Mesteri Locali – metoda ideala de promovare online pentru orice profesionist

Publicat pe 15 Septembrie 2020
Pentru ca sunt tot mai multe persoane care isi aleg meserii precum electrician, zugrav sau instalator, nevoia de promovare optima este tot mai mare. Piata ofera multe solutii pe care numerosi specialisti le aleg, insa Mesteri Locali este una dintre cele mai inovative, fiind o platforma care aduna cei mai buni meseriasi si ii prezinta optim clientilor folosind diverse metode de marketing.

Promovarea in orasul tau poate fi dificila, dar nu imposibila, in special daca vorbim de capitala. Va trebui cu atat mai mult sa depui un efort suplimentar pentru a urca in clasamente, daca doresti sa fii gasit de clienti pe baza cautarii dupa electrician Bucuresti, spre exemplu. Exista o multime de moduri de a-ti imbunatati pozitia pe plan local, astfel incat sa fii mai vizibil pentru utilizatorii din zona ta de servicii, dar sa incepem cu trei dintre cele mai simple modalitati prin care poti creste reputatia locala a companiei tale.

Ai nevoie de continut de calitate care sa rezoneze cu publicul tau tinta

Da, ai nevoie de un fel de un blog. Ca parte a planului tau de marketing ca instalator, de exemplu, trebuie sa raspunzi la fiecare intrebare pe care un proprietar de casa sau sediu de firma ar putea sa o aiba inainte de a alege serviciile tale. In capitala, unde un instalator Bucuresti poate avea pana la zeci de clienti intr-o singura luna, aceste servicii de blog prin care indrumi clientii asupra problemelor casnice de zi cu zi, poate fi cu adevarat elementul care te diferentiaza in piata. Dar probabil ca nu ai timpul necesar pentru a scrie si nici dorinta de a investi in servicii de content writing, care au tendinta de a fi foarte scumpe. In acest sens, Mesteri Locali ofera propriul blog pe care scriu specialistii, astfel incat tu sa nu fii nevoit sa iti faci griji in acest sens si sa aloci timp pentru crearea unui blog. Blogul este pur si simplu acolo deja si este realizat de persoane cu experienta.

Marketingul de continut este o ramura mare care include lucruri precum bloguri, videoclipuri, carti electronice, infografice, ghiduri descarcabile si alte astfel de materiale incarcate pe site. Ai nevoie de marketing de continut, deoarece 82% dintre clienti au o perspectiva mai pozitiva asupra unei companii dupa ce au citit continut personalizat, iar 70% dintre clienti se simt mai aproape de o companie dupa ce au citit sau au urmarit continutul sau. De fapt, 74% dintre companii au constatat ca numarul de clienti potentiali si calitatea clientilor potentiali au crescut pe masura ce au implementat o strategie de marketing de continut.

Investitia in campanii de promovare platita sau PPC

Jumatatea superioara a paginii cu rezultatele cautarii este dominata de reclame PPC pentru meseriasi. Ceea ce vezi sunt anunturi Google Local Services in partea de sus si anunturi generale de cautare PPC dedesubt. 75% dintre oameni spun ca anunturile cu cautare platite faciliteaza gasirea informatiilor pe care le cauta online. Includeti PPC in planul tau de marketing, deoarece 75% dintre oameni sustin ca anunturile afisate in cautare sunt utile si aleg sa le foloseasca. Investitia in campanii PPC este una considerabila si este necesar sa tii cont de faptul ca va trebui sa investesti corect si chiar sa angajezi o echipa care sa se ocupe de toate detaliile si sa configureze corect campania.

Mesteri Locali are propria echipa care promoveaza PPC paginile de servicii, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa investesti in acest sens. Asadar, daca esti zugrav Bucuresti si adaugi poze de la proiecte sau lucrari anterioare, clientii iti vor recunoaste valoarea pe baza profilului tau. Trebuie doar sa te asiguri ca ai clienti multumiti la fiecare lucrare.

Anunturi Local Services in nisa de profesionist

Anunturile Google Local Services sunt anunturi cu plata situate in partea de sus a rezultatelor cautarii pentru interogari privind serviciile prestate de profesionisti cu experienta intr-o anumita zona.

Spre deosebire de Google Ads, deoarece selectezi categorii si nu anumite cuvinte cheie, nu poti alege exact pentru ce vor aparea anunturile tale. Este posibil sa nu fie o problema importanta pentru unele companii, insa pentru anumiti specialisti s-ar putea ca acest lucru sa fie deranjant. Din acest motiv va fi necesar sa apelezi la specialist atunci cand vrei sa iti configurezi o astfel de campanie. Mesteri Locali este deja promovat in acest sens, iar tu nu trebuie decat sa te preocupi de calitatea serviciilor oferite astfel incat sa atragi atentia si interesul clientilor tai potentiali.

Marketingul pe retelele de socializare

Multi meseriasi se intreaba daca este necesar sa fie prezenti pe retelele de socializare. Conteaza cu siguranta prezenta pe retelele de socializare pentru simplul fapt ca pe ele sunt cei mai multi clienti.

Pentru ca retelele de socializare sa functioneze exact asa cum iti doresti, va fi necesar sa faci unele investitii. Exista mai multe tipuri de reclame pe Facebook pe care le poti difuza, in functie de cautarile si aprecierile pe care le sau de nivelul de implicare la fiecare postare. Pe Mesteri Locali vei beneficia inclusiv de expunere pe Facebook pentru ca paginile celor mai importanti colaboratori sunt distribuite periodic si in plus, clientii au posibilitatea de a distribui paginile direct de pe site pe pagina lor de Facebook, caz in care expunerea va creste.

E-mail marketing

Marketingul prin e-mail pentru orice profesionist este un mod ieftin si fiabil de a creste atat afacerea noua, cat si cea veche. Un astfel de canal de marketing costa si este important de determinat daca investitia merita sau nu. Meseriasii profesionisti care apeleaza la Mesteri Locali sunt distribuiti alaturi de mai multi specialisti tuturor persoanelor care se aboneaza la newsletter. Deci daca crezi ca acest serviciu ti-ar fi benefic dar nu vrei sa investesti in el, o pagina pe platforma anterior mentionata te va ajuta sa il folosesti.

Chiar si atunci cand cunosti elementele de baza ale marketingului prin e-mail si ai trimis cateva mesaje pe spre lista ta de contacte, poate fi dificil sa determini oamenii sa deschida e-mailurile. In schimb, pe Mesteri Locali persoanele primesc mailul doar dupa ce s-au abonat la newsletter ceea ce inseamna ca va fi mult mai sigur ca mailul sa fie deschis.

Combinand cele mai bune metode de promovare vei obtine o vizibilitate suficient de buna pentru a te promova ca profesionist, indiferent daca este vorba despre serviciile unui electrician, instalator sau zugrav pe plan local sau intr-o zona mai larga. Cu ajutorul Mesteri Locali poti sa te prezinti pur si simplu ca meserias in general si vei fi listat in categoria sau categoriile din care serviciile tale fac parte. Utilizand acest canal de promovare alaturi de toate celelalte, vei obtine vizibilitatea de care ai nevoie pentru a ajunge la toti clientii in cel mai scurt timp si tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca oferi cele mai bune servicii.

Domenii: Constructii

RED BERRY DIGITAL SRL

Mesteri Locali pune in contact persoanele care au nevoie sa realizeze lucrari in domeniul amenajarilor cu profesionistii din zona.  Posteaza-ti GRATUIT lucrarea si te punem in contact cu...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →