Masajul anticelulitic - Tratament eficient pentru celulita

Publicat pe 4 Ianuarie 2019
Deoarece nu-ti poti petrece intreaga viata acoperita cu haine din cap pana-n picioare, exista cateva metode de gestionare a celulitei. Adevarul este ca nu exista un tratament simplu si miraculos pentru celulita; aceasta afecteaza cca 85% dintre femeile cu varsta peste 20 de ani. Insa, exista cateva tratamente care ajuta la diminuarea aspectului de coaja de portocala si mentinerea situatiei sub control - masajul anticelulitic este un astfel de tratament, disponibil si convenabil pentru majoritatea femeilor ce iau decizia sa actioneze contra celulitei.

Exista 3 nivele diferite de celulita, pe care doctorii le determina in functie de felul in care arata pielea afectata. Nivelul de celulita al unui pacient ajuta la determinarea tipului de tratament cel mai eficient.

- Nivelul 1: celulita este vizibila doar cand muschii sunt flexati in zona afectata

- Nivelul 2: celulita este vizibila cand muschii sunt relaxati

- Nivelul 3: pielea are adancituri, aspect de pietricele ce este vizibil tot timpul.

Cea mai simpla forma de tratament al celulitei este formata din dieta alimentara, exercitii fizice si hidratare. De aceea nu vei vedea alergatori de maraton cu celulita.

Desi celulita nu poate fi prevenita, ea poate fi cu siguranta minimizata prin dieta, sport si masaj anticelulitic pentru a stimula circulatia sangelui. Insa atunci cand nivelul de estrogen creste si nivelul de colagen scade, anumite parti ale corpului devin, inevitabil, mai sensibile la formarea celulitei.

Doctorii chirurgi si cosmeticienele sunt de acord ca cel mai bun si mai simplu mod de a reduce celulita este prin obiceiuri de alimentatie sanatoasa si sport usor cel putin 30 de minute pe zi.

Parerea generala este ca aplicarea masajului anticelulitic asupra zonei afectate creste fluxul sanguin si reduce acumularea de fluide. Rezultatul se vede pe coapsele si fesele care arata mai bine.

Celulita progreseaza pe parcursul a patru etape si, cu cat incepi sa o tratezi mai devreme, cu atat vei obtine rezultate mai bune.

Masajul anticelulitic implica o tehnica anume de masaj ce restabileste circulatia si fluxul de nutrienti in zonele problematice. Desi doar tramentul celulilei prin masaj nu va inlatura celulita, in special in stadii avansate, acesta poate ajuta la prevenirea avansarii deteriorarii tesutului si la reducerea durerii si a umflarii zonei afectate. Chiar si atunci cand calatoresti poti face singura o parte din miscarile de masaj anticelulitic, de preferat inainte de dusul de seara, pentru a stimula circulatia sangelui si a limfei.

Rutina si tehnicile masajului anticelulitic profesional si personal trebuie sa fie sustinute de schimbari importante in stilul de viata, in special daca ai programul incarcat sau calatoresti mult.

Inainte de a incepe orice tratament pentru celulita (desi nu este necesar din punct de vedere medical), intotdeauna este cel mai bine sa consulti un medic dermatolog care intelege si trateaza boala. Rezultatele depind de priceperea si experienta persoanei care efectueaza tratamentul.

Dermatologii sunt experti ai pielii, ei inteleg pielea si straturile subcutanate. Un dermatolog care ofera tratament pentru celulita te poate ajuta sa decizi ce tratament este cel mai eficient pentru tine si sa-ti raspunda la intrebari la inceput si pe parcursul tratamentului.

Domenii: Lifestyle

SC CONCEPT24 ONLINE SRL

Concept24 este o companie de web development, cu peste 12 ani de experienta, avand proiecte dezvoltate in Europa, SUA si Canada. Ne sustinem partenerii in dezvoltarea afacerilor prin servicii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →