Lizele – util si practic in dotarea unui depozit

Publicat pe 8 Februarie 2018
Necesarul pentru depozite include o serie intreaga de echipamente necesare pentru ridicarea si manipularea marfurilor, dar si pentru transport. Asa cum exista diferite scopuri deservite de echipamentele de depozitare, in acelasi mod exista si variate game de echipamente. Astfel, echipamentele pentru depozite se pot folosi pentru ridicarea obiectelor din interiorul depozitului sau pentru transportul obiectelor din exteriorul cladirii catre interior sau invers. Exista, de asemenea, masini care pot fi utilizate pentru incarcare si descarcare.Printre echipamentele cele mai populare in depozite se numara lizele (sau transpaletii), care pot fi mecanice sau electrice.

Din categoria de lize mecanice (manuale) fac parte echipamente care se manevreaza cu ajutorul mainilor si care sunt destinate transportului de incarcaturi pe distante scurte.

Liza mecanica se adapteaza exclusiv configuratiei tipice a unui palet. Incarcaturile trebuie paletizate (depuse pe un palet) pentru a fi deplasate cu ajutorul transpaletului sau lizei.

Liza/transpaletul mecanic se mai numeste si carucior pentru paleti sau carucior de paletizare, iar pentru cei care vor sa isi doteze depozitul cu astfel de echipamente, o gama foarte variata va sta la dispozitie pe Ecopractic.ro.

Majoritatea lizelor manuale au o capacitate redusa de ridicare, ceea ce inseamna ca se ridica numai cativa centimetri de la sol. Ridicarea se poate face cu ajutorul unui sistem hidraulic, cu pedala sau actionat prin intermediul manerului. Astfel, cu o simpla miscare este posibil sa ridicati sau sa lasati jos incarcaturi mari.

Exista si modele de lize cu ridicare mai inalta, care pot ridica incarcatura pana la proximativ 81 de cm de la sol. Lizele de inaltime mare permit plasarea obiectelor la inaltime, la locul de munca. Ele pot fi folosite in mod asemanator meselor de ridicare hidraulice sau ridicatoarelor de paleti cu resort hidraulic. 

Exista, de asemenea, si lize cu roti duble, care au avantajul ca sunt mai stabile pe suprafete inegale. Pe suprafete in panta, este indicata folosirea lizelor cu frana de mana, care permit controlarea vitezei de deplasare a acestora. 

Transpaletii mecanici necesita o forta apreciabila pentru a putea manevra incarcaturile. De asemenea, este nevoie sa tineti cont de cateva precautii speciale atunci cand folositi o astfel de liza.

Prima si cea mai importanta masura de precautie este aceea de a nu incarca echipamentul, astfel incat manevrele sa fie cat mai usor de facut. Apoi, este important sa nu folositi liza cu mainile alunecoase sau cand sunteti incaltat cu incaltaminte care aluneca. 


SC CONCEPT24 ONLINE SRL

Concept24 este o companie de web development, cu peste 12 ani de experienta, avand proiecte dezvoltate in Europa, SUA si Canada. Ne sustinem partenerii in dezvoltarea afacerilor prin servicii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!