Microbuzul cu nouă locuri – alegi să îl cumperi sau să îl închiriezi?

Publicat pe 28 Ianuarie 2021
Există momente în viață când - pentru ca acțiunile tale să aibă succes - trebuie să folosești o mașină mai mare. Uneori nu este suficient nici măcar pentru 5 sau 6 persoane. Atunci ar trebui să te gândești la microbuze sau autocare care pot găzdui de la nouă la chiar câteva zeci de persoane.

În cele ce urmează, vei regăsi situația potrivită pentru tine: apelezi la o companie de închirieri microbuze sau autocare ori alegi să îl cumperi? Vei vedea dacă închirierea este o soluție mai bună decât achiziția.

De ce să cumperi un microbuz?

Totul depinde de cât de des ar trebui să folosești un autoturism atât de mare. Dacă este o nevoie unică (de exemplu, o călătorie), este cu siguranță mai bine să folosești serviciile unei companii de închiriere care oferă microbuze de 9 locuri. Cu toate acestea, atunci când planifici rute regulate sau chiar ai o familie suficient de mare încât mașina să fie în mișcare tot timpul, merită să te gândești să cumperi un astfel de vehicul.

Desigur, principalul criteriu pare a fi costul. Ar trebui să îți pui câteva întrebări de bază și, după ce ai analizat răspunsurile, să alegi cea mai bună soluție pentru tine. În primul rând, trebuie să iei în considerare care va fi scopul mașinii. Dacă ai o familie cu mulți copii și folosești adesea mașina, de exemplu, mergi în excursii sau îi duci la școală în fiecare zi, atunci va fi, fără îndoială, mai bine să cumperi un microbuz. Cu toate acestea, dacă ești, de exemplu, o echipă care face naveta la nunți/ concerte de weekend, trebuie să transporți oameni și echipamente sau o mică echipă sportivă - este mai profitabil să apelezi la serviciul de închirieri autocare sau microbuze pentru una sau două zile.

Sau poate e mai bine să închiriezi un microbuz?

Problema devine puțin mai complicată atunci când folosești ocazional o mașină mare și costurile de achiziție nu vor fi returnate rapid. Calculele simple sunt suficiente (luând în considerare costul de cumpărare și exploatare, inclusiv combustibilul, reparațiile preconizate și timpul șoferului, pe de o parte, și costurile posibilei închirieri, pe de altă parte) și ai deja o estimare generală a costurilor și întrebarea emergentă: este mai profitabil să închiriezi un microbuz?

Ce altceva vorbește despre opțiunea de a închiria și de a nu cumpăra un microbuz? Cu siguranță faptul că, la închiriere, pierzi costurile legate de întreținerea, reparația, garajul și - așa cum a fost menționat deja - remunerația șoferului. În plus, spațiul de parcare adecvat poate fi o problemă la achiziționarea acestui vehicul, în special în centrul orașului.

Domenii: Turism

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!