Materialul potrivit pentru treptele casei: Marmură, granit sau andezit?

Publicat pe 30 Septembrie 2020
Fiecare casă este unică în felul ei, iar aspectul unicității vine, adesea, din felul în care fiecare material de construcții este utilizat în definitivarea imaginii de ansamblu. Atunci când vine vorba despre treptele casei, acestea pot fi elementele constructive care ne provoacă cel mai mult imaginația.

Culoarea, forma și materialul folosit devin criterii foarte importante, astfel încât este nevoie să cunoști proprietățile fiecăruia pentru a face o alegere corectă. Așadar, haideți să vedem, ce material alegem pentru placarea treptelor casei: marmură, andezit sau granit?

Andezitul 

Andezitul este o rocă magmatică, un material fin, cu granulație foarte mică, iar suprafețele obținute după prelucrare au un aspect foarte elegant. Nuanțele andezitului merg de la brun violet până aproape de negru. Caracteristica principală pe care o au produsele pe bază de andezit este rezistența fabuloasă la cicluri de îngheț și dezgheț repetate. Acest lucru este deosebit, mai ales în contextul folosirii acestor materiale atât pentru mediul interior, cât și exterior, andezitul fiind un material foarte potrivit pentru placări de orice tip, indoor sau outdoor. 

Andezitul este o piatră naturală care poate schimba total o suprafață amenajată, fiindcă aspectul său poate aduce nuanțe din cele mai diverse, care să se potrivească indiferent de context. Andezitul este preferat, adesea, pentru placarea suprafețelor exterioare, fiindcă se pretează foarte bine chiar și pentru amenajarea grădinilor. Foarte important este faptul că andezitul se poate prelucra prin buciardare, astfel încât să se obțină finisaje antiderapante.

Marmura

Marmura este un material unic prin varietatea modelelor pe care le oferă. Extragerea plăcilor din lastrele mari de marmură este întotdeauna surprinzătoare fiindcă natura este cea care dă nuanța și modelul pietrei naturale, iar aceasta nu se repetă și nici nu poate fi reprodusă. Marmura este de o frumusețe uimitoare, un material plin de delicatețe, chiar în ciuda robusteții sale.

Marmura are o rezistență foarte mare la compresiune, dar și la trafic intens. Ca orice alt tip de piatră naturală, chiar și marmura are nevoie de îngrijire specială și curățare profesională, astfel încât să-și poată păstra frumusețea în timp. Marmura este sensibilă la zgâriere, așa că suprafața se mătuiește treptat, dacă nu este îngrijită constant. Firește, acest inconvenient poate fi depășit prin procedee specifice de lustruire profesională. Marmura este utilizată cu precădere la interior, fiind un material care nu permite, în general, procese de prelucrare în scopul obținerii unor suprafețe antiderapante. 

Granitul

Granitul este un material performant, cu proprietăți excelente și cu prețuri direct proporționale cu avantajele oferite. Rocă magmatică foarte rezistentă, granitul este suficient de dur încât să reziste la aproape orice tip de încărcări. Nu se sparge cu ușurință, nu se zgârie și rezistă foarte bine în lucrări de amenajare la exterior, chiar și în condiții de factori meteorologici extremi. De asemenea, este un material care poate fi cu ușurință igienizat, pentru că nu se pătează și poate fi menținut în condiții foarte bune prin simpla curățare și întreținere. Și mai are un avantaj uriaș: poate fi utilizat și ca suprafață anti-alunecare, fiind prelucrat în acest sens cu un rezultat uimitor. 

Indiferent care este materialul pe care îl vei alege, fiecare dintre aceste opțiuni vine cu avantaje deosebite. Piatra naturală este un material cu rezistențe mecanice superioare, iar, din acest motiv, nu există termen de comparație între aceste tipuri de piatră naturală și alte materiale considerate similare (materiale compozite). Fiecare dintre aceste materiale reprezintă o alegere potrivită, criteriul de departajare fiind, cel mai adesea, subiectivitatea beneficiarului. 


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!