Mamografia salveaza vieti

Publicat pe 30 Martie 2018
Discutiile despre cancer sunt atat de dese in ziua de azi incat cineva ar crede ca este absolut normal sa aiba aceasta boala la un moment dat in viata, ca acesta este cursul vietii noastre si ca nu se poate face nimic in aceasta privinta.

Vestea cea mai buna este ca nu este normal sa te astepti sa faci cancer, nici acum si nici la batranete. Declansarea acestei boli este complexa si contextuala si difera de la om la om. Vestea si mai buna este ca tehnologia prezenta ajuta mult la detectarea timpurile a cancerului, ceea ce imbunatateste foarte mult rata de vindecare a pacientului.

Cancerul la san este al doilea cel mai diagnosticat cancer la femei - 8.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer mamar. Scopul examenelor de screening pentru detectarea timpurie a cancerului de san este identificarea anomaliilor mamare cat mai curand posibil. Daca cancerul de san este diagnosticat mai devreme, exista mai multe optiuni de tratament si o sansa mai buna de supravietuire. Femeile cu cancer de san detectat intr-un stadiu incipient au o rata de supravietuire de 93% sau mai mare in primii cinci ani.

Medicii specialisti de la clinica de ginecologie din Bucuresti ProfMedica sfatuiesc femeile sa isi faca mamografii in fiecare an incepand cu varsta de 40 de ani.

Cancerele de san care sunt depistate deoarece cauzeaza simptome tind sa fie mai mari si mai avansate. In schimb, cancerele de san gasite in timpul examinarilor de screening sunt mai susceptibile de a fi mai mici si inca limitate la zona sanului. Dimensiunea unui cancer la san si aria pe care s-a raspandit sunt doi dintre cei mai importanti factori in prezicerea prognozei sau a perspectivelor unei femei cu aceasta boala.

O mamografie poate gasi cancerul la san inainte ca acesta sa fie palpat. Desi este cel mai bun instrument de screening pe care il avem, nu este perfect. Atunci cand mamografia este combinata cu examene clinice de san si auto-examinari la san, sansele tale pentru a depista cancerul sunt chiar mai mari. Verificarile periodice te pot ajuta sa iti iei de-o grija pentru o perioada si sa te linistesti in privinta starii tale de sanatate. De asemenea, depistarea timpurie a cancerului iti poate salva viata.

Fa-ti acum o programare la clinica de ginecologie din Bucuresti ProfMedica si discuta deschis cu medicul tau despre ceea ce te ingrijoreaza. Vei fi intampinata cu competenta si onestitate, toate eforturile fiind indreptate spre a-ti imbunatati sanatatea.

Domenii: Farma, Media, Educatie

SC CONCEPT24 ONLINE SRL

Concept24 este o companie de web development, cu peste 12 ani de experienta, avand proiecte dezvoltate in Europa, SUA si Canada. Ne sustinem partenerii in dezvoltarea afacerilor prin servicii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →