Locuri de munca

Publicat pe 28 Iulie 2017
Tot mai multe persoane in ziua de azi spun ca este foarte dificil sa isi gaseasca un loc de munca in Romania. Statistic vorbind, este adevarat, tot mai multe persoane aleg sa plece in straintate, unde se castiga mult mai multi bani, decat in tara noastra. In functie de zona in care locuiesti, iti poti cauta un loc de munca bine platit. Daca nu ai obligatii si te poti muta fara probleme, poti alege sa te muti in orase unde locurile de munca sunt mult mai bine platite si iti ofera alte oportunitati.

Pentru a gasi un loc de munca in Romania, trebuie sa apelezi la anunturi, fie in mediul online, fie in mass-media sau la targurile de joburi. Poti cauta pe Google termenii legati de jobul cautat in Romania si vor aparea multe site-uri cu anunturi legate de ofertele lor de munca. Poti trimite CV-ul nu numai agentiilor care se ocupa cu recrutare, ci si direct companiilor care te intereseaza.

Inainte de a trimite CV-ul, puteti sa sunati la compania respectiva, sa intrebati daca ofera un post liber, iar daca nu, puteti trimte totusi CV-ul la adresa de contact specificata pe site. Sansele pot fi zero ca cineva sa fie interesat de dumneavoastra, mai ales daca in acea perioada nu se fac angajari, insa imposibilul poate deveni posibil. Nu se stie cand cineva va citi la un moment dat si va fi exact momentul potrivit cand este nevoie de o persoana cu abilitatile dumneavoastra in compania respectiva.

In Bucuresti poti gasi cu usurinta un loc de munca bine platit, apoi in Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, adica in marile orase. In Constanta nu putem vorbi de locuri de munca foarte bine platite la companii, insa sezonul estival ofera multe oportunitati pentru cei care vor sa obtina un loc de munca pe perioada vacantei.

Cele mai bine platite locuri de munca din Romania sunt cele din productie, servicii bancare, It si lista poate continua.

Un inginer in automatizari poate castiga un salariu frumusel, tinand cont ca productia de automobile s-a dezvoltat puternic in Europa. O facultate cu profil tehnic, putina experienta, te pot ajuta sa obtii un loc foarte bun de munca in Romania, in acest domeniu. Si firmele de piese auto au nevoie de ingineri specializati, iar daca esti si pasionat de masini si tot ce presupune acest domeniu, este o alegere perfecta.

Salariile din Romania pentru un loc de munca in domeniul bancar, sunt mult mai mari decat cele din Ungaria de exemplu sau Slovacia. Bineinteles, salariile mari sunt pe pozitiile de top, insa daca esti o persoana apta pentru un astfel de post, poti ajunge sa te bucuri de beneficiile lui.

Domeniul IT inregistreaza an de an in Romania o crestere, astfel incat locurile de munca din acest domeniu sunt foarte cautate, insa nu oricine le poate obtine. Firmele mici ofera oportunitati mari de dezvoltare, chiar daca la inceput pleci de la un salariu mult mai mic decat te astepti, dar crescand veniturile firmei prin eforturile depuse, poti ajunge sa castigi foarte bine.

Un loc de munca in Romania in domeniul marketingului si vanzarilor este platit foarte bine deasemenea. Acest sector inregistreaza in continuare cele mai mari salarii. Astfel putem vedea mai jos o lista cu cateva din salariile castigate in Romania, pe aceasta ramura de vanzari si marketing:

• Un junior de vanzari poate castiga: 150- 450 euro;

• Un vanzator reprezentant poate avea salariul: 200-450 euro;

• Un reprezentat senior de vanzari: 250- 550 euro;

• Un director regional: 400- 110 euro;

• Un manager de vanzari: 500- 1200 euro;

• Un director de vanzari: 950- 1500 euro.

In marketing salariile sunt urmatoarele:

• Un junior manager poate castiga: 350- 800 euro;

• Un brand manager : 450- 1100 euro;

• Un senior brand manager si group brand manager: 800- 1200 euro;

• Un marketing manager: 900- 1300 euro;

• Un director de marketing: 800- 1400 euro.

Desigur, ne intrebam ce face fiecare pentru acesti bani? Daca sunteti in domeniu, veti sti cu siguranta. Daca nu sunteti si doriti sa va indreptati catre asta si considerati ca aveti abilitatile necesare acestor cerinte, ele se refera la linia strategica de promovare a unui produs, activitati de publicitate si PR, realizarea planului de promovare, organizare de evenimente, analize si date de piata catre consumatori si retaileri, evolutia vanzarilor si multe altele. Este o ramura care ofera locuri de munca placute in Romania, iar motivatia principala sunt banii.

In aceasta bransa nu te vei plictisi niciodata, mereu vor fi provocari si lucruri noi de incercat.

Locurile de munca in Romania pot fi la fel de bine platite ca si in strainatate, uneori chiar mai mult in anumite domenii.

In ultimii doi ani piata locurilor de munca din Romania s-a redresat si ofera noi oportunitati pentru cei care isi cauta un loc de munca. Locuri de munca in Romania va ofera astazi noi cai de dezvoltare pe plan profesional. Pe site-urile de specialitate cu joburi, veti gasi o multime de anunturi in care cu siguranta veti gasi ceva de munca potrivit.

Un jurist si un avocat vor avea mereu un loc de munca bine platit in Romania. Cei specializati in drept financiar si fiscal, drept comercial sau dreptul muncii vor fi foarte cautati atat de persoane fizice, cat si de firme.

Bursele locurilor de munca vor organiza targuri in marile orase si vor prezenta ofertele de locuri de munca de pe teritoriul Romaniei. Un avantaj este ca aici vor veni firme de incredere, pe care te vei baza ca ofera locuri de munca bune. Te poti prezenta cu CV-ul si sa iti prezinti aptitudinile celor prezenti acolo. Echipele prezente cu siguranta te vor ghida catre ce esti potrivit in momentul de fata si sansele vor creste ca sa iti gasesti un loc de munca.

 Chiar daca ai un loc de munca deja, este bine ca din cand in cand sa mai vizitezi astfel de targuri sau sa te mai uiti pe site-urile de joburi si sa vezi ce posturi sunt disponibile, ce salarii ofera, pentru ca s-ar putea sa te indrepti catre alt loc de munca mai bine platit.

Aplicati gratuit la un loc de munca pe www.jobslist.ro

Domenii: HR

JOBSLIST.RO

jobslist.ro - Website destinat publicarii si promovarii anunturilor cu oferte de angajare si a locurilor de munca vacante din tara si din strainatate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →