Lista completă de accesorii pentru un meci de box

Publicat pe 9 Octombrie 2020
După luni de antrenamente susținute, a venit și momentul pentru primul meci oficial din cariera ta de boxer. Știm, emoțiile sunt mari, dar trebuie să te concentrezi, căci acest moment unic în viața oricărui sportiv trebuie să devină unul memorabil.

În febra pregătirilor, e posibil să-ți mai scape unele amănunte importante, așa că ne-am gândit să-ți prezentăm aici lista completă a accesoriilor pe care trebuie să le ai atunci când urci în ring.

Mănușile de competiție

Când vorbim despre echipamentul de box, mănușile constituie primul element care ne vine în minte, așa că este greu de crezut că ai putea să le uiți tocmai pe ele. Trebuie să fii atent să nu le confunzi cu mănușile de antrenament, pentru că în meciurile oficiale sunt acceptate doar mănușile de competiție. Dacă sunt noi, nu este indicat să le porți pentru prima dată într-un meci oficial, căci trebuie ca mai întâi să te obișnuiești cu ele. Prin urmare, fă-le „rodajul” cu câteva zile înainte de meci, în timpul antrenamentelor.

Bandajele sau mitenele

Acestea sunt bune ca să-ți protejeze degetele și încheietura mâinii, deci trebuie să te echipezi cu ele înainte de să-ți pui mănușile. Bandajele au forma unor feșe elastice, în timp ce mitenele sunt niște mănuși fără degete, ceea ce le face mai ușor de tras pe mâini. Dincolo de rolul de protecție, aceste elemente de echipament absorb și transpirația și prelungesc astfel durata de viață a mănușilor.

Pantalonii și top-ul

Echipamentul unui boxer este completat și de pantalonii care pot fi mai lungi sau mai scurți, în funcție de preferințele fiecăruia. Cel mai important în cazul lor este să fie suficient de largi ca să-ți permită să te miști în voie.

Pentru partea superioară a corpului ai nevoie de un top, însă dacă te simți mai lejer fără, poți lupta și la bustul gol. Atât pantalonii, cât și topul trebuie să fie confecționate din material special, care nu reține transpirația și se usucă rapid.

Casca

Este un alt element esențial al echipamentului, fără de care n-ai voie să urci în ring. Rolul său este unul de protecție, acoperă zonele sensibile de la nivelul capului și ale feței. La fel ca și în cazul mănușilor, este recomandat să fii obișnuit cu casca pe care o porți în ring, astfel încât să te simți cât mai confortabil cu ea. Din acest motiv, trebuie să o porți în timpul antrenamentelor și să-i faci ajustările necesare, astfel încât să nu te incomodeze în niciun fel.

Ghetele de box

Nu poți urca în ring încălțat oricum, ci ai nevoie de o pereche de ghete de box, cu o serie de caracteristici adaptate acestui sport. Talpa lor este subțire, ca să fie cât mai ușoare, se pune accent în mod special pe aderență și mai puțin pe amortizare. În ring nu alergi, deci nu ai nevoie de o bună amortizare, însă ghetele trebuie să aibă o foarte bună aderență, întrucât poți aluneca ușor pe podeaua ringului. Nu în ultimul rând, o pereche bună de ghete de box trebuie să-ți asigure și o bună susținere în zona gleznei, ca să eviți accidentările.

 Protecția pentru dinți

Acesta este ultimul element cu care te echipezi înainte să lupți cu adversarul, iar după primele lovituri în zona feței o să-i apreciezi utilitatea. Realizat din plastic sau cauciuc, are rolul să-ți protejeze dinții și gingiile. Totodată îți permite să respiri normal și să nu-ți pierzi suflul în timpul meciului.

Tot ce-ți mai rămâne de făcut acum este să-ți mai verifici o dată geanta, ca să te asiguri că nu-ți lipsește vreunul dintre elementele enumerate mai sus, apoi să pornești încrezător către ring și să-ți înfrunți adversarul.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →