Totuși, nu toți avem timpul sau priceperea necesară să le gătim, pentru că bucătăria noastră este, mai degrabă, una de tip slow food. Din fericire, există alternativa comenzilor online, care cunoaște un trend ascendent. Datorită platformelor de food delivery, poți comanda mâncăruri tradiționale delicioase la tine acasă.
1. Jumări cu mămăligă și brânză
Acest preparat este simplu, dar irezistibil. Jumările calde și brânza mărunțită se așază printre straturi de mămăligă fierbinte, împreună cu o parte din untura topită de la jumări. Mămăliga moale se combină cu jumările și cu brânza untoasă, ceea ce oferă o textură deosebit de plăcută preparatului. Cât despre gust, este incredibil, datorită amestecului de jumări și mămăligă, la care se adaugă aroma puternică a brânzei.
2. Fasole cu ciolan afumat
În tradiția poporului român, conservarea alimentelor din carne se făcea, în special, prin afumare. Cu timpul, afumăturile au devenit apreciate chiar pentru gustul lor, iar procedeele de afumare s-au rafinat pentru a oferi arome cât mai plăcute. Fasolea este, la rândul ei, o legumă de bază în alimentația românilor, iar combinația celor două ingrediente a apărut firesc. Rezultatul este un preparat apreciat în toate zonele țării, ideal în zilele de iarnă, când avem nevoie de proteine cu eliberare lentă, dar și de grăsime. În afară de fasole, pentru această mâncare se folosesc și alte legume sănătoase, ca morcovul, țelina și roșiile.
3. Tochitură dobrogeană
Dacă locuiești pe litoral, nu ai cum să nu cunoști gustul acestui preparat emblemă al zonei. Tochitura dobrogeană se face din cubulețe de carne (porc, oaie, vită, pasăre sau chiar pește) prăjite în tigaie, apoi fierte cu mirodenii, usturoi și pastă de tomate, alături de care se așază bucăți de cârnați, ouă, telemea, ciuperci și, bineînțeles, mămăliguță.
4. Ciulama de pui cu mămăligă
Ciulamaua este un preparat cu origini turcești și nu ar fi de mirare să fi intrat pe teritoriul nostru prin Dobrogea. Această mâncare este astăzi apreciată de către toți românii și se gătește în multe gospodării. Ingredientele folosite sunt carnea de pui (piept sau pulpe), ceapa, condimente, făina și, opțional, ciupercile. Alături de mămăligă, ciulamaua este delicioasă.
5. Sarmalele în foi de varză
Sarmalele se mănâncă la toate ocaziile și sărbătorile importante ale românilor, dar și în zilele obișnuite. Fără îndoială, este cel mai popular preparat tradițional, fiind consumat în toate regiunile, deși, în maniere diferite. Astfel, în zona Banatului, ele se consumă cu smântână și pâine, în timp ce în Moldova și sudul țării se mănâncă mai mult cu mămăligă. O sarma bună are carne grasă în compoziție, care poate fi doar de porc sau amestecată cu vită. Se mai folosesc orez și condimente și foi de varză cât mai întregi și acre.
6. Chiftele marinate cu piure de cartofi
Piureul fin de cartofi cu unt și lapte este o garnitură excelentă pentru chiftele marinate. Carnea tocată îmbogățită cu multe condimente, ouă, usturoi și verdeață reprezintă baza chiftelelor, iar marinarea lor aduce un plus de savoare. Această mâncare se consumă caldă.
Când locuiești pe litoral, preparatele de inspirație marină sunt la îndemână, însă, uneori, poate simți nevoia unor mâncăruri tradiționale, consistente și gustoase. Dacă vei comanda mâncare românească în Constanța, nu rata preparatele pe care prezentate mai sus.
Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →
Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!