Lux în mijlocul naturii - destinații inedite de glamping

Publicat pe 29 Iulie 2021
Oferta de travelling se diversifică de la an la an, iar în contextul pandemiei de coronavirus opțiunile de vacanțe sigure și în același timp interesante au devenit tot mai căutate. O astfel de oportunitate este glamping-ul, un trend turistic în ascensiune pe toate continentele.

Termenul de glamping provine de la cuvintele englezești glamour și camping și înseamnă un camping cu strălucire, cazare cu stil, o ofertă turistică ce promite o vacanță în inima naturii, dar cu toate facilitățile unui hotel de 4 sau 5 stele.

Turiștii interesați de destinații de glamping au de ales între locuințe indiene, căsuțe în copaci, amenajări ecologice, case lacustre, iurte sau rulote, amplasate la mare, la munte, în zone delurpase cu podgori și livezi, în regiuni deșertice, insule exotice sau în zone deltaice de la vărsarea marilor râuri.

Printre cele mai interesante locuri pentru o vacanță cu opțiune de glamping se numără locuri inedite, pe care călătorii tradiționali și pasionații de aventură le apreciază deopotrivă:

Nopți sub cerul liber în deșert

Un concediu în Emirate înseamnă lux, rafinament oriental, bazaruri și cocktailuri la umbra palmierilor. Pentru o experiență totală în lumea arabă, pe lângă confortul resorturilor de 5 stele, încercați și o excursie de glamping în deșert, ca să priviți stelele și să admirați un peisaj lunar, cu nuanțe roșiatice și dune de nisip cu forme stranii.

Aflați toate detaliile dintr-un ghid de călătorie în Ras Al Khaimah, cel mai nordic dintre Emirate, locul unde se organizează cele mai frumoase nopți arabe sub cerul liber, ca beduinii de altădată.

Rezervația naturală Veluwe din Țările de Jos

Ospitalitatea olandeză se combină în mod creativ cu originalitatea și spiritul boem, iar rezultatul este pe placul iubitorilor de natură din întreaga lume. Pitoreasca rezervație din regiunea Gelderland își așteaptă oaspeții cu iurte, corturi safari și mici cabane de lemn construite direct în copaci.

Varietatea peisajelor reprezintă punctul forte al acestei zone: are pajiști, dune de nisip, păduri, morene, lacuri și zone deltaice. Turiștii găsesc aici confort în inima pădurii, au la dispoziție trasee de cicloturism, facilități de birdwatching, sporturi de aventură și drumeții montane.

Aproape de valurile mării în Puglia

Relaxare pe plaje superbe, vizite în orășele pescărești, croaziere pe mare - toate acestea sunt posibile la Puglia, în Italia. Regiunea situată între Marea Adriatică și Marea Ionică, undeva între tocul și pintenul cizmei italienești este un loc care nu a fost invadat de turismul de masă, așa că un sejur tip glamping este soluția perfectă pentru relaxare și confort la doi pași de valurile mării.

Atmosfera romantică, farmecul porturilor vechi și frumusețea peisajelor reprezintă motivele pentru care această destinație este atât de apreciată.

Iarna la cort în Alpi - o experiență veritabilă de glamping

Pentru iubitorii de zăpadă există oferte de glamping în sezonul hibernal, iar regiunea Rhône din Alpii Francezi este renumită pentru corturile încălzite care asigură tot confortul unor cabane montane, și în plus oferă peisaje de vis, în inima pădurilor troienite de magia albă a iernii.

Sunt disponibile sejururi pe toată durata anului, pentru că regiunea este pitorească în orice anotimp, însă cei mai mulți turiști preferă să vină aici de Sărbători și să petreacă într-un mod original, combinând o vacanță la schi cu odihna la cort, sub lumina lunii.

Vacanțele reprezintă momente de relaxare, dar și oportunitatea de a încerca experiențe și destinații turistice noi, iar sejururile sau excursiile de glamping sunt o modalitate excelentă pentru concediu în anul 2021, împreună cu familia și prietenii.

Domenii: Turism

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!