Marketing online – cea mai eficienta metoda de a forma legaturi cu potentialii clienti. Inlocuieste clasica publicitate cu met

Publicat pe 19 Octombrie 2018
Marketing-ul s-a schimbat foarte mult in ultimii 10 ani, lasand in urma spoturile publicitare si anunturile tiparite, pentru a ne aduce in era website-urilor. Serviciile de marketing online au un grad de solicitare tot mai mare. Intreprinderile cu un site web trebuie sa stie cum sa isi dezvolte propriul marketing online.

Astfel de companii, de cele mai multe ori prefera sa isi angajeze un specialist in marketing care sa se ocupe de servicii marketing online si, in unele cazuri, sa implementeze si sa gestioneze planul. Oamenii din zilele noastre au acces la internet 24 de ore din 24, petrecand aproximativ 6 ore pe zi in mediul online, exceptie facand cei care lucreaza in acest mediu.

Ce fac specialistii de marketing online?

Specialistii de marketing online ajuta companiile sa isi promoveze produsele si serviciile folosind strategii de marketing online. Acestea pot include marketing-ul prin e-mail, social media, optimizarea motorului de cautare (SEO), precum si multe altele. Specialistul in marketing online ar putea actiona in calitate de consultant, evaluand situatia actuala a afacerilor, identificand strategii, stabilind sisteme si apoi transformand tacticile reale de marketing catre afacere. De altfel, ar putea sa implementeze si sa gesioneze planul de marketing online in derulare.

Companiile de astazi nu doresc doar sa isi vanda produsele, ele dorind sa fie la indemana clientilor, generand bunavointa si angajament, clientul reprezentand prima lor prioritate. Multe companii fac acest lucru prin crearea de buletine de stiri, e-mailuri, pagini de destinatie personalizate, postari pe paginile de socializare si diverse alte forme de continut pe site-urile si aplicatiile lor. Desigur, generarea acestui tip de continut de marketing necesita timp si creativitate. Multe intreprinderi mici cauta ajutor in acest domeniu alegand solutii software de marketing online ce le ajuta la optimizarea eforturilor.

Avantajele serviciilor de marketing online

1. Marketingul online ofera multe modalitati de a demonstra si de a construi expertiza. Adesea, provocarea nu constra in dobandirea talentului necesar, ci in proiectarea acestei experiente pe piata.

2. Marketingul online poate fi folosit pentru a stabilii si a construi relatii mai eficient. Instrumentele online va permit sa intalniti noi clienti, colegi sau enfluentatori si va ajuta sa consolidate relatiile cu cei pe care ii cunoasteti deja.

3. Markeingul online este mai putin costisitor. Nu exista costuri de calatorie sau de imprimare a materialelor, costul unui server fiind relativ scazut.

4. Internetul este cea mai frecventa optiune pentru verificarea unei companii.

5. Marketingul online iti permite sa fii peste tot in mediul virtual.

6. Intreprinderile ce se regasesc in mediul online pot obtine profituri mai mari.

7. Firmele care genereaza clienti online ating o crestere mai rapida.

Dezavantajele serviciilor de marketing

1. Contact limitat fata in fata. Intreprinderile care se desfasoara exclusive online nu ajung, de obicei, sa creeze un raport personal puternic cu clientii lor.

2. Complexitatea marketingului online. Acest lucru poate crea confuzii atat in randul consultantilor marketingului online in modul alegerii tehnicii profitabile de marketing, cat si in randul clientilor datorii gamei vaste de produse sau servicii marketing online.

Dupa cum se poate observa, avantajele marketingului online depasesc cu mult dezavantajele.

Cum alegi?  

Exista o multime de optiuni in mediul online, Fortin Agency fiind optiunea ce va oferta tot ceea ce aveti nevoie pentru a va comercializa afacerea. Cu o echipa dedicata si profesionista in spate, aici veti gasi tot ce aveti nevoie pentru a stimula afacerea dumneavoastra.

Domenii: IT

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →