Mobilier de bucătărie pentru pretenţioşi: cum alegem robinetul de bucătărie?

Publicat pe 18 Iunie 2019
Apă pentru gătit, pentru spălat vasele și produsele alimentare, pentru curățare sau pentru udarea plantelor aromatice din bucătărie. Robinetul de bucătărie este într-adevăr un element fundamental în viața de zi cu zi.

În alegerea sa, trebuie să vă gândiți la funcționalitate, la poziționare și design dar și la integrarea cu mobilierul de bucătărie. În acest articol veți descoperi tot ce trebuie să știți pentru a alege robinetul sau bateria potrivită pentru bucătărie.

Cumpărați mobilier de bucătărie sau pur și simplu renovați, dar sunteți nehotărâți în alegerea robinetului? Indiferent dacă sunteți în căutarea unui robinet retro, modern sau industrial, nu veți avea nicio problemă în găsirea celui perfect iar sfaturile noastre vă vor ajuta să alegeți corect.

Cum funcționează un robinet modern?

Acesta este conectat la o rețea de apă caldă și apă rece prin două canale, care apoi sunt conectate la două furtunuri flexibile. Aceste două canale, din corpul robinetului, ajung până la dispozitivele de control al fluxului de apă care poate fi acționat prin intermediul a două comenzi, una pentru apă caldă și cealaltă pentru apă rece - este necesar să reglați separat jetul de apă caldă și apă rece pentru a obține debitul și temperatura dorite-, sau cu o singură manetă.

Poziționarea robinetului

Cu montaj pe blat

Acestea sunt instalate direct pe chiuvetă, pe blatul de bucătărie sau al insulei. Acestea sunt modelele cele mai comune pentru un mobilier de bucătărie standard și pot avea diferite tipuri de funcții ale pipei, cum ar fi dușurile de mână de tip extractibil sau cu arc.

Cu pipă înaltă

Vă permite să umpleți confortabil recipiente mari, cum ar fi oale, sticle sau stropitori. Se potrivește bine cu chiuvete mari sau duble. Asigurați-vă că dispuneți de suficient spațiu între corpul de bază și corpurile suspendate pentru a-l instala.

Cu pipă joasă

Acest tip de robinet este recomandat în cazul în care aveţi un mobilier de bucătărie de optimizat, de exemplu în cazul în care spațiul dintre bază și unitatea suspendată pe perete este redus.

Cu pipă rabatabilă

Dacă chiuveta este așezată chiar sub fereastră sau există puțin spațiu disponibil, un robinet cu pipă rabatabilă este cel mai potrivit pentru dvs. Puteți să îl pliați rapid ori de câte ori doriți să deschideți fereastra. De asemenea, este recomandat și în situația în care chiuveta este prevăzută cu capac iar robinetul este montat pe o treaptă înăutrul cuvei. Ideal pentru soluțiile open space.

Robinetele de bucătărie moderne încorporează acum caracteristici inteligente, care îi ajută pe cei ce duc un stil de viață dinamic, economisind timp pentru sarcinile cotidiene. Dușul extractibil a devenit o opțiune din ce în ce mai populară; acesta pulverizează apa fie sub forma unui jet, fie într-o ploaie fină, ce vă permite să spălați și să clătiți cu ușurință vasele sau să curățați fructele și legumele. Are avantajul că are o rază de acțiune ce depășește spațiul chiuvetei, astfel că puteți uda plantele aromatice sau umple recipiente aflate pe blat.

O alternativă a robinetului cu duș extractibil este cel care are duș extern, în formă de U inversată, ghidat de un arc. Derivat din bucătăria profesională, robinetele cu duș extern au un design industrial și conferă stil oricărei bucătării, trebuie doar să vă asigurați că dispuneți de spațiu suficient pentru a-l monta.

Robinetele cu infraroșu: un gadget sau cu adevărat utile?

Nu numai că au ambele caracteristici, dar sunt și sunt igienice! Senzorul infraroșu detectează mișcările dvs. și pornește debitul de apă atunci când apropiați mâinile de el. Retrageți-vă mâinile de sub jet și veți vedea că robinetul se va închide automat. Acești senzori sunt foarte eficienți în reducerea consumului de apă, iar din punct de vedere energetic, senzorul este alimentat de o baterie.

Datorită progreselor tehnologice, acum sunt disponibile și robinete a căror comandă este montată pe pipă - extrem de ușor de folosit -, robinete de bucătărie care furnizează apă fierbinte instant, utilă pentru ceai și cafea, blanșarea legumelor sau prepararea rapidă a pastelor, precum și robinete care filtrează impuritățile pentru un pahar de apă proaspăt.

Robinete cu montaj pe perete

Sunt instalate pe perete și sunt ideale pentru optimizarea spațiului pe chiuvetă.

Robinet cu pipă superioară

Acest tip de robinet este indicat a fi instalat pe un perete în care nu există probleme de spațiu iar dimensiunile mobilierului sau ferestrelor poziționate deasupra acestuia permit instalarea lui. În general, are deschidere cu dublă comandă. Acest tip robinet cu pipă superioară face posibilă umplerea confortabilă a vaselor și a containerelor profunde; înălțimea sa variază în funcție de modele și trebuie aleasă pe baza spațiului disponibil pe perete.

Robinet cu pipă inferioară

Este soluția ideală în cazul instalării pe peretele de sub corpurile suspendate, sub o fereastră sau în cazul în care există spațiu redus. Diminuează stropirea cu apă.

De ce există robinete la prețuri atât de diferite?

Prețul poate varia de la câteva zeci de euro până la o mie de euro. Cele mai scumpe robinete oferă performanțe superioare: design (prelucrări speciale laborioase), funcții suplimentare: purificarea apei, iluminat, senzori de mișcare, etc.

Ce stil să aleg?

Criteriile estetice sunt subiective. Amintiți-vă că există un număr infinit de stiluri, de la cel retro la cel contemporan, trecând și prin clasic.

Vă puteți juca și cu materialele. Pentru un stil contemporan, alegeți finisaje din inox și crom satinat. Pentru un stil clasic și tradițional, predomină finisajele de alamă, aur, cupru și bronz. Pentru a vă coordona cu o chiuvetă de piatră, puteți opta pentru finisaje care reflectă aspectul materialului, cum este granitul sau alte pietre naturale.

Cele mai recente tendințe în finisaje pentru robinete propune inoxul vopsit în diferite culori: alb, negru, antracit, gunmetal, cu efect mat sau satinat.

Cum se întreține robinetul?

Cu mici acțiuni de curățare și întreținere periodică, puteți avea grijă de robinetul dvs. și va rezista în timp alături de mobilierul de bucătărie. Curățați robinetul cu apă și săpun neutru. Nu utilizați detergenți agresivi, cum ar fi oțet sau alți solvenți.

Pentru a îndepărta calcarul din perlator puteți utiliza oțet sau soluții speciale de curățare a calcarului. Instalarea unui dedurizator poate preveni acumularea de calcar.

Imediat după curățare, clătiți bine și uscați cu o cârpă moale pentru a evita depunerea de calcar.

Un ultim sfat: alegeți robinetul de bucătărie pe baza criteriilor estetice și de calitate. Depinde de voi să favorizați sau să reconciliați cele două aspecte! Nu uitați că robinetul monocomandă este mai ieftin și nu ezitați să investiți într-un robinet cu duș extractibil dacă sunteți un entuziast în bucătărie deoarece este mult mai practic! În cele din urmă, întreținerea regulată va prelungi durata de viață a robinetului!

Vă așteptăm la showroom să descoperiți o gamă variată de modele de robinete din diverse materiale și cu diferite tipologii de montaj pentru a-l alege pe cel potrivit proiectului vostru.

Showroom myKitchen | Bucătării cu personalitate

Bd. Ferdinand I nr. 70 | info@mykitchen.ro | 0749 032 522


AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!