„MoonTimeBike” cel mai mare şi spectaculos concurs de MTB Cross Country Olympic din ţară

Publicat pe 16 Octombrie 2017
A cincea ediţie a „MoonTimeBike” a fost o pledoarie pentru mişcare, mersul pe bicicletă şi frumuseţea mountain bike-ului, o sărbătorire a celor mai buni ciclişti după un sezon deosebit şi o dovadă că atunci când o competiţie este pregătită până în cele mai mici detalii, în final ies lucruri deosebite.

Emoţiile riderilor şi spectatorilor prezenţi în Parcul Tineretului la singura cursă urbană nocturnă din ţară au fost şi mai mari ca de obicei, concursul de sâmbătă seară constituind şi ultima etapă a primei ediţii a Cupei României la Cross Country Olympic (XCO), desfăşurată cu sprijinul Federaţiei Române de Ciclism. S-au făcut multe calcule înainte, în timpul şi la sfârşitul cursei, iar în final toată lumea prezentă a fost mulţumită de rezultate şi spectacol. Doar fotografii mai au acum emoţii, pentru că şi ei participă la o competiţie, tradiţională pentru concursurile organizate de clubul NoMad Multisport. Detalii la http://moontimebike.ro/concurs-foto.

Cei mai buni 150 de rideri de MTB s-au aflat la start, concursul adresându-se în special sportivilor legitimaţi şi fiind restrictiv din cauza spaţiului redus de competiţie. Au fost premii de peste 8.000 de lei, un traseu mai spectaculos şi mai provocator ca în anii trecuţi, cu mai puţine alei de parcurs şi mai multe poteci, cu o buclă aproape de zona de start/sosire şi cu de-acum consacrata maşină drept obstacol; o transmisie de peste 3 ore în direct pe site-ul întrecerii http://moontimebike.ro/live efectuată cu 12 camere şi cu comentariul lui Memo Sebastian Vrânceanu; o atmosferă deosebită creată de spectatori, de muzica bună şi de o formaţie de toboşari, încheiată cu obişnuita petrecere de final de sezon cu toţi cei care au fost la concurs.

A fost un start exploziv, primul tur de circuit fiind singurul în care s-a coborât sub 13 minute. Diferenţele dintre Ede Molnar (Dinamo BikeXpert), Lucian Logigan (Scott Geiger) şi Ion Valentin Roşoagă (NoMad Merida CST) n-au fost mai mari de 4 secunde în primele două tururi! Chiar dacă cei 3 s-au aflat în această ordine şi la final pe podium, cursa a fost pasionantă, pentru că în plutonul fruntaş s-au mai aflat de-a lungul celor 6 tururi şi Attila Malnasi, Attila Madaras şi Alexandru Stancu, toţi de la Dinamo BikeXpert şi Daniel Crista (Steaua), ultimul învingător al „MoonTimeBike”. În turul al treilea, Molnar a găsit momentul cel mai potrivit să atace decisiv, profitând de problemele tehnice ale lui Roşoagă şi de faptul că Logigan era pe o trasă închisă şi s-a distanţat la aproape 25 de secunde. Şi în turul următor a reuşit să-şi mai adauge câteva secunde, diferenţa faţă de Logigan ajungând la aproape 30. A urmat o cursă de urmărire a dublului câştigător al competiţiei, care n-a mai reuşit până la final decât să reducă distanţa! 

Chiar dacă se desfăşoară într-un parc din centrul Capitalei, „MoonTimeBike” este o cursă destul de dificilă, astfel că nu multe concurente reuşesc să se califice. În acest an au fost prezente 9 şi a câştigat o debutantă, Eszter Bereczki (Carcover) în vârstă de 17 ani, care a condus cursa de la început. Următoarele 3 clasate au fost de la NoMad Merida CST: Salome Bondor, Emese Fodor şi Suzanne Hilbert. De subliniat că ultima a câştigat Cupa României la XCO categoria Elite feminin, iar Salome acelaşi trofeu la Amatoare feminin, ea impunându-se în toate cele 4 curse!

În cadrul concursului de sâmbătă, la categoria 15-18 ani a câştigat Gerhard Dumitrescu (Sport Guru - BCR), la 19-29 de ani Ionuţ Alexandru Roman (Elephant), la 30-39 de ani Daniel Bostan (BikeXpert), iar la peste 40 de ani Marius Ionaşcu (Maus-Tibiscus).

În clasamentul pe puncte al Cupei României la XCO învingători au fost: la Elite masculin Lucian Logigan (Scott Geiger), la Amatori masculin George Cristian Stan (NoMad Merida CST), la Under 23 Ede Molnar (Dinamo BikeXpert), la Juniori Raul Sînza (Carcover), iar la Junioare feminin Karina Kubat (Dinamo BikeXpert).

Partenerul „MoonTimeBike” 2017 a fost Kaufland X-treme Games.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile pe www.moontimebike.ro sau pe canalul său de Facebook www.facebook.com/MoonTimeBike.

Fotografiile sunt centralizate la moontimebike.ro/foto, materialul video pe pagina moontimebike.ro/video, iar transmisia în direct a concursului este înregistrată pe moontimebike.ro/live şi pe contul de Facebook www.facebook.com/primaevadare 

Pe lângă „MoonTimeBike”, Clubul NoMad Multisport mai organizează şi cel mai mare maraton de mountain bike din sud-estul Europei – „Prima Evadare”, cu peste 3.000 de participanţi - şi are una dintre cele mai bune şi apreciate echipe de MTB din ţară. Alături de Fundaţia Adept, clubul a creat, marcat şi întreţinut diferite trasee de ciclism montan, precum cel din zona Viscri-Saschiz. NoMad Multisport participă, în diferite forme de asociere, şi la organizarea mai multor competiţii, precum Transilvania Bike Trail Race sau BikeFest.

Contact: Doina Ţiţei, Clubul Sportiv NoMad Multisport 

E-mail: info@nomadmultisport.ro 


Clubul Sportiv NoMad Multisport

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross country care își propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune ușoară, fără diferențe de nivel. De câţiva ani a devenit...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →