Libertate.inIT – top trei presupuneri greșite

Publicat pe 23 Noiembrie 2021
În ultimii ani ideea de a lucra ca freelancer, mai ales dacă ești IT-ist, e din ce în ce mai discutată și analizată. În primul rând datorită câștigurilor financiare sustenabile, iar mai apoi datorită libertății oferite. Cu asta în minte, aflăm de la Raul Pop, fondator și mentor al programului Libertate.init(), care este starea de spirit a IT-iștilor atunci când vine vorba de a renunța la programul ”nine to five”, dar mai ales cum facem să depășim teama de a lucra pe cont propriu.

Presupunerea e doar un film imaginar al fricii tale de acțiune, așadar înainte de a presupune că nu ești suficient de bun pentru a acționa pe cont propriu, fă-ți o autoanaliză și descoperă care îți este valoarea și nivelul tehnic.

Când sunt suficient de bun, pentru a face trecerea în freelancing? (Video complet aici.)

1. NU ai nevoie de un așa zis portofoliu, pentru a începe să fii freelancer!

Ideea de a avea un portofoliu structurat, printr-un site personal, este total irațională, fiindcă tu nu îți vinzi CV-ul sau proiectele pe care ai lucrat, ci tu, atunci când ești într-o discuție cu un potențial client, te vinzi pe tine și experiența ta. Chiar dacă sună a clișeu, atunci când tu ești față în față cu un client, el nu îți cumpără pagina online, care e super bine structurată, ci el va vrea să afle de la tine care sunt cunoștiințele tale în domeniu. Dacă tu ești bun pe ceea ce faci și ai dexteritatea de a rezolva taskurile pe care clientul ți le cere, ești deja pregătit să fii freelancer de succes!

2. NU ai nevoie să fii omu` bun la toate!

Dacă crezi că pentru a fii frelancer ai nevoie să le știi pe toate – de la front end, back end, UI, UX baze de date, până la vânzări, marketing și poate și ceva educație financiară, te înșeli amarnic. Nimeni nu se așteaptă de la tine, de la un freelancer, să faci totul de unul singur, ci majoritatea clienților vor plăti oameni diferiți pentru fiecare parte din proiectul dorit de ei. Clienții care apelează la freelanceri își cunosc foarte bine bugetul și aleg să lucreze cu oameni pregătiți pentru fiecare domeniu, findcă asta le aduce rezultate mult mai bune, decât dacă aleg să plătească un singur freelancer să facă pe full stack developer-ul. Atunci când alegi să fii freelnacer, nu îți asumi munca unui întreg proiect, ci îți asumi munca ta individuală!

3. NU ai nevoie să fii senior în cadrul companiei!

Titlul de senior din cadrul companiei se oferă de departamnetul de HR, bazat pe anii lucrați în companie și nu necesar pe experiența tehnică. Dacă tu ai deja veo trei proiecte la activ și ești capabil să rezolvi singur un task, fără să fii ținut de mână constant, înseamnă că ești capabil să fii deja freelancer!

   Spune stop presupunerilor eronate, alături de băieții de la Libertate.init(). Programează un call gratuit cu ei aici.


CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Branziba (cunoscuta anterior ca Brandion Agency) este o agentie performanta de branding si marketing. Ai nevoie de mai multi clienti? Contacteaza-ne!

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!