Mecanisme ale motociclete care te ajuta sa fii vizibil in trafic

Publicat pe 23 Martie 2023
Ca motociclist, trebuie să îţi dezvolţi al şaselea simţ, acela de a prevedea!

Atunci cand te deplasezi pe motocicleta, este esential sa fii vizibil de catre ceilalti participanti la trafic, asa incat sa eviti pericolele accidentelor.

Siguranţa pe motocicletă nu se “întâmplă” din greşeală şi dacă vrei să fii stâpân pe situaţie trebuie să te educi. Acest articol nu se referă la motocicleta pe care o vei avea sau o ai în stăpânire, ci despre cum să conduci acea motocicletă în siguranţă.

Ca motociclist, trebuie să îţi dezvolţi al şaselea simţ, acela de a prevedea: maşina care aşteaptă la intersecţie pentru a face la stânga, orice spaţiul gol ce poate fi considerat o cale de acces de către alte maşini etc.

Iata cateva metode pentru a fi mai bine vazut in trafic:

Un set nou de faruri motocicleta

Daca nu te descurci pe timp de noapte cand mergi pe motociclet, este semn ca ai nevoie de faruri motocicleta noi care sa iti lumineze calea. Ai grija sa folosesti corect luminile de drum, luminile de intalnire, iar, daca este ceata, foloseste cu incredere proiectoarele de ceata.

Una dintre premisele fundamentale pentru funcționarea în siguranță a motocicletelor este funcționarea regulată a sistemului de iluminare. Pentru o motocicletă, se folosesc de obicei lămpi cu flanșă cu halogen cu o tensiune de 12 V.

De mare importanță sunt parametrii precum luminozitatea luminii pentru a asigura o bună vizibilitate pe timp de noapte și în condiții meteorologice nefavorabile și rezistența la șocuri, zdruncinături și vibrații inevitabile atunci când conduceți o motocicletă.

Sursele de lumină bazate pe LED-uri au devenit parte integrantă din viața noastră, atât acasă, cât și pe șosea. Farurile cu LED sunt utilizate pe scară largă în automobile și motociclete.

Evitarea unghiurilor moarte

Fiți atent la poziția dumneavoastră pe banda de circulație, evitați pe cât posibil poziționarea în unghiurile moarte ale mașinilor din jur și circulați cu precauție în cazul în care vă aflați în situația de a avea o mașină în unghiurile moarte ale dumneavoastră. Suplineste unghiurile moarte cu ajutorul unui set nout-nout de oglinzi moto.

Echipamentul contează

Deoarece este important să fim cât mai vizibili pe șosea, orice amanunt care poate atrage atenția asupra dumneavoastră este important. Oricât de mult ne-ar placea un echipament negru sau inchis la culoare, cel mai bine este să ne orientăm către achiziția unui echipament în culori deschise, echipament reflectorizant sau adaugarea unor benzi reflectorizante la cască, motocicletă sau geacă.

Fii atent la trafic si nu uita sa te protejezi ori de cate ori conduci o motocicleta!

Domenii: Auto

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!