Locuri de munca muncitori calificati

Publicat pe 3 August 2017
Calificarea este strans legata cu pregatirea intr-un anumit domeniu, avand la baza o formare profesionala cu diploma. Ea presupune dobandirea unor competente, dand astfel dreptul de a profesa intr-un anumit domeniu. Pentru aceasta trebuie sa urmezi un curs autorizat de formare profesionala. Ea presupune dobandirea unei competente profesionale minime pentru a obtine un loc de munca ca si muncitor calificat. Potrivit unei legislatii, exista 5 nivele de calificare.

Primul nivel presupune in special activitati simple, iar acesta este in domeniul invatamantului obligatoriu, dobandit printr-un program de formare profesionala.

Al doilea nivel presupune o responsabilitate in cadrul activitatilor pe care le desfasoara. Pentru acest nivel trebuie sa ai minim invatamant obligatoriu si calificare prin invatamant profesional, aceasta fiind prin programe de formare profesionala sau scoala profesionala.

Al treilea nivel presupune ca persoana in cauza sa fie responsabila cu axecutia unei activitati, avand in atributie coordonarea si controlul.

Al patrulea nivel presupune activitati de tip managerial, fiind necesar invatamantul universitar.

Al patrulea nivel presupune cunostinte si competente de nivel inalt, oferind acces la invatamant universitar si postuniversitar.

Pentru a fi sigur ca firma la care vrei sa obtii calificarea respectiva are acreditare, trebuie sa verifici acest aspect.

Muncitorii calificati sunt cei mai cautati atunci cand o firma isi cauta angajati.

Cele mai cautate locuri de munca pentru muncitori calificati sunt cele de :

1. Lucratori comerciali: reprezentanti de vanzari, soferi, personal pentru hoteluri si restaurante, personal IT, ingineri, contabili, asistente medicale.

2. Lucratori in prelucrarea lemnului.

3. Tehnicieni echipamente electrice si electronice.

4. Instalatori.

5. Lucratori calificati in metalurgie si constructii masini.

Lista poate continua, cu o gramada de meserii in care sunt muncitori calificati. Pe site-ul nostru www.joblists.ro veti gasi o serie de anunturi cu locuri de munca muncitori calificati.

Un muncitor calificat poate castiga mult mai bine decat unul necalificat, insa aceasta nu este o regula. Se poate intampla ca un muncitor calificat sa fie mai putin priceput decat unul necalificat.

Site-ul www.joblists.ro va da intotdeauna incredere celor ce isi cauta un loc de munca ca muncitor calificat, deoarece posteaza numai anunturi ale firmelor serioase, care angajeaza cu carte de munca.

Cel mai recent studiu arata ca Romania se confrunta cu un deficit de muncitori calificati, deoarece angajatorii refuza sa aleaga muncitori fara prea multa experienta. Site-ul nostru pune la dispozitie locuri de munca pentru muncitori calificati, nu numai pentru cei cu experienta, dar si pentru cei care sunt dispusi sa capete experienta in domeniu. Cu greu mai gasesti in ziua de azi astfel de companii care accepta astfel de angajati, dar pana la urma cu experienta nu te nasti, nu-i asa? Experienta se capata in timp, iar daca nimeni nu iti ofera acest avantaj, nu ai cum sa o capeti.

Foarte multi romani pleaca in strainatate sa lucreze ca muncitori calificati si astfel tara noastra a ramas cu un deficit destul de mare. In Romania au venit foarte multi straini care lucreaza ca si muncitori calificati pentru ca in tara lor nu castiga destul de mult.

Firmele chinezesti isi aduc din ce in ce mai multi angajati din tara lor natala. Filipinezii vin sa munceasca ca si muncitori calificati nu numai ca bone, ci si ca majordomi, cameriste, bucatari, lucratori in industria textila.

Disparitia invatamantului profesional a dus la lipsa muncitorilor calificati. Astfel ca invatamantul dual a aparut ca un ajutor pentru invatamantul profesional romanesc. La Brasov, Sibiu si Timisoara investitori germani au dezvoltat astfel de invatamant, insa este nevoie de mai multe companii care sa se uneasca si si sa sustina financiar o astfel de scoala. Agentii economici ar trebui sa sustina elevii salariati, sa le asigure transportul, cazarea, activitati extracurriculare, dar si burse. Astfel cei care termina o astfel de scoala vor primi doua diplome de muncitori calificati, una recunoscuta de statul roman, alta de statul german, dar si locuri de munca la companiile care au participat la scolarizare. Un deficit de locuri de munca pentru muncitori calificati exista si din cauza ca managerii companiilor private nu maresc salariile fie din cauza ca nu au vrut, fie din cauza ca nu s-a putut. Un alt deficit de muncitori calificati este din cauza celor care prefera sa primeasca ajutor social si sa isi rotunjeasca veniturile din munca la negru.

Printre site-urile care promoveaza anunturile cu locuri de munca pentru muncitori calificati se numara:

1. Olx.ro

2. Ejobs.ro

3. Lajumate.ro

4. Infomunca.ro

5. Publi24.ro

6. Hipo.ro

Lista poate continua, insa nu numai site-urile cu reclame in mass media sunt prioritare. Uneori firmele mai mici pot rezerva surpriza de a oferi locuri de munca mult mai multe. Personal cred ca atunci cand ne cautam un loc de munca, ar trebui sa incerca toate caile posibile si imposibile, sa perseveram si sa ne facem un plan, cam cate Cv-uri sa trimitem zilnic, cate telefoane sa dam pentru a reusi sa gasim ceea ce ne trebuie, iar daca avem calificare in ceva anume, cu atat mai mult. Orice diploma conteaza si niciodata nu vor fi de ajuns calificarile. Daca vreodata suntem intr-un impas si nu reusim sa gasim de lucru intr-un anumit domeniu, avand pregatire si in alte domenii, ne crestem sansele, chiar daca nu suntem suficient de pregatiti. Pe joblists.ro oportunitatile ca sa iti gasesti un job potrivit pentru tine, vor fi intotdeauna mai multe si mai tentante.

 Aici statisticile precum ca muncitorii calificati nu isi mai gasesc de lucru in tara vor fi daramate!

Site-urile serioase care ofera locuri de munca pentru muncitori calificati ar trebui sa descrie foarte exact in anunturi ce trebuie sa faca exact cel care aplica pentru postul respectiv. Multe anunturi suna cam vag, ceea ce ii face pe cei care le citesc sa treaca peste ele, iar numele ar trebui sa fie in limba romana, pentru ca multi s-au obisnuit sa scrie in engleza, iar multi muncitori calificati cu experienta sunt mai in varsta si nici nu cunosc limba respectiva. In general toti cer experienta in domeniu si este normal sa fie asa, insa varstnicii au experienta in ceea ce fac, nu in ceea ce vorbesc sau cunosc in limba engleza.

Creeaza gratuit CV pe www.jobslist.ro


JOBSLIST.RO

jobslist.ro - Website destinat publicarii si promovarii anunturilor cu oferte de angajare si a locurilor de munca vacante din tara si din strainatate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →