Masini de croit – Utilizarea acestora in industria textila genereaza un proces de productie mult mai rapid

Publicat pe 26 Martie 2018
In productia pe scara larga a articolelor de imbracaminte, precum si a altor elemente din materiale textile se utilizeaza diferite masini cu rol de simplificare a procesului de productie, precum si pentru fabricarea mult mai rapida si perfomanta a acestor articole.

Fiecare produs obtinut se realizeaza dupa un anumit tipar, iar croirea articolelor prin intermediul unei masini de croit sau cusut reprezinta o etapa foarte importanta in acest proces amplu.

Ca urmare a unor masuratori corecte se vor obtine elementele textile necesare pentru producerea produsului finit.

Croirea presupune individualizarea reperelor produselor din suprafata materialelor textile. De asemenea, prin croirea realizata utilizand masini speciale se doreste individualizarea simultana pe o suprafata de material a unui numar cat mai mare de produse.

Pregatirea materialelor pentru croire

In procesul de croire, o importanta ridicata este data nu doar de utilizarea unor masini performante si moderne, ci si de utilizarea unor materiale care sa asigure calitatea acestora sau modul in care au fost pregatite, iar acest proces poate influenta aspectul produsului finit.

Materia prima utilizata trebuie verificata in privinta indeplinirii conditiilor privind calitatea. In acest sens se doreste gasirea si inregistrarea defectelor materialelor. In plus trebuie verificate si conditiile de realizare a confectiilor pentru a se analiza comportamentul textilelor in procesele specifice fabricatiei.

Daca exista defecte ale materiei prime, atunci acestea pot afecta procesul de fabricare si reduc posibilitatile de utilizare a materialului respectiv.

Depozitarea reprezinta un alt factor esential pentru materia prima.In general, in functie de tipul materialului acesta trebuie depozitat in spatii specifice.

Croirea automata – Proces care implica tehnologii moderne

Croirea automata se realizeaza prin intermediul calculatoarelor care conduc echipamentele si astfel devine posibila taierea automata a elementelor textile pe baza unui model prestabilit.

In cazul materialelor in dungi sau carouri, croirea automata devine posibila prin suprapunerea peste material a unor sisteme automate.

Echipamentele destinate realizarii croirii se impart in doua mari categorii:

Echipamente mono-start – Cele care pot taia materialele intr-un singur strat, iar in anumite cazuri in maxim cateva straturi. Astfel de masini de croit pot derula materialul dintr-o rola pentru a se evita tensionarea materialului textil sau pot trage direct materialul de catre cutter.

Astfel de masini pot croi cele mai diverse materiale. Astfel pe langa materialele textile, mai pot fi croite articole din piele artificiala si naturala, cauciuc, materiale cu o compozitie de fibra de carbon sau fibra de sticla;

Masinilede croit multi-strat reprezinta utilajele necesare croirii materialelor in foi suprapuse care mai sunt cunoscute si sub denumirea de span.

Croirea din span este mult mai eficienta pentru ca aceasta permite realizarea intr-un timp scurt a mai multor elemente. Pentru ca croirea sa fie perfecta cu modelul setat, astfel de masini sunt prevazute cu un vacuum care asigura materialului stabilitate.

Masini de croit automate – Produse care se remarca prin calitate si eficienta

Natex este o campanie care activeaza in domeniul industriei textile oferind diferite masinii necesare productiei, accesorii pentru acelasi scop si piese de schimp pentru aceste echipamente.

Datorita experientei pe care o detine, aceasta companiei ofera utilaje moderne, care se remarca prin calitatea lor si performanta cu care se realizeaza activitatile specifice dintr-o fabrica textila.

Pentru a vizualiza toata gama de produse disponibile, acceseaza http://natex.com.ro/

Date de contact

Telefon: +4021 326 21 60

Telefon vanzari: 0743 646 464

E-mail: natex@natex.com.ro

Domenii: Investitii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →