Montam corect un grup de pompare? Informatii oferite de Solutii Pompare Fluide

Publicat pe 11 Septembrie 2017
Master Engineering, specialisti in pompe si grupuri de pompare va supun atentiei un subiect foarte des intalnit in aplicatiile de pompare apa, (alimentare cu apa de consum si ridicare de presiune in blocuri, case, cladiri de birouri) si nu numai.

Inainte de a dezvolta subiectul, haideti sa notam cateva informatii privind un grup de pompare:

 Descriere:

Statie completa, compacta, ce poate avea in componenta, una, doua, trei sau mai multe pompe, in cele mai multe cazuri pompe electrice. In functie de cerinte, statia poate fi echipata cu pompe orizontale monobloc ( ex: pompe marca Saer, tip IR - pentru debite mari si presiune medie) sau cu  pompe verticale multietajate (ex: pompe marca Grundfos, tip CR - pentru debite medii si presiune mare). Motoarele electrice ale pompelor sunt conectate la un tablou electric general, ce asigura alimentarea, comanda si protectia. In cele mai multe cazuri, cu convertizor de frecventa, ce asigura variatia turatiei motoarelor.

Pompele sunt montate pe o placa de baza, din otel galvanizat sau vopsit. Pompe sunt interconectate prin intermediul unor robineti de izolare cu un colector (pe partea de aspiratie), dimensionat in functie de capacitatea pompelor (foarte important) si cu un distribuitor (pe partea de refulare). Aceste trasee pot fi executate din otel galvanizat/vopsit sau din otel inoxidabil.

Ca si accesorii, statia de pompare mai include, presostate sau senzor de presiune, vas de expansiune, manometru, compensatoare de vibratie, etc.

Sa revenim la subiectul nostru: am intalnit in foarte multe dintre punerile noastre in functiune situatii in care grupul de pompare era racordat/alimentat de la un rezervor tampon. Pana aici foarte corect. Problema este diametrul racordului! Recomandarea noastra, pentru a evita orice problema in exploatare, este de a asigura un racord de marime cel putin egala cu diametrul colectorului grupului de pompare.

Explicatia este simpla: pompele, pentru a functiona optim, au nevoie in aspiratie de un aport cat mai mare de apa; in caz contrar, asa cum spun specialistii, intra in cavitatie. Anume, se formeaza vid in corpul pompei, care in timp, va distruge atat corpul cat si componentele pompei.

Un prim semn al montajului neconform, este de faptul ca pompa nu asigura debitul si presiunea, conforme cu configurarea producatorului.

Deasemeni, NU UITATI  sa aerisiti foarte bine pompele! Aerul va poate crea mari probleme...

Mai multe informatii privind grupurile de pompare poti solicita, oricand si cu incredere, prin email la office@master-eng.ro sau accesand situl nostru www.solutiipomparefluide.eu.

Domenii: Constructii

MASTER ENGINEERING SRL

Companie romaneasca, furnizoare, producatoare si integratoare de pompe si de grupuri de pompare. Oferim consultanta tehnica si servicii specifice, in vederea solutionarii diverselor aplicatii din...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!