Locuri de munca in Germania fara comision

Publicat pe 5 August 2017
Atunci cand vorbim despre locuri de munca in alte tari, vorbim pentru ca aici nu avem alte oportunitati mai bune, nu ne ajung banii sau vrem sa ne mutam definitv in alta tara, manati de vointa de a avea un trai mai bun.

Cand pornim cautarile pentru un loc de munca in alta tara, trebuie in primul rand sa stim sa vorbim limba tarii respective, pentru ca altfel nu vom reusi sa gasim nimic, nicio firma de recrutare, nici chiar noi nu vom putea sa gasim undeva de lucru.

Cererea de forta de munca in strainatate a ajuns la un nivel inalt, iar in Germania a atins un nivel inalt in ultimii ani. Sunt sute de mii de posturi disponibile pe Eures, un site de recrutare, posturi din domeniul medical, constructii, alimentar, muncitori calificati dar si necalificati. Cu toate ca Germania a inasprit conditiile si a mentinut niste restrictii pentru romani, totusi se mai pot angaja daca au un permis de munca.

Deoarece Germania se confrunta cu o lipsa acuta de forta de munca, prevenind astfel aceasta lipsa da posibilitati tinerilor din tarile afectate de criza, sa isi gaseasca un loc de munca.

Asadar, angajatorii din UE care au nevoie de forta de munca in tarile membre, isi pot posta anunturile pe Eures sau pot cauta acolo printre anunturile postate de doritori.

Medicii, muncitorii in constructii, It-istii sunt cei mai cautati in Germania. Nu numai pe acest portal puteti cauta locuri de munca in Germania fara comision, ci si pe alte site-uri de anunturi, recrutari:

• Jobslists.ro;

• Bestjobs.eu;

• Olx.ro;

• Infomunca.ro;

• Ejobs;

• Lajumate.ro

• Viajob.ro.

Medicii sunt platiti foarte bine, de aceea multi pleaca de la noi din tara. Un medic poate lua intre 3000 si 5500 de euro, in functie de specializare. Daca vorbim de muncitorii calificati, acestia pot castiga pana la 200 de euro pe luna. Cu toate ca Germania a limitat accesul romanilor si a bulgarilor in tara lor, tot au lucrat in jur de 100.000 de romani in fiecare an, de sezon, doar cu aprobare.

Germania este a doua tara dupa Anglia, unde romanii prefera sa isi gaseasca loc de munca.

Drepturile unui angajat in Germania sunt foarte bine stabilite:

• Respectarea timpului de lucru, care in Germania cuprinde 40 de ore pe saptamana, de luni pana vineri, dar exista si domenii in care se lucreaza si in weekend, cum ar fi: sanatatea, hoteluri, restaurante, transporturi publice.

• Au dreptul la zile libere pentru evenimente ce au loc in familia angajatului, cum ar fi casatoria, nasterea, decesul.

• Trebuie sa beneficieze de concediu de odihna platit, de 24 de zile.

• Zilele cu Sarbatori legale ale Germaniei sunt deasemenea libere.

• Daca se lucreaza zi de zi, asa cum este in cazul locurilor unde necesita acest lucru, angajatorii trebuie sa ofere cel putin o data la 2 saptamani o zi libera angajatilor.

• Ei mai sunt protejati si in caz de concediere colectiva, astfel femeile gravide, persoanele cu handicap, angajatii care se afla in concediu de maternitate(paternitate) nu au voie sa fie concediati de catre angajatori. Trebuie sa li se ofere un preaviz inainte.

Pe de alta parte, angajatul roman care lucreaza in Germania are si el anumite obligatii:

• Trebuie sa plateasca si el un impozit pe venit, intre 15% si 45%, adica angajatorul ii va opri din salariul sau si va plati catre statul German.

• In jur de 15% se plateste catre stat pentru asigurarea de sanatate, insa suma este impartita intre angajator si angajat, nu o plateste doar angajatul.

• Exista o asigurare de ingrijire, care este platita deasemenea de catre angajat, aceasta fiind de aproximativ 85 de euro lunar.

• Asigurarea pentru somaj este 3% si se plateste jumatate de catre angajat si jumatate de catre angajator.

• Asigurarea pentru pensie este destul de mare, ea ridicandu-se la aproape 20%, deasemenea fiind platita de catre angajat si de catre angajator.

In Germania impozitul pe venit se opreste diferit fata de Romania. Angajatului intre 14% si 45%, in functie de venit, dar statul German in fiecare an modifica astfel incat angajatul sa aiba salariul mai mare decat in anul precedent.

In functie de situatia familiala a angajatului, se stabilesc si clasele de impozitare. Ele sunt sase la numar si anume:

In prima clasa sunt incadrati angajatii care nu sunt casatoriti.

In a doua sunt incadrati cei care isi cresc singuri copiii, fie ca sunt divortati, fie sunt necasatoriti si au unul sau mai multi copii.

In clasa a treia sunt incadrati cei casatoriti care au copii, iar unul din parteneri este incadrat in clasa a treia, iar celalalt in clasa a cincea, acolo unde exista diferente mari ale salariile dintre cei doi soti.

In clasa a patra sunt incadrati angajatii casatoriti, iar partenerul are clasa a patra de impozitare.

In clasa a cincea se afla cel care are partenerul in clasa a treia.

In clasa a sasea sunt ceicei care au venituri peste 450 euro lunar.

Sunt foarte avantajoase aceste clase de impozitare oferite de sistem, pentru locurile de munca din Germania. In general cei care muncesc in Germania sunt incadrati in clasa intai, care sunt necasatoriti, nestiind prea bine legislatia si in acest caz ei pierd cateva sute de euro lunar la salariu.

Angajatii cu contract de munca din Germania trebuie sa aiba platite impozitele fata de stat la sfarsitul anului. Atunci cand au platit deja lunar catre stat impozite, la sfarsitul anului exista posibilitatea ca sa mai primeasca bani inapoi de la stat, in cazul in care venitul realizat a fost mai mic sau contractul de munca nu a fost pe un an de zile. Trebuie sa tinem cont insa ca un loc de munca in Germania nu este ca un loc de munca in Romania si legile sunt altfel acolo, asa ca necunoscandu-le, ar fi bine sa angajam pe cineva competent sa se ocupe de acest bilant, ca totul sa iasa in favoarea noastra, sa nu ne pacalim si sa dam bani din buzunar, in loc sa nu dam nimic sau sa primim noi de la stat.

Aplica gratuit la un loc de munca in Germania pe jobslist.ro

Domenii: Afaceri, HR, Lifestyle

JOBSLIST.RO

jobslist.ro - Website destinat publicarii si promovarii anunturilor cu oferte de angajare si a locurilor de munca vacante din tara si din strainatate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!