteptărilor tale. Astfel, în cadrul vizionării unui imobil, trebuie să ții cont atât de materialele din care este construit blocul, cât și de facilitățile oferite sau de zona în care vei locui.

Află, din articolul de mai jos, care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vizionezi un apartament și ce întrebări vei pune proprietarului, pentru siguranța și liniștea ta.

Anul de construcție și materialele folosite

Deși ai observat încă din anunț anul de construcție al blocului în care se află apartamentul de care ești interesat, pune aceeași întrebare și la fața locului, atât proprietarului, cât și agentului imobiliar prezent la vizionare. Anul de construcție al blocului reprezintă un amănunt extrem de important atunci când cumperi un apartament și va conta atunci când îți dorești să vinzi, la rândul tău, imobilul. În plus, cu cât blocul este mai vechi, cu atât vei putea obține un preț de achiziție mai mic. Întreabă și observă care sunt materialele din care este construit blocul, din cărămidă sau BCA și ce tip de structură are acesta. De pildă, blocurile din cărămidă izolează termic și au rolul de a menține căldura în interior în sezonul rece. Totodată, acestea sunt ignifuge și au un grad mare de impermeabilitate. Pune întrebări în legătură cu toate materialele folosite și modul în care este construit și izolat blocul în care vrei să locuiești.

Modul în care arată apartamentul

Atunci când ajungi să vizionezi apartamentul, ține cont de modul în care acesta arată și cât de bine este întreținut de către proprietar. Nu te uita doar la zugrăveală, ci pune accent și pe felul în care sunt construite instalațiile sanitare, despre cum arată întrerupătoarele sau panoul electric. Mai mult, dacă îți cauți apartamente la vânzare în Arad, poți pune întrebări în legătură cu instalația electrică, dacă a fost sau nu înlocuită, pentru a fi sigur de lucrările care s-au efectuat de-a lungul timpului.

Orientarea apartamentului

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont atunci când vizionezi un apartament este orientarea apartamentului. Dacă pentru un apartament orientat spre nord, camerele vor fi mai întunecate și mai reci, un imobil cu deschidere către sud va fi mai călduros și mai luminat. În acest sens, poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Ține cont și de etajul unde se află apartamentul și uită-te pe tavanul încăperilor, după eventuale semne de inundații, igrasie sau mucegai. De asemenea, poți cere să urci pe acoperiș sau terasă, pentru a vedea modul în care se pot scurge apa de ploaie sau zăpada. Apa care nu se scurge ușor se poate infiltra prin acoperiș, direct către tavanul apartamentului în care vei locui.

Actele de proprietate ale apartamentului

Chiar și după prima vizionare a apartamentului, poți cere actele de proprietar. În acest fel, chiar dacă apartamentul pare ideal, vei putea să te asiguri că proprietarul nu are probleme cu actele. Citește și istoricul de proprietari ai apartamentului, precum și modalitatea în care imobilul a fost dobândit. Poți ține cont și de schița de cadastru, de suprafața declarată și decide dacă aceste date corespund sau nu cu realitatea. După ce ai studiat actele la fața locului, poți lua decizia de a te consulta și cu un notar, pentru un plus de siguranță. Un specialist îți poate semnala orice posibile probleme cu actele și îți va spune ce acte suplimentare este recomandat să ceri de la proprietarul apartamentului.

Orientarea și specificul zonei

Primele întrebări pe care ți le pui atunci când mergi să vizionezi un apartament includ zona în care este amplasat blocul. Astfel, trebuie să afli dacă este o zonă centrală sau liniștită, dacă are spitale sau școli în jur, precum și distanța la care vei găsi supermarket-uri sau piețe. În funcție de toate aceste detalii, vei fi capabil să iei o decizie în legătură cu achiziționarea apartamentului, ținând cont de necesitățile tale.

Facilități

Atunci când vizionezi un apartament, verifică starea panoului electric, a instalațiilor sanitare, a apometrelor, precum și sistemul de evacuare a apei menajere. Nu omite nici verificarea instalațiilor termice și a repartitoarelor sau a ghenei, de care trebuie să afli dacă este sau nu amplasată în interiorul blocului. Mai mult, interesează-te și care este starea lifturilor, dacă acestea există și află despre costul întreținerii lunare. 

Detalii despre vecini

Nu în ultimul rând, este necesar să întrebi atât proprietarul, cât și agentul imobiliar, detalii despre vecini și bloc în general. Ai ocazia să afli și detalii despre cât de liniștit va fi blocul în care locuiești sau despre eventualele probleme. În cazul în care vei locui într-un ansamblu rezidențial, cere detalii și despre administrație, pentru a afla dacă există costuri neprevăzute pentru reparații.

Ține cont de aceste detalii atunci când vizionezi un apartament, pentru a te bucura de tot confortul unei locuințe noi și sigure.

Domenii: Imobiliare

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →