Lipirea lemnului si procesul de finisare: pentru usi, ferestre, parchet si nu numai

Publicat pe 29 Martie 2019
Pe cat de simplu, pe atat de provocator poate fi procesul de lipire a lemnului. Principala diferenta intre modul facil de realizare a incleierii si problemele care ar putea aparea, nu consta numai in experienta celui care realizeaza lucrarea, ci si in tipul de materiale care sunt folosite pentru acest proces.

 Metodele de de lipirea lemnului, dar si finisarea lui, se vor realiza in cele mai optime conditii si vor garanta un rezultat de succes prin folosirea adezivilor si a lacurilor corespunzatoare. Vrei sa descoperi mai multe? Afla totul din acest articol!

Doua etape: dupa lipirea lemnului urmeaza finisarea lui

Pe langa lipirea lemnului, un rol important il are procesul de finisare. Sa luam un exemplu: pardoseala. Daca in locuinta ta ai o pardoseala realizata din parchet, atunci un sistem de finisaj dupa lipirea lemnului te va ajuta sa beneficiezi de o serie de avantaje esentiale, cum ar fi:

aspectul estetic deosebit, elegant, curat;

rezistenta crescuta la zgarieturi, prin rolul de protectie pe care il va avea un lac potrivit;

rezistenta foarte buna, atat la umiditate crescuta, cat si la variatii de temperatura.

Asa cum pentru lipirea lemnului este esential tipul de adeziv folosit, pentru finisajul lucrarii este esential tipul de lac pe care il vei utiliza in scopul lucarii tale. In cazul parchetului, dupa lipirea lemnului vei putea apela la un lac special pentru parchet pe baza de apa, pe care il vei putea folosi cu dublu-rol, si in cazul scarilor. Cauta unul rezistent la stresul mecanic (exfoliere, circulatie, frecare) si ofera eleganta casei tale.

Durabilitatea unei lucrari incepe de la lipirea lemnului si continua cu finisajul

Nu va fi suficient sa te axezi numai pe lipirea lemnului. Sa ne gandim la usile, ferestrele sau panourile din lemn ce trebuie sa reziste la toate conditiile atmosferice, chiar si atunci cand apar ploi, zapada sau alte intemperii. Nici caldura si razele puternice ale soarelui nu fac exceptie din acceasta categorie.

Pentru aceasta, pe langa adezivul special aplicat pentru lipirea lemnului, procesul de finisare va fi la fel de important. Materialele de finisare profesionale te vor ajuta sa obtii protectia si rezistenta pe care o cauti dupa lipirea lemnului. Durabilitatea si calitatea sunt doua atribute pe care trebuie neaparat sa le cauti in permanenta, mai ales atunci cand vine vorba de locuinta ta si confortul pe care ti-l poate oferi.

Unde gasesti materiale pentru lipirea lemnului si pentru finisarea lui

Nu intotdeauna e usor sa gasesti din start materialele potrivite. Mai ales din cauza varietatii de producatori si de furnizori, alegerea materialelor, atat pentru lipirea lemnului, cat si pentru finisarea acestuia, poate fi o adevarata provocare pentru tine. Din acest motiv, iti recomandam sa apelezi la un magazin care se remarca prin rezultatele la care contribuie prin materialele pe care le comercializeaza. Un astfel de magazin este klebrom.ro, un aliat de incredere al proiectelor de succes.

Cand vine vorba de lipirea lemnului sau de sistemul de finisare a acestuia, klebrom.ro iti pune la dispozitie  aici cele mai calitative produse la nivel profesional, astfel incat sa te poti bucura de confort in caminul tau. Aspectul placut, durata mare de viata sau protectia impotriva intemperiilor vor fi principalele avantaje ale lucrarilor tale din lemn, fie ca este vorba de parchet, de usi, ferestre sau panouri. Spor la treaba!

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →