Lucrati toata ziua la birou?

Publicat pe 11 Aprilie 2019
Imbunatatiti-va pozitia pentru un spate mai sanatos

Nu este dificil sa gasesti un studiu sau o statistica care sa arate ca lucrul la birou toata ziua este mai mult decat daunator cauzand problem legate de obezitate, diabet, boli de inima, o intreaga serie de alte probleme medicale si o durata de viata mai scurta.

Desi faptul ca sunteti activ reduce riscurile pentru sanatate, nu eliminati complet problemele cauzate de statul pe scaun toata ziua.

Un numar din ce in ce mai mare de companii adopta o abordare proactiva, oferind alternative la configuratia mobilierului de birou standard; birourile permanente devin din ce in ce mai obisnuite.

In unele cazuri, nu sunt disponibile alternative. De asemenea, ati putea decide ca un birou permanent nu este potrivit pentru dvs.

Daca trebuie sa stai, cum ar fi cel mai corect sa stai?

Adoptam noi oare o pozitie corecta in momentul cand ne asezam pe anumite scaune de birou, in fata unui calculator?

Nu o facem. De fapt, statul pe scaun este un pic de arta.

Este posibil ca organismul dvs. sa nu fie pregatit pentru o postura adecvata; are nevoie de muschi puternici de sprijin si pentru aceasta trebuie sa vizitati cat mai des sala de sport.

Cum ar trebui sa stau la biroul meu

Daca lucrati la birou, in fata unui computer, in mare parte din zi, iata ce trebuie sa faceti pentru a avea o postura corecta:

  • Ochii trebuie sa fie la acelasi nivel cu partea superioara a monitorului computerului. Acest lucru este mai usor cand vine vorba de desktop-ul PC - ului, dar devine mai dificil in cazul in care tastatura si ecranul sunt mult mai apropiate .
  • Umerii Dvs trebuie sa fie relaxati si intr-o pozitie cat mai joasa, nu inaltati si indoiti. Ar trebui sa simtiti ca nu va ridicati umerii deloc.
  • Partea inferioara a bratelor ar trebui sa fie paralele cu podeaua. Ele ar trebui sa se odihneasca pe un sprijin, mai degraba decat sa fie ridicate.
  • Tastatura si mouse-ul nu ar trebui sa fie prea departe. Ar trebui sa le puteti controla cu usurinta cu bratele indoite de la cot.
  • Picioarele trebuie sa se sprijine pe podea. Doar atingand cu varful degetelor podeaua nu este de ajuns!
  • Partea de sus a spatelui ar trebui sa fie dreapta, iar partea inferioara sa aiba o curba naturala care sa se sprijine de scaunul dvs.
  • Soldurile ar trebui sa fie cat mai aproape posibil de spatele scaunului.

Partea superioara a picioarelor ar trebui sa fie la un unghi de 90° fata de corp. Daca sunteti o persoana mica de statura, acest lucru poate insemna ca aveti nevoie de un suport pentru picioare. Daca sunteti deosebit de inalt, veti avea nevoie de un scaun mai inalt (si poate necesita, de asemenea, un birou mai mare).

Ar trebui sa va asezati drept si ecranul dvs. ar trebui sa fie la o distanta de lungimi de brat de dvs.

Nu trebuie sa va inclinati intr-o parte. Poate fi tentant sa va odihniti pe o singura mana, dar acest lucru va va face sa va curbati coloana vertebrala.

In orice secunda si in orice moment este extraordinar de bine pentru Dvs. si sanatatea Dvs, sa incercati sa pastrati o postura corecta, alegandu-va un mobilier de birou adecvat, si nu numai.

BLACK MOB oferă mobilier creat de designeri tineri care sunt în pas cu cele mai noi tendinţe, atât în ceea ce înseamnă tehnica de lucru cât şi materiale inovative care oferă un înalt grad de confort în utilizare. 

Domenii: Lifestyle

SEO VISION IT SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →