Mai are efect un anunt de angajari?

Publicat pe 17 Ianuarie 2020
57% dintre angajatorii din Romania declara ca în 2019 cea mai dificila problema a fost cea a personalului. Ce metode noi folosesc responsabilii HR?

Acest deficit de forta de munca i-a determinat pe angajatori sa caute noi cai și metode de recrutare. In ultimele luni, pasionatii de tehnologii și metode noi din HR au descoperit GoJobs.ro, o platforma online care le permite angajatorilor sa se conecteze cu candidatii interesati de oferte de job, cu rezultate imediate.  

Cum?

In functie de datele furnizate de catre candidati, angajatorii ii pot selecta si apoi le pot trimite oferte de job, direct pe telefon.  

Fara intermediari, firme de recrutare , CV , costuri suplimentare.

Potentialii angajati raspund la oferta instant, de pe telefon, dand clic pe unul din butoanele: "Da, ma intereseaza", "Nu, nu ma intereseaza", "Nu mai vreau oferte". Real-time, angajatorii primesc datele personale ale candidatilor care au raspuns cu DA, putand sa ii contacteze inca din prima zi.

Angajatorii beneficiaza în acest fel de:

- un raspuns rapid din partea candidatilor, comparativ cu ce se intampla pe canalele standard, care presupun publicarea unui anunt, unde timpul de asteptare este în medie de 2, 3 saptamani. Important in special pt firmele care nu pot functiona cu posturi vacante

--primesc feedback real din partea candidaților (cei care raspuns cu "Nu, nu ma intereseaza') care refuza ofertele lor, cu motivele refuzului: salariu prea mic, program de lucru nepotrivit, locație nepotrivita. Angajatorii ii pot retargeta functie de aceste raspunsuri. Pot analiza in mod realist ofertele lor de job.

Costul acestui serviciu este momentan de doar 2 lei per mesaj per candidat.  

"Nu ti se pare ciudat ca astazi, cand firmele cauta personal, si nu invers, tu sa pui un anunt si apoi sa astepti sa fii sunat? 

S-au dus vremurile cand pentru un anunt de angajare primeai zeci de CV-uri.  

Azi tu trebuie sa actionezi.  

Pe aceasta platforma (GoJobs.ro) poti gestiona altfel recrutarea de personal.  

Pentru ca iti ofera un alt model, raportat la conditiile pietei fortei de munca de azi.  Ai o baza de date de 60.000 candidati, din care ii poti selecta pe cei mai potriviti si carora sa le trimiti o oferta de job direct pe telefon."  - ne-a declarat reprezentantul HR al unei mari firme de retail din Romania

De la reprezentantii platformei am aflat cateva date interesante:

- 8.929 dintre candidatii inscrisi isi doresc sa primeasca oferte din strainatate

- 40% din candidati au studii superioare, doar 4,8 dintre acestia fiind fara studii (sau maxim 8 clase)

- 37.5% din candidati isi doresc salarii pana in 2.500 lei, 10.35% salarii peste 4.000 lei

Dupa inregistrare, firmele care recruteaza pe Gojobs au acces la baza de date completa, structurata dupa criterii de selectie: domiciliu, varsta, studii, asteptari salariale, de unde doresc candidatii sa primeasca oferte de job, domenii din care isi doresc sa primeasca oferte de job. 

Oarecum misteriosi, reprezentantii platformei declara ca in scurt timp vor lansa un serviciu tip abonament care va permite firmelor sa automatizeze complet procesul de selectare si recrutare personal.

Vom vedea.


sc cautajob srl

Oferte de job direct pe telefon. "Primul targ online de joburi, cu recrutare directa"  15-28 febr 2021

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!