Libertate în IT: cum ajutăm freelancerii să atingă milionul de $?

Publicat pe 9 August 2022
În ultimii ani, mai mult decât oricând, freelancing-ul a devenit „răspunsul” pentru multe persoane atunci când vine vorba de stabilitate, flexibilitate și, într-un singur cuvânt, individualitate. Oamenii au început să aibă mai multă încredere în forțele proprii, în aptitudinile și calitățile care îi recomandă. Vor să devină „proprii șefi”, să-și gestioneze singuri volumul de muncă și programul. În acest sens, freelancing-ul chiar este o alegere viabilă, dar presupune și foarte multe bariere de care te poți lovi.

Chiar dacă la început avântul este major, multe persoane nu știu prea bine ce presupune a deveni freelancer. S-ar putea ca primii bani primiți din freelancing să-i încânte peste măsură, gândindu-se că vor face acest lucru toată viața. Astfel, ajung să se complacă cu bani puțini, care nu reiterează, sub nicio formă, adevărata calitate a serviciului prestat. În această situație, mulți freelanceri au nevoie de îndrumare. Nu doar sub formă de mentoring, ci și sub formă de coaching personal și al dezvoltării carierei. Uneori, adevărata valoare se învață!

1. Nu mai încerca pe cont propriu

Da, la început bineînțeles că trebuie să faci acest lucru, asta pentru a simți pulsul pieței, pentru a-ți cunoaște mult mai bine sarcinile și pentru a dezvolta un simț al freelancing-ului. Totuși, evită să cazi în extrema în care crezi că nu ai nevoie de ajutor și că te descurci, în totalitate, pe cont propriu. Nu vei reuși să ajungi un freelancer de succes – sau, dacă o vei face, timpul de la start până la finish va fi unul mult prea mare. Odată ce simți că deții principalele cunoștințe privitoare la domeniul tău, apelează la ajutor și îndrumare: reprezintă cea mai bună soluție.

2. Scapă din „cursa șobolanului”

Lucrezi o lună întreagă pentru „o bucată de cașcaval”. Poate fi o metaforă deranjantă, dar știm cu toții cât de reală este. A urmări, la nesfârșit, acea zi a lunii în care îți intră banii, pe care îi cheltuiești instant pe facturi și cele necesare. Freelancing-ul te ajută să ieși din această cursă, să fii mult mai relaxat și, atât timp cât ai alături oameni avizați care să te îndrume, cu renume în domeniu, să-ți permiți mult mai multe. Întotdeauna cere sfaturi de la oameni care deja au scăpat din această rat-race: vei afla mult mai rapid ieșirea și vei alege cea mai avantajoasă ușă!

3. Comunicarea este esențială

Comunicarea este absolut esențială. De fapt, forma pe care o ia aceasta reprezintă un fel de carte de vizită pentru client. De aceea, trebuie să înveți cum să-ți comunici ofertele, serviciile, cum să ieși în evidență. Trebuie să știi cum să te vinzi, ce te diferențiază de concurență, ce poți oferi tu și ei nu pot. Negocierea, un alt aspect vital pentru un freelancer de succes, se învață din experiență. S-ar putea să-ți negi adevărata valoare și, implicit, să pici în capcana în care munca ta nu este plătită așa cum s-ar cuveni. Învață de la cei care deja știu cum să facă toate acestea!

4. Colaborarea și solidaritatea

Freelancerii aflați la început au nevoie de susținere. Pentru că, într-adevăr, a avea succes presupune foarte mult sacrificiu. Mai ales atunci când ajungi într-un dead-end pe care nu știi cum să-l gestionezi. Apelează întotdeauna la oameni de la care știi că ai ce învăța, care ies în evidență în domeniul de activitate în care ai ales să te lansezi. Nu trebuie să-ți fie niciodată rușine, pentru că doar întrebând, documentându-te și cerând ajutor poți ajunge să crești într-un ritm rapid, sănătos și constant. În 2022 se poartă colaborarea și sinergia dintre freelanceri!

Dacă ai încredere în visurile pe care le ai, trebuie să te folosești, în mod practic, de toate resursele care se găsesc în jurul tău. Nu este vorba despre a ajunge cât mai rapid în vârf, ci despre a ajunge în vârf și a rămâne acolo. Pentru că știm cu toții că de acolo, de sus, este mult mai ușor să cazi dacă nu știi cum să-ți ții echilibrul. Iar noi, echipa Libertate in IT, suntem nu doar pentru a te învăța cum să ajungi în vârf, ci și cum rămâi, chiar și într-un picior, acolo!

Domenii: IT, Lifestyle, Educatie

CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Branziba (cunoscuta anterior ca Brandion Agency) este o agentie performanta de branding si marketing. Ai nevoie de mai multi clienti? Contacteaza-ne!

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!