Medicina din spatiu, aici pe Pamant. Terapia cu Vacuum Intermitent prin VACUMED

Publicat pe 9 Septembrie 2018
Terapia cu Vacuum Intermitent are la origine cercetarile medicale ale NASA

Medicina din spatiu, aici pe Pamant. Terapia cu Vacuum Intermitent prin VACUMED

Ce este Terapia cu Vacuum Intermitent?

Terapia cu Vacuum Intermitent are la origine cercetarile medicale ale NASA despre efectele spatiului cosmic asupra sanatatii umane. Astfel, s-a constatat ca astronautii aflati in conditii de imponderabilitate trebuie sa fie supusi la fiecare 10 ore unei presiuni negative (mai mica decat presiunea atmosferica) pentru a evita complicatiile la nivelul sistemului cardiovascular. Mai precis, aceasta este singura cale prin care se poate asigura o circulatie sanguina corespunzatoare la nivelul membrelor inferioare, in conditiile unei gravitatii foarte scazute sau inexistente.

Ca principiu, Terapia cu Vacuum Intermitent consta in aplicarea alternativa, la nivelul membrelor inferioare, a unei presiuni negative, urmata de o presiune pozitiva. Se urmareste astfel crearea unui ciclu de dilatare-comprimare vasculara, avand ca efecte benefice stimularea cardiovasculara si revascularizarea tesuturilor afectate de boala.

In ce consta tehnologia VACUMED?

Pornind de la rezultatele obtinute de NASA, oamenii de stiinta ai Centrului Aerospatial German au proiectat echipamentele VACUMED, aducand astfel terapia „din spatiu, pe Pamant”.

VACUMED are ca scop prevenirea si tratamentul problemelor de circulatie sanguina periferica, fiind in acelasi timp si un valoros instrument terapeutic de recuperare. Echipamentul este pre-programat pentru tratarea a numeroase afectiuni, incorporand experienta acumulata in peste 100.000 de sedinte de terapie. Astfel, se ofera pacientului garantia celor mai bune practici terapeutice, in conditiile in care terapeutul dispune de o procedura simpla, sigura si usor de asimilat.

Care sunt avantajele Terapiei cu Vacuum Intermitent prin VACUMED?

• Terapie non-invaziva, fara risc de complicatii ulterioare

• Fara durere, indiferent de natura sau gravitatea afectiunii de care sufera pacientul

• O enorma experienta terapeutica, disponibila deja oricarui pacient

Unde poti beneficia de Terapia cu Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Echipamentele VACUMED si VACUSPORT sunt aduse in Romania de reprezentanta la noi in tara a producatorului, compania Weyergans Medical. Terapia este pusa in practica de expertii in Fiziokinetoterapie din cadrul Clinicii Provita din Bucuresti. Aici se practica o abordare multidisciplinara, in care accentul cade pe pacient, si nu pe boala, iar medicii si specialisti in kinetoterapie colaboreaza ori de cate ori situatia o cere.

“Datorita progresului tehnologic spectaculos din ultimele decenii, succesul in medicina moderna e dat de o combinatie intre experienta specialistului si echipamentele de care dispune. De aceea noi la Provita investim permanent in cele mai moderne dotari la nivel mondial, asa cum este si echipamentul VACUMED din Centrul de Fiziokinetoterapie. Cu ajutorul lui reusim sa le imbunatatim circulatia si sa stabilizam mai rapid pacientii, iar prin faptul ca este o terapie nedureroasa si placuta, le imbunatatesti si tonusul psihic facilitand si mai mult recuperarea.”, ne spune Florentina Moraru, Kinetoterapeut Principal.

Cum se desfasoara o sesiune de Terapie cu Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Echipamentul VACUMED Flow Regeneration System are o forma cilindrica, unul din capete fiind inchis, iar celalalt fiind prevazut cu un dispozitiv de etansare sub forma de iris.

Pacientul ramane imbracat, fiind indepartate doar cureaua, pantofii si alte elemente vestimentare ce pot afecta circulatia sanguina pe durata sesiunii. Apoi pacientul se intinde pe spate, intrand in VACUMED cu picioarele si partea inferioara a trunchiului, pana la nivelul coastelor.

Prin simpla restrangere a unei diafragme la nivelul soldurilor, cilindrul se etanseaza, izoland in interior variatiile de presiune. Odata etansat, VACUMED aplica asupra pacientului variatii de presiune conform programului stabilit de terapeut, indeplinind astfel, practic, rolul de a doua inima.

Pacientul ramane pasiv pe toata durata sesiunii, care poate varia intre 30 si 40 minute. Sesiunea este placuta, lipsita de durere, zgomot, claustrofobie sau alte inconveniente, si nu presupune aproape deloc vreun contact cu terapeutul. De asemenea, pacientul nu resimte nici o durere, indiferent de afectiunea de care sufera sau de severitatea ei, deoarece nu se aplica nici un fel de compresie asupra trupului.

Pentru ce afectiuni este recomandata Terapia cu Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Terapia cu vacuum intermitent VACUMED este recomandata atat persoanelor suferinde cat si celor cu o stare de sanatate foarte buna.

• Insuficienta venoasa cronica (ulcerul venos al piciorului, varice)

• Sindromul post-trombotic

• Edem

• Ulcere si alte rani care nu se inchid

• Inflamatii post-chirurgicale sau post-traumatism

• Boala ocluziva arteriala periferica

• Neuropatia diabetica

• Dureri cronice (picioare, rani, artrita)

• Sindromul „picioare nelinistite”

• Reabilitarea si recuperarea in urma traumatismelor din sport, inclusiv a fracturilor

• Limfoedem – tratamente pentru tonifierea musculara si indepartarea celulitei

• Refacerea post efort si Cresterea performantei sportive

Ce contraindicatii exista pentru Terapia cu Vacuum Intermitent prin VACUMED?

Desi aproape nu exista contraindicatii, totusi nu se recomanda persoanelor aflate in urmatoarele situatii:

• Flebotromboza, tromboflebita, tromboza venoasa de adancime mai noua de 8 saptamani

• Rani infectate, arsuri

• Boli inflamatorii acute ale pielii si tesutului subcutanant (furunculoza, pioderma, abces)

• Trauma musculo-scheletala acuta

• Insuficienta cardiaca de nivel III-IV

• Hipotensiune

• Hipertensiune de nivel II

• Sarcina sau interventii chirurgicale foarte recente in zona inelului de strangere

Domenii: Farma

Happy Advisor Management

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →