La ce sa te uiti cand cumperi un scaun birou de pe internet

Publicat pe 22 Noiembrie 2020
Cumpărarea unui scaun birou potrivit nu este o sarcină ușoară. Dar poate deveni, daca ai cateva repere simple, ce pot maximiza investitia. Unul dintre lucrurile care poate maximiza avantajele pentru tine este decizia inteleapta intre diferite materiale si accesorii ale scaunului. Decizii de tipul: piele naturala sau ecologica (artificiala), dimensiunile sezutului, baza din metal sau polipropilena, cu tetierea sau nu, cu cotiere sau nu,  influenteaza toate pretul, dar si confortul – iar cele 2 nu sunt neaparat corelate.

Dimensiunile scaunului

Nu atat dimensiunile esterioare, cat cele interioare sunt importante. Intre specificatiile importante pe orice pagina de vanzare a unui scaun birou trebuie sa se afle dimensiunea interioara sezutului si a spatarului: latime sezut si spatar, adancime sezut, inaltime spatar. Daca ai dubii ca ceea ce citesti este ceea ce iti trebuie, pune mana pe orice ruleta/ rigla si masoara scaunul pe care stai acum. Este suficient de incapator? Este prea mult? Asa va fi si scaunul de birou pentru tine.

Dimensiunile exterioare ale scaunului (inaltimea si latimea totala a scaunului) sunt importante in raport cu spatiul disponibil in camera, asa ca studiaza-le si pe acelea cu atentie si masoara cat loc ai sub birou / masa si cat loc ai in camera ca si suprafata. Un scaun masiv, cu cotiere inalte sau orientate mult in exterior este suprinzator de mare, atat vizual cat si fizic. In repaos, nu va incapea sub birou si nu il vei putea manevra usor.

Ergonomie si reglaje

Dacă ești îngrijorat de ergonomia scaunelor de birou, dar vrei totusi un scaun care sa te sustina corect, fara sa platesti sume mari de bani, este mai bine să alegi modele care să aibă mecanisme ergonomice de bază, cum ar fi capacitatea de a controla reglajul înălțimii scaunului, posibilitatea de a controla mecanismul TILT, eventual o zona speciala pentru confortul si sustinerea zonei lombare inclusa in spatar. 

Daca iti alegi scaun cu cotiere, ideal este ca acestea sau fie reglabile pe inaltime, pentru a le putea aduce la nivelul biroului.

Baza scaunului

Baza scaunului cel mai adesea este din polipropilena dura, neagra, sau din metal cromat. Adesea singura diferenta dintre cele 2 este pur estetica si tine de designul scaunului, pentru ca ambele pot sustine greutati apreciabile.

Greutatea sustinuta

Greutatea maximă sustinuta de scaunului este de asemenea importantă. Inseamna ca aceea este greutatea maxima la care scaunul poate fi operat in siguranta si pistonul cu gaz functioneaza corect. Coreleaza si cu suprafata interioara a sezutului si spatarului, pentru a-ti da seama daca este ceea ce iti trebuie.

Tapiteria

Tapiteria scaunului de birou modern poate fi din : stofa tesuta sau tip plus, mesh (plasa din materiale sintetic), piele ecologica sau piele naturala. Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje, atat estetice cat si de intretinere:

    • Stofa este placuta la atingere, ofera confort si un design clasic, dar trebuie sa fiti atenti la pete. Paleta coloristica nu este la fel de variata ca in cazul meshului. Stofa poate fi din fibre naturala sau sintetice.

    • Mesh-ul ofera cele mai impresionante variante de design, fiind materialul pe care se pot imprima desene si fotografii in cel mai mic detaliu si cu cele mai stralucitoare culori. Nu este un material pretentios, dar este 100% sintetic.

    • Pielea ecologica se intretine cel mai usor si ofera, de asemenea, o paleta spectaculoasa de culori. Poate pune probleme de respirabilitate la nivelul sezutului si al spatelui.

    • Pielea naturala are cerinte speciale de intretinere si costurile cele mai ridicate de achizitie. Este de obicei un material folosit la scaunele directoriale clasice.

Cum alegi un scaun birou bun

Asadar, cum alegi un scaun birou bun? În primul rând un scaun de birou bun ar trebui să fie confortabil pentru tine, potrivit cu tine si să promoveze o poziție de ședere sănătoasă. Ia in calcul elementele de mai sus si vezi ce gama de preturi iti ofera.

Intra pe magazin.sporulcasei.ro si alege scaune de birou la cele mai bune prețuri și din diferite tipuri de materiale.

Domenii: Lifestyle

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!